Modificari privind certificatele de cazier judiciar

I N F O R M A R E

Având în vedere dispoziţiile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 54 din 23 iunie 2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, prin care a fost modificat alin. (3) al art. 11 din Legea nr. 290/2004, republicată, privind cazierul judiciar, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.07.2010, certificatele de cazier judiciar emise în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, vor fi eliberate astfel:

A. - (1) Cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar PERSOANELOR JURIDICE, care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, se va depune la unitatea de poliţie pe raza căreia îşi are sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru persoana juridică.

(2) În situaţia în care persoana juridică străină nu are sediul social, sucursala, filiala sau punctul de lucru pe teritoriul României, cererea se va depune prin reprezentant legal, care trebuie să-şi dovedească calitatea, la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază reprezentantul legal.

(3) Cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar persoanelor juridice va fi însoţită de următoarele documente:
- dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din HG 345/2010);
- copie de pe actul de identitate al reprezentantului legal;
- copie certificat constatator, (în cazul asociaţilor străini nerezidenţi copia actului constitutiv al persoanei juridice române care solicită emiterea documentului în vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, din care să rezulte calitatea de asociat a solicitantului);
- chitanţa de achitare a taxei în cuantum de 10 lei;
- timbru fiscal în valoare de 2 lei.

Termenul de eliberare a certificatului de cazier judiciar  este de 3 zile, termen prevăzut la art. 28 alin. (3) din Legea nr. 290/2004, republicată.

B. – (1) PERSOANELE FIZICE născute în România care au atribuit C.N.P, depun cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar la unitatea de poliţie de la locul de naştere ori de domiciliu/reşedinţă, documentul solicitat fiind eliberat „pe loc”, în situaţia în care aceste persoane nu sunt înscrise în cazierul judiciar.

(2) Pentru celelalte categorii de persoane fizice, care solicită emiterea certificatului de cazier judiciar, respectiv:
a) persoane fizice născute în străinătate;
b) persoane fizice născute în România, care nu au atribuit C.N.P;
c) persoane fizice cu date de cazier,

 eliberarea certificatului de cazier judiciar se va face de către inspectoratele de poliţie judeţene, respectiv pentru Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, de către Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, în termenul  de 3 zile prevăzut la art. 28 alin. (3) din Legea nr. 290/2004, republicată.

 (3) Persoanele fizice vor depune cererea pentru eliberarea certificatului de cazier judiciar, însoţită de următoarele documente:
- act de identitate;
- timbru fiscal, în valoare de 2 lei;
- chitanţa de achitare a taxei de 10 lei.

(4) În cazul persoanelor fizice străine nerezidente pe teritoriul României obţinerea certificatului se va face prin împuternicit, care va anexa documentelor enumerate anterior procura – în original şi copie de pe actul de identitate al solicitantului (paşaport, act de identitate).

C. – În situaţiile în care există în evidenţa cazierului judiciar date notate în mod provizoriu privind persoanele fizice sau juridice, care au solicitat eliberarea certificatului de cazier judiciar pentru motivul „înregistrare în Registrul operatorilor intracomunitari”, în cuprinsul certificatului se vor menţiona toate cazurile de punere în mişcare a acţiunii penale, conform art.XX din OUG 54/2010.

Termenul de valabilitate al certificatului de cazier judiciar este de 6 luni de la data emiterii.

La ghişeele de cazier judiciar de la poliţiile Mangalia, Medgidia, Băneasa, Năvodari, Eforie, Cernavodă şi Hîrşova se eliberează în termen de 3 zile certificate de cazier judiciar DOAR pentru PERSOANELE FIZICE care au locul de naştere sau de domiciliu/reşedinţă în judeţul Constanţa, au atribuit C.N.P şi nu sunt cunoscuţi cu antecedente.

       COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mihail

26 Aug, 2010 01:11

sunt rezident in spania,sunt din sv. si am nevoie de certificatul de cazier. Intrebarea mea este daca cineva din familie poate sa-mi scoata acest certificat si daca se poate face solicitare prin internet.

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1328

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 859

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1593

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 838

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 882

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 920

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2538

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1019

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3738

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 865

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1708

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 739

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2339

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2680

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3114