Buletin informativ IJJ Constanta

 
        I. Jandarmii în colaborare cu specialişti ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa desfăşoară activităţi de prevenire în instituţiile de învăţământ
         Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa alături de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa continuă activităţile de prevenire a comportamentelor de risc (violenţă, consum de tutun, alcool, droguri, ş.a.) în rândul adolescenţilor,  în cadrul unor proiecte încheiate între cele două instituţii şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.
         Marţi 16 februarie a.c., pe parcursul a trei ore, maiorul Anca Daniel şi maiorul Ivan Răzvan din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, împreună cu doamna psiholog Lipan Carmen din cadrul C.P.E.C.A. Constanţa  au fost prezenţi alături de peste 100 elevi şi profesori din cadrul Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din municipiul Constanţa.
         Temele abordate s-au referit la pericolele pe care le reprezintă consumul de alcool, tutun precum şi folosirea drogurilor.  Pe fondul prezentării unor filme tematice, tinerii au fost îndrumaţi să recunoască semnele unor consumatori de substanţe interzise, reprezentantul C.P.E.C.A. oferind în acelaşi timp şi sfaturi privind prevenirea consumului unor astfel de substanţe. De asemenea, adolescenţilor le-au fost prelucrate şi principalele  cauze care generează consumul de droguri în România precum şi efectele negative ale acestor substanţe.
          Totodată,  elevii s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar     într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările pe care  le-au adresat cu privire la istoricul, atribuţiile, misiunile Jandarmeriei, fiind informaţi şi cu privire la oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pentru arma jandarmi.       
 
Reprezentaţii  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa  au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent  şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.
În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta şi în zona adiacentă unităţilor şcolare, cauzele producerii acestora, dar şi sancţiunile prevăzute de lege în cazul săvârşirii unor astfel de fapte.
          Scopul acestor activităţi îl constituie prevenirea comportamentelor de risc la vârsta adolescenţei, prin oferirea de informaţii care să permită creşterea nivelului de educare şi conştientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.
          Astfel de activităţi s-au mai desfăşurat în perioada anterioară şi cu elevii din cadrul altor instituţii de învăţământ din judeţul Constanţa, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.       
         Totodată, conducerile celor două instituţii au în vedere desfăşurarea unor astfel de activităţi şi în viitor.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un șarpe a intrat într-o locuință din Pecineaga - Au fost alertați jandarmii constănțeni

12 Jun 2024 491

Descoperire terifiantă în Valu lui Traian O persoană a chemat jandarmii, după ce s-a trezit cu șarpele în casă

11 Jun 2024 1504

IJJ Constanța, Casa de Pensii Constanța, DGASPC Constanța și ITM Constanța, pe lista instituțiilor fără energie electrică astăzi, 5 iunie

05 Jun 2024 800

Știri Constanța Jandarmii se pregătesc pentru un weekend plin de evenimente. Vezi misiunile forțelor de ordine

24 May 2024 668

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 885

Ordinul prin care colonelul Dima, fostul șef al Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a fost trecut în rezervă nu se suspendă! Colonelul ceruse continuarea activității! (MINUTA)

17 Apr 2024 1524

Infracțiuni și contravenții sancționate de jandarmii constănțeni în weekendul trecut

09 Apr 2024 528

UPDATE Intervenție de urgență pe strada IG Duca din municipiul Constanța! Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Apr 2024 2441

Intervenție de urgență a jandarmilor IJJ Constanța pe strada Eliberării. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO)

06 Apr 2024 1429

Oficial de la IJJ Constanța despre aplicația eDAC, noul sistem digital de verificare a documentelor de identitate

05 Apr 2024 832

IJJ Constanța Începând cu 01 aprilie 2024, noi modalități de verificare a documentelor de identitate

29 Mar 2024 1044

Misiunile pentru weekend ale jandarmilor în municipiul Constanța

29 Mar 2024 685

Oficial de la IJJ Constanța despre suspectul de trafic de droguri depistat la Medgidia

26 Mar 2024 885

Opt elevi Școlilor Militare de Subofițeri de Jandarmi, în practică la IJJ Constanța

18 Mar 2024 675

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Mihail Kogălniceanu” Constanţa la ora bilanțului pe 2023

26 Jan 2024 758