Buletin de presă IJJ Constanta - 31.03.2016

             În acest an, pe 3 aprilie, se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
          Înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850 de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica, Jandarmeria Română a devenit o instituţie care şi-a asumat rolul de garant al siguranţei cetăţeanului, al drepturilor şi libertăţilor sale fundamentale.
Pentru marcarea acestui moment aniversar important pentru arma noastră, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa a planificat o serie de activităţi, după cum urmează:
         În perioada 28-30 martie a.c., s-a desfăşurat un campionat de minifotbal, competiţie sportivă la care au participa nouă echipe reprezentative ale detşamentelor operative şi o echipă a structurii de comandament.  Finala şi premierea  a avut loc în data de 30 martie, câștigătorii competiției fiind reprezentanții Detașamentului 7 Medgidia, care și-au apărat titlul de campioni, cucerit anul trecut.
          Astăzi  31 martie a.c., camarazii noştri trecuţi în rezervă ne vor demonstra că nu şi-au pierdut aptitudinile fizice. O echipă formată din jandarmi care au trecut în rezervă  va disputa un meci de fotbal împotriva unei echipe constituită din jandarmi în activitate.
          Vineri, 01 aprilie a.c., cu începere de la ora 08.00, în prezenţa întregului personal, la sediul unităţii se va arbora Drapelul Naţional, în acordurile Imnului Naţional. Ceremonialul va continua cu citirea mesajelor conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române privind „Ziua Jandarmeriei Române“.  După aceast moment, se va da citire ordinului privind avansarea în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a jandarmilor care au obţinut rezultate meritorii în activitatea desfăşurată. Totodată preotul militar Oprea Laurenţiu va oficia ceremonialul religios ce se va desfăşura cu această ocazie.
 
         Luni, 04 aprilie a.c. în cadrul activităţilor organizate cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române,  jandarmii constănţeni vor primi în mijlocul lor peste 250 de preşcolari şi elevi din instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa.
       În cadrul Zilei Porţilor Deschise jandarmii  îi vor încânta pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare și exerciţii de dresaj canin. După ce vor urmări aptitudinile câinilor de serviciu, oaspeţii noştri vor vizita atelierul de prezentare a tehnicii auto din dotare.  De asemenea, oaspeții noștri vor vizita și Sala Tradițiilor  amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.
      Având în vedere faptul că în perioada 18-22 aprilie a.c. se va desfăşoara şi programul extracuricular „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe să fii mai bun”,  jandarmii constănţeni vor desfăşura în instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa, o serie de activităţi informativ-preventive.
      Totodată, elevilor le va fi prezentată oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un șarpe a intrat într-o locuință din Pecineaga - Au fost alertați jandarmii constănțeni

12 Jun 2024 491

Descoperire terifiantă în Valu lui Traian O persoană a chemat jandarmii, după ce s-a trezit cu șarpele în casă

11 Jun 2024 1504

IJJ Constanța, Casa de Pensii Constanța, DGASPC Constanța și ITM Constanța, pe lista instituțiilor fără energie electrică astăzi, 5 iunie

05 Jun 2024 800

Știri Constanța Jandarmii se pregătesc pentru un weekend plin de evenimente. Vezi misiunile forțelor de ordine

24 May 2024 668

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 885

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1524

Infracțiuni și contravenții sancționate de jandarmii constănțeni în weekendul trecut

09 Apr 2024 528

UPDATE Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 2441

Intervenție de urgență a jandarmilor IJJ Constanța pe strada Eliberării. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1429

Oficial de la IJJ Constanța despre aplicația eDAC, noul sistem digital de verificare a documentelor de identitate

05 Apr 2024 832

IJJ Constanța Începând cu 01 aprilie 2024, noi modalități de verificare a documentelor de identitate

29 Mar 2024 1044

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 685

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 885

Opt elevi Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi, în practică la IJJ Constanța

18 Mar 2024 675

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Constanţa la ora bilanțului pe 2023

26 Jan 2024 758