Colegiul Agricol Poarta Alba -Proiect Leonardo da Vinci

În perioada 7 – 29 aprilie  2013 are loc realizarea mobilităţii elevilor de la Colegiul Agricol Poarta Alba în  cadrul proiectului Proiect Leonardo da Vinci nr: LLP-LdV/IVT/2012/RO/009 cu titlul „Compétences européennes acquises par les élèves du milieu rurale pour réaliser une agriculture écologique et de haute qualité” în Plabennec – Brest, Franța. Proiectul, al cărui beneficiar este Colegiul Agricol Poarta Albă, este finanțat de Comisia Europeană prin programul Lifelong Learning (Învățare pe Tot Parcursul Vieții), cu un buget de50.908 euro, și se va derula în perioada 8-28 aprilie 2013, în parteneriat cu Maison Familiale Rurale Plabennec & Ploudaniel din localitatea Plabennec, departamentul Brest, Franța.
Echipa de proiect este formata din Manager de proiect prof. ing. Director Târnă Anghelina, coordonator si responsabil pregatirea lingvistica prof. Ciuraru Vasilica, responsabil cu programul de formare  profesională prof. dr. ing. Popa Mariana, responsabil financiar Ghiţă Marius, responsabil diseminare si valorificarea resurselor director adjunct prof. Grozea Doina. Grupul ţintă este alcătuit din 14 elevi cu vârsteîntre 16 şi 17 ani, aflați în formare profesionalăinițială, de la calificările:

Tehnician în agricultură, Tehnician hidro-meteorolog.Aceștia vor efectua câte 90 de ore (3 săptămâni) din cele 170 prevăzute în curriculum pentru stagii de pregătire practică şi instruire practică în atelierele şi laboratoarele centrului de formare MFR, participând la realizarea unui proiect interdisciplinar.
Obiectivul principal al proiectului este ca elevii săîşi perfecționeze competenţele şi abilităţile practice în domeniul tehnologic  al agriculturii ecologice pentru a atinge standardele europene de calitate.
Rezultate așteptate la nivelul organizației de trimitere constau în creșterea calităţii actului educativ prin realizarea instruirii practice a elevilor în ateliere şi laboratoare dotate cu echipamente moderne şi stabilirea unor legături reciproc avantajoase în vederea derulării unor proiecte viitoare.
Rezultate așteptate la nivelul participanților la proiect constau în creșterea capacitații de adaptare la sistemul european de formare profesională, dobândirea de noi competenţe în domeniul tehnologic agricol, șanse mai mari de inserție pe piața muncii, îmbunătăţirea competenţelor de utilizare a limbii franceze.
Rezultate așteptate la nivelul organizației de primire: stabilirea bazelor pentru desfășurarea unor viitoare proiecte, informarea mai bună a elevilor francezi privind proiectele Leonardo da Vinci, cunoașterea culturii şi tradițiilorromânești.
Proiectul se va desfășura în localitatea Plabennec, din Brest, Franța, în perioada cuprinsăîntre 8 aprilie 2013 şi 28 aprilie 2013.

Director,      Profesori coordonatori,
prof.ing. Târnă Anghelina                  prof. Ciuraru Vasilica
prof. dr. ing. Popa Mariana  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Elevii de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța susțin concursul de istorie Ion Moiceanu, aflat la prima ediție (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 524

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1506

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța organizează prima ediție a concursului de istorie Ion Moiceanu

16 Apr 2024 414

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța Elev Ciprian George Vasilescu - Locul III la Șah Individual Masculin

13 Apr 2024 457

Activitate cu zâmbete la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța

10 Apr 2024 390

Colegiul CNSAS a ales Biroul de Coordonare şi a Structurii de Securitate. Voturile pentru fiecare funcție

03 Apr 2024 517

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 368

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 695

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 630

Centrul Militar Zonal Constanța continuă activitățile de promovare a colegiilor militare

02 Apr 2024 490

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

01 Apr 2024 622

În Constanța Elevii CNMAIC, premiați la concursul de fizică „Pontus Euxinus"

31 Mar 2024 409

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 629

In memoriam Doina Păuleanu, personalitate artistică „adoptată” de Constanța, care a adus Muzeului de Artă din oraș prestigiu național

29 Mar 2024 532

MAE lansează campania „Born in NATO” la Colegiul Național „Sfântul Sava“ din București

28 Mar 2024 556