LICEUL TEHNOLOGIC „ION BĂNESCU” IA ATITUDINE!

Elevii din clasa a IX-a A ai Liceului Tehnologic ”Ion Bănescu” din Mangalia AU LUAT ATITUDINE, propunând proiectul de educație pentru sănătate ”ALEGE VIAȚA!”, al cărui scop este prevenirea consumului de nicotină, alcool și alte droguri în rândul adolescenților. Pe parcursul lunilor februarie – mai 2014 s-au desfășurat cele trei activități ale proiectului: ”Deschide ochii!” (dezbatere), ”Între joc şi realitate” (jocuri educative tematice), ”Viața îți aparține!” (concurs tematic pe secțiunile creație plastică și multimedia). Echipa de proiect formată din șase elevi a colaborat cu profesor Corina Mihalache, director al instituției de învățământ, profesor psiholog Alina Băiașu, profesor Virginica Barabaș pentru implementarea cu succes a proiectului.

 Din feedback-ul dat de elevi pe parcursul și la finalul proiectului, au reieșit următoarele: educația de tip ”peer to peer” a facilitat receptivitatea crescută la informațiile transmise apreciate de elevi ca fiind utile și interesante, lucrul în echipă a permis adolescenților să exprime gânduri, emoții, atitudini față de problematica consumului de droguri, să exerseze abilitățile sociale, comunicarea didactică elev-profesor, elev-elev a oferit elevilor prilejul de a-și valorifica potențialul creativ în realizarea produselor activităților.
            Succesul de care s-a bucurat proiectul s-a datorat și parteneriatului dintre reprezentanții liceului și ai Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog Constanța.
 
Director,                                 Consilier de imagine,                                 Coordonatori proiect,
 
Prof. Corina Mihalache           Prof. Nicoleta Teodorescu                      Prof. psih. Alina Băiaşu
                                                                                                   Prof. Virginica Barabaş

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” investește în lucrări de reparații laborator smart labs și anexă (DOCUMENT)

19 Apr 2024 177

Licitații Constanța Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca”, licitație deschisă pentru lucrări de reparații la atelierul mecanic (DOCUMENT)

19 Apr 2024 225

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 462

Licitații Constanța Investiție estimată la trei milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice a Liceului Tehnologic Tomis (DOCUMENT)

12 Apr 2024 458

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 540

Licitații Constanța Laura Maria Actual Business SRL, contract de 200.000 de euro cu Primăria Mihai Viteazu, pentru catering la Liceul Tehnologic din comună (DOCUMENT)

08 Apr 2024 366

Acțiuni ale jandarmilor la școli din județul Tulcea (GALERIE FOTO)

05 Apr 2024 506

Centrul militar zonal Constanța „Elevii au avut ocazia de a afla ce înseamnă să faci parte din aviația militară”

04 Apr 2024 513

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a respins contestația depusă de firma familiei directorului RAR, Marian Butnaru! Despre ce este vorba?

30 Mar 2024 603

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 442

Primarul Vergil Chițac „Au fost finalizate lucrările de reabilitare, modernizare și dotare a Corpului C3 de la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Constanța“ (VIDEO)

26 Mar 2024 720

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 785

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1242

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman" închiriază un spațiu cu destinaţia chioşc alimentar

21 Mar 2024 606

Angajări Constanța Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia angajează secretar. Nu se cere experiență

18 Mar 2024 824