Ecologie şi voluntariat în „Săptămâna altfel” la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica”

În cea de-a treia zi a programului „Şcoala altfel”, miercuri, 8 aprilie 2015, s-a derulat la Şcoala „Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica”, din Constanţa, sesiunea de comunicări „Ecologie și voluntariat”, activitate din cadrul proiectului educaţional regional „Un mediu curat, esenţa supravieţuirii şi a progresului”, înscris în CAERI 2015 la poziția 562. A fost cea de-a şasea ediţie a acestei manifestări, iar participarea a întrecut orice aşteptări: 175 de lucrări primite din nouăsprezece şcoli situate în treisprezece judeţe diferite. La acestea se adaugă produsele elevilor din instituţia organizatoare, printre cele mai surprinzătoare fiind machetele realizate de elevii claselor a IV-a A şi C, coordonaţi de p.i.p. Nuran Veli şi Rodica Urlă.
Emilia Cadâr, profesoara de tehnologie care a iniţiat acum şase ani acest proiect, a specificat că produsele finale prezentate de elevi în cadrul acestei activităţi au fost colaje, desene, machete, prezentări ppt, creaţii literare, filmuleţe, partea de comunicări ştiinţifice şi de proiecte de mediu fiind destinată cadrelor didactice. Aceasta a menţionat că membrii echipei de proiect, Dorina Foroglu, Cici-Corina Vlad, Anca Moşoiu, Rodica Radu, Melania Gabur şi Filis Izet au avut o misiune foarte grea în a alege care dintre lucrările trimise prin poştă să fie prezentate publicului mai întâi, deoarece cele mai multe dintre ele au fost extrem de creative şi realizate cu pasiune.
La activitate au participat elevi, profesori, părinţi, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean doamna Paraschiva Mastacan. La final, directorul instituţiei, Aneta Dragnea, a declarat: „Implicarea elevilor şi a cadrelor didactice în activităţi practice şi de voluntariat nu este o modă, ci răspunde unei nevoi reale de a proteja Planeta Albastră. Prin formarea unei atitudini pozitive faţă de mediu şi prin dezvoltarea spiritului de voluntariat, copiii noştri înţeleg că au un pământ de apărat şi mulţi semeni cărora este nevoie să le întindă o mână.”
 
 
    Consilier de imagine, prof. Veronica Hagi

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ce se va întâmpla cu elevii de la Școala nr.30 „Gheorghe Țițeica”, afectată de incendiu

10 Mar 2023 3207

Zi de sărbătoare la Școala „Gheorghe Țițeica“ din Constanța. Elevii au pregătit mai multe momente artistice pentru aniversarea unității de învățământ (galerie foto)

24 Apr 2018 2595

Suită de activităţi la Școala „Gheorghe Țițeica” în cadrul Săptămânii altfel

01 Jun 2017 4220

Elevii, premiaţi în cadrul unui spectacol Şcoala „Gheorghe Țiţeica“, în haine de sărbătoare (galerie foto)

22 Apr 2016 5422

Elevii de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“, implicaţi într-un proces inedit la Curtea de Apel Constanţa (galerie foto+video)

20 Apr 2016 4857

Pentru o lume mai bună „Săptămâna altfel” la Şcoala Gheorghe Ţiţeica, cu lecţii de ecologie şi voluntariat (galerie foto)

08 Apr 2015 3021

“Săptămâna altfel”, anticipată la Şcoala “Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa de către Robocărticel

06 Apr 2014 4093