George Maior susţine cursul festiv la Universitatea “Andrei Șaguna”

Ambasadorul George Cristian Maior este invitatul de onoare al Universității „Andrei Şaguna“ la festivitatea prilejuită de o nouă promoţie de absolvenţi, eveniment care va avea loc sâmbătă, 16 mai a.c., începând cu ora 11:00. 
Excelența Sa, ilustră personalitate a vieții diplomatice, politice și academice  românești, va susține în Aula Magna a Universităţii, în fața Promoției 2015, onorată să-i poarte numele, cursul festiv de încheiere a studiilor, conform tradiţiei instituite cu 11 ani în urmă de instituţia academică şagunistă.      
La eveniment vor lua parte prof.univ.dr. Ecaterina Andronescu - preşedintele Comisiei de învăţământ în Senatul României, prof.univ.dr. Răzvan Teodorescu – preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor din România, prof.univ.dr. Vasile Dâncu, personalităţi de prim rang în peisajul politic şi cultural  românesc, prezenţa Domniilor Lor fiind încununarea unor onorante relaţii de colaborare, deja existente, cu instituţia academică constănţeană, un simbol de reciprocă preţuire.
Cu acest prilej, Universitatea “Andrei Şaguna” din Constanţa va conferi titlul academic de Doctor Honoris Causa  Excelenței Sale George Cristian Maior, onorată fiind să exprime preţuirea şi admiraţia faţă de o personalitate marcantă a societății românești contemporane.
Ilustrul invitat îmbogățește strălucitul palmares al Doctorilor Honoris Causa ai Universității, reprezentanţi ai elitei intelectuale românești contemporane: Academicienii Constantin Bălăceanu Stolnici, Mugur Isărescu, Alexandru Surdu, Cătălin Zamfir, I.P.S. Mitropolit Laurențiu Streza, Nicolae Văcăroiu, Ecaterina Andronescu, Liviu Maior, Vasile Cândea, Teodor Meleșcanu, ş.a.
Personalitate de calibru, George Cristian Maior reprezintă  imaginea definitorie a diplomatului, profesorului şi politicianului de success, ale cărui calităţi profesionale de excepţie,         l-au adus în fruntea unor instituţii de importanţă naţională.
După o carieră încununată de succes în fruntea SRI, Excelenţa Sa George Cristian Maior a revenit în diplomație, fiind recent numit ambasador al României în S.U.A.
Decizia Senatului Universității “Andrei Șaguna” din Constanța de a conferi profesorului universitar doctor George Cristian Maior titlul de “Doctor Honoris Causa” este un  simbol al recunoașterii valorii profesionale, academice și a prestigiului său științific, onorând, prin aceasta, o personalitate publică de prim rang, care activează de aproape 25 de ani în spaţiul reprezentării internaţionale a României şi în sfera legislativă şi de securitate naţională.
  Universitatea “Andrei Șaguna” acordă această distincție academică acelor personalități care își însușesc valorile pe care școala șagunistă le cultivă de un sfert de veac, valori care întăresc ideea de demnitate publică, de înaltă calitate și profesionalism, responsabilitate față de imaginea națiunii, față de valorile culturale românești și implicit universale, valori sintetizate de nobila sa deviză “Litteris et Virtuti”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 670

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior militar au intrat în linie dreaptă

28 Feb 2024 616

Anchetă la Constanța după ce un bărbat ar fi comis gesturi obscene în curtea unei instituții de învățământ

06 Dec 2023 839

Un al doilea campus școlar va fi construit la Ovidiu, județul Constanța. Investitor, statul turc printr-o fundație

14 Jul 2023 1963

Minune a naturii în prima lună din an A înflorit vișinul japonez din curtea Colegiului Pedagogic (FOTO+VIDEO)

09 Jan 2023 1600

De la grădiniță la liceu Cine va construi un campus școlar privat, la Ovidiu!

14 Jul 2022 4241

Ce universități din Constanța vor lua bani pentru digitalizare prin PNRR?(DOCUMENTE)

12 Jul 2022 1538

#citeșteDobrogea Profesori ai Seminarului musulman de la Medgidia

13 Oct 2021 3360

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa Se recrutează candidați pentru concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ

30 Jun 2021 1610

Instituțiile militare de învățământ trec cursurile în sistem online

11 Nov 2020 2616

Se închid mai multe puncte de lucru, deţinute de Lumina Instituţii de Învăţământ SA la Constanţa

08 May 2020 4903

Colegiul „Mircea cel Bătrân”, beneficiarul unui sistem integrat de ultimă generație pentru cursurile online

08 May 2020 3409

Diplomă de onoare pentru Antoanela Manac Campioana, invitată în proiectul „Bibliotecile vii - Poveşti de succes“ (galerie foto)

16 Oct 2019 2387

Anuarul Liceului "Mircea cel Batrân" din Constanța (1936-1937 și 1937-1938)

28 Jun 2019 2314

ISU Dobrogea selecţionează candidaţi pentru mai multe instituţii de învăţământ ale MAI

14 May 2019 1538