Comunicat de presă Rețeua Universităţilor de la Marea Neagră

In perioada 15 – 16 iunie, dl. prof. univ. dr. ing. Eden Mamut, Secretarul General al Retelei Universitatilor de la Marea Neagra, participa la Canberra, in Australia, la lucrarile Simpozionului cu tema: “Diaspora Romaneasca din Domeniul Stiintific si Oportunitatile Oferite de Programul Uniunii Europene Orizont 2020”.
Manifestarea este organizata catre Ambasada Romaniei din Australia si reuneste specialisti din domeniul cercetarii stiintifice si din mediul universitar, din cadrul intreprinderilor inovative, din administratie, precum si membrii ai corpului diplomatic. Manifestarea, prima de acest gen, a fost organizata la initiativa si in coordonarea Excelentei Sale d-na Ambasador Nineta Barbulescu. Mai multe detalii se pot obtine vizitand pagina de internet http://canberra.mae.ro/en/local-news/1039.
In discursul sau, dl. prof. Mamut, a prezentat activitatile desfasurate in cadrul Retelei Universitatilor de la Marea Neagra - RUMN, tipurile de proiecte, mecanismele de cooperare, sursele de finantare si evenimentele organizate. Au fost evocate modalitatile prin care Universitatile din Australia ar putea sa initieze colaborari cu universitatile membre ale RUMN si avantajele legate de deschiderea atat catre programele Uniunii Europene cat si catre programele regionale din zona Marii Negre si a Marii Caspice. Ca studiu de caz s-au prezentat rezultatele preliminare obtinute in colaborarea initiata cu Universitatea “Ovidius” din Constanta, prin Institutul pentru Nanotehnologii si Surse Alternative de Energie si Universitatea Nationala din Australia in domeniul sistemelor de valorificare a energiei solare.
Programul vizitei dlui prof. Mamut in Australia va continua cu intalniri la mai multe universitati si institute de cercetare stiintifica din Canberra, Melbourne si Sydney. 
Pentru detalii suplimentare: dna Camelia Bacu, expert, Secretariatul Int. Permanent al RUMN: tel: 0241 614 983 sau email: office@bsun.org
 
Data 15.06.2015
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secretariatul Naţional Român al Reţelei Universităţilor de la Marea Neagră caută expert S1

08 Oct 2021 1361

Ședinţa Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră

24 Feb 2021 1191

Inspectorul școlar general Sorin Mihai și prof. univ. dr. Eden Mamut, preocupați de trecerea la sistemele de predare la distanță

24 Jul 2020 2319

Reţeaua Universităţilor de la Marea Neagră angajează experţi

14 Sep 2016 1866

Secretarul general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră participă, la Canberra, la un simpozion

15 Jun 2015 1672