PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI

La data de 22 aprilie a.c., poliţiştii din Constanţa au efectuat 28 percheziţii, la locuinţele şi societăţile comerciale unor persoane bănuite de evaziune fiscală.
 
Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au efectuat 28 percheziţii domiciliare şi la societăţile comerciale unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, ocazie cu care au fost ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile şi computere.  
 
Au fost vizate 17 persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniu prestărilor de servicii şi construcţiilor. Din primele cercetări a reieşit faptul că, cei în cauză ar fi cauzat un prejudiciu statului român de aproximativ 1.500.000 de euro.
 
Persoanele bănuite au fost conduse la audieri, la sediul I.P.J. Constanţa, iar în urma activităţilor specifice desfăşurate de polițiştii s-a documentat activitatea infracțională a 13 persoane, care, în prezent, sunt cercetate penal pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Persoanele în cauză, în perioada 2012-2014, au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive de produse şi prestări servicii de la mai multe societăţi şi societăţi de tip fantomă.
 
Astfel, în sarcina a patru bărbaţi s-a reţinut faptul că, în calitate de administratori ai unor societăţi, în perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014, au emis cheltuieli fictive către mai multe societăţi de pe teritoriul României, au dedus TVA-ul acestor cheltuieli şi au cesionat părţi sociale ale unor societăţii către o persoană pentru a se sustrage de plata datoriilor către bugetul statului.
De asemenea, în aceiaşi perioadă, bărbaţii au înregistrat în mod fictiv mărfuri şi prestări de servicii de la societăţile de tip fantomă la societăţile deţinute, pentru a nu se plăti impozit la stat.
 
Faţă de 4 cei patru, poliţiştii au dispus reţinerea pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar faţă de alte 3 persoane măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, urmând ca alte 6  persoane să fie cercetate în stare de libertate.
 
La activităţile desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunal Constanţa au participat şi poliţiştii Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Constanţa, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Giurgiu şi Vâlcea, precum şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din Constanţa.

 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.
 

 
   COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

18 Jun 2015 1653

Şase suspecţi reţinuţi la Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 800.000 de euro

09 Dec 2014 2586

Percheziţii la Constanţa într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani Trei persoane, duse în arestul IPJ Ialomiţa

20 Jun 2014 1346

Rezultatul percheziţiilor de ieri, din Constanţa, la persoane bănuite de spălare de bani

19 Jun 2014 1616

Persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani Percheziţii în Constanţa la sediile unor societăţi comerciale

18 Jun 2014 2426