Elevii de la Şcoala „Gheorghe Ţiţeica” descoperă spaţiul cosmic

Ca în fiecare an, între 4 şi 10 octombrie se sărbătoreşte Săptămâna Spaţiului Cosmic printr-un proiect internaţional al cărui succes nu mai are nevoie deja de comentarii. În Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica” din Constanţa, elevii s-au implicat, la iniţiativa coordonatorului de proiect, bibliotecara Anca Moşoiu, şi a cadrelor didactice ale instituţiei, în activităţi dintre cele mai variate, care le-au pus în valoare spiritul ludic şi creativitatea, având deosebite valenţe educative. Numărul total al elevilor care au participat la activităţi de-a lungul săptămânii precedente, reunite sub titlul generos „Descoperă!” a fost de aproximativ 800, din clasele primare gimnaziale.
De luni, 5 octombrie, până joi, 8 octombrie a.c., şcolarii de la „Gh. Ţiţeica” au confecţionat machete ale sistemului solar, dintre care unele extrem de originale, folosind fructe şi legume de sezon. De asemenea, ei au realizat planşe în diferite tehnici: pictură în acuarele, tempera ori guaşe, desene în tuş, colaje, dar au meşteşugit şi elemente de decoraţiuni interioare cu motive astrale, respectiv maşini ale timpului cu care îşi doresc să exploreze universul.
La orele din aria curriculară Limbă şi comunicare – respectiv limba şi literatura română, limba engleză, limba franceză -, copiii s-au jucat cu ajutorul cuvintelor şi al expresiilor din câmpul lexical al universului, realizând poezii ori definiţii artistice ale unor elemente din galaxia noastră. Toate creaţiile acestora urmează a fi reunite într-o broşură intitulată „Descoperă spaţiul cosmic ... prin cuvinte”. O parte dintre elevii claselor a VIII-a a participat la dezbaterea „Limitele ficţiunii”, în care au analizat scrieri ştiinţifico-fantastice.
Trebuie menţionat ajutorul de care şcoala a beneficiat din partea părinţilor, care şi-au sprijinit copiii în realizarea unor machete şi a unor roboţi impresionanţi ca design şi dimensiune, Evenimentul s-a finalizat cu parada costumelor elevilor din ciclul primar, care erau fie roboţi ori cosmonauţi, fie marţieni. Ei au trecut prin fiecare clasă şi au fost serviţi de gazde, de fiecare dată, cu prăjituri în formă de stele, soare, semilună.
Directorul instituţiei, prof. Aneta Dragnea, a declarat: „Aportul educativ al unor astfel de manifestări este incontestabil. Elevii învaţă prin joc şi descoperire, sunt veseli alături de învăţătorii şi profesorii lor şi acesta este tot ceea ce ar trebui să conteze.”  Concluzia evidentă a manifestării este că ea ia amploare de un an la altul, spre încântarea copiilor, făcând să iasă la iveală resurse nebănuite de creativitate a acestora.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polaris M Holding Un viitor mai verde, alături de Școala Gimnazială Nr. 8 Constanța și Școala Generală "Gheorghe Titeica" nr. 30 (FOTO)

24 Apr 2024 358

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 570

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 837

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, achiziție de echipament sportiv de la firma unui fost handbalist (DOCUMENT)

11 Apr 2024 528

Proiectul pe ordinea de zi a ședinței CLM Școala Gimnazială nr. 43 Constanța va fi reabilitată (DOCUMENT)

28 Feb 2024 620

Situația containerelor utilizate ca săli de clasă de către Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța

11 Sep 2023 1293

ISJ Constanța, precizări despre situația apărută la Școala Gimnazială Nr. 30 Gheorghe Țițeica din Constanța. Vizat, un profesor de matematică

16 Nov 2022 2666

Oportunitate de angajare Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza Vodă, județul Constanța

04 Jul 2022 1333

Ziua Națională a României, prilej de bucurie pentru elevii din Constanța (GALERIE FOTO)

01 Dec 2021 3124

Dar de Crăciun pentru bunicii tăi! Copiii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica” Constanța pregătesc cadouri pentru bunicii de la Căminul pentru persoane vârstnice

24 Nov 2021 1485

Situația de la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța a ajuns în instanță

24 Sep 2021 5079

Județul Tulcea Școala Gimnazială Ceamurlia de Jos angajează îngrijitor. Nu se solicită vechime

06 Mar 2021 2592

Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Costinești anunță amânarea concursului pentru postul de secretar

04 Mar 2021 2133

Se caută diriginte de șantier pentru reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale Nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța

27 Feb 2021 2023

Școala Gimnazială Casimcea, din județul Tulcea, angajează bibliotecar și îngrijitor

06 Nov 2020 2604