FirSTep – cel mai important targ de stiinta si design din Romania este organizat pe 15 februarie de Lumina Institutii de Invatamant

INFINITE OPPORTUNITIES FOR YOUR BUSINESS

FirSTep – cel mai important targ de stiinta si design din Romania este organizat pe 15 februarie de Lumina Institutii de Invatamant

Lumina Institutii de Invatamant, cea mai importanta retea de invatamant privat din Romania organizeaza pe 15 februarie cea de-a III- a editie a competitiei FirSTep pentru elevii din cadrul scolilor Lumina. Concursul va incepe la ora 9.00, iar Festivitatea de Premiere va fi la ora 15.00.
La aceasta competie pot participa elevii din clasele III-XII, iar castigatorii vor primii diplome si premii, care cumulate ajung la peste 5000 de dolari. Pana in acest moment s-au inscris deja 193 de proiecte in competitie, create si prezentate de un numar aproximativ de 350 de elevi.
“FirstStep este o competitie creata pentru a-i ajuta pe elevii nostri, inca de la cele mai fragede varste sa se implice in domenii stiintifice si de cercetare. Romania are nevoie de oameni creativi, constienti de ce se intampla in jurul nostru si gata sa-si puna inteligenta in slujba stiintei. Daca noi le deschidem orizontul si apetitul copiilor pentru aceste domenii inca din scoala primara, le va fi mult mai usor sa descopere pe parcurs daca o cariera in acest domeniu ar fi interesanta pentru ei” Fatih Goktas, director general Institutii de Invatamant Lumina.
Creat in colaborare cu mai multe institutii ce organizeaza variate olimpiade si targuri nationale sau internationale de stiinta, FirSTep va fi organizat sub forma unui targ de Stiinta, Tehnologie si Design si se va desfasura in cadrul campusului scolar International School of Bucharest din strada Garii Catelu, Bucuresti.
Principalele categorii ale competitiei sunt: Energie, Tehnologie si Inginerie si Mediul inconjurator – pentru elevii claselor IX-XII, Invatamant interactiv, Design – pentru elevii claselor V-XII si Micul cercetator pentru copii din clasele III-VIII.
“Scopul acestui concurs este de a motiva elevii scolilor noastre de a veni cu idei ce pot fi puse in practica pentru a rezolva problemele umanitatii legate de energie si mediu. De asemenea, acest eveniment este gandit pentru a motiva si responsabiliza elevii si pentru a atrage atentia asupra problemelor ecologice ale planetei.” Fatih Goktas, director general Institutii de Invatamant Lumina.
In 2012, cele mai interesante si premiate proiecte s-au concentrate pe protejarea mediului inconjurator sau folosirea responsabila a energiei electrice - Lego Candy, Clock Solar Panel, Cork to green rivers and lakes, etc.
“ Dupa participarea la FirstStep, multi dintre copii au posibilitatea ca apoi sa mearga la competitii asemenatoare la nivel international in tari precum SUA, Olanda, Turcia sau Georgia. Noi le oferim tot sprijinul nostru pentru a reprezenta Romania in cadrul acestor concursuri prestigioase si a obtine rezultate cat mai bune” Fatih Goktas, director general Institutii de Invatamant Lumina.
In cadrul targului se va desfasura si o expozitie culinara, iar vizitatorii vor avea posibilitatea de a degusta variate feluri de mancare traditional turcesti.
Institutiile de Invatamant Lumina Fondata in 1994, reteau de institutii de invatamant privat Lumina cuprinde in acest moment o scoala pregatitoare, 5 scoli gimnaziale, 3 licee si o universitate in orase precum: Bucuresti, Constanta, Cluj, Timisoara, Iasi si Ploiesti.
Prince cele mai importante competitii organizate de Institutiile Lumina se numara LuminaMath, FirstStep si deja celebrul concurs international de IT – Infomatrix care in 2013 a adunat peste 300 de echipe din 38 de tari si a adus Romaniei numeroase medalii.
Scolile Lumina au dezvoltat in ultimii ani cei mai multi laureati ai olimpiadelor nationale si internationale din sistemul de de invatamant romanesc. Traduse in medalii, succesele internationale reprezinta un total de 404, dintre care 130 de aur, 48 de argint, 101 de bronz, 20 mentiuni si 5 premii speciale.

Mai multe detalii despre Institutiile de Invatamant Lumina, programa scolara si evenimele organizate sunt diponibile pe web-site-ul institutiei:  ww.lumina.ro
www.absolutcommunication.ro
Str.Ioan Voda Caragea, nr. 25 Sector 1, Bucuresti

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Dragoş Şerban, elev al Liceului Internaţional de Informatică, va revoluţiona medicina (galerie foto)

11 Mar 2015 3414

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Elevul Dragoş Şerban a inventat un program care stabileşte dacă un pacient are cancer, fără biopsie (galerie foto)

19 Feb 2015 7965