Conferinţa Managementul Mobilităţii

 
Bucureşti, 15 noiembrie 2013: Camera Naţională, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution au organizat ieri, 14 noiembrie, Conferinţa Managementul Mobilităţii - prezentarea conceptului de planificare urbană şi management al mobilităţii ca parte integrantă a procesului de dezvoltare urbană şi durabilă pentru construirea unui ORAŞ VERDE.
Evenimentul a avut loc la Palatul Camerei Naţionale - Amfiteatrul Albastru, Mezanin, Tronson III, Intrarea E, în intervalul 09:00-15:00 şi a adunat peste 100 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai companiilor, presei şi societăţii civile.
“Tema pe care am abordat-o este esenţială pentru dezvoltarea urbana în ţara noastră, în spiritul şi prin respectarea valorilor europene. De asemenea, discuţiile privind managementul mobilităţii demonstrează determinarea României, ca stat membru al Uniunii Europene, de a pune în practică reglementările care vizează viitorul oraşelor noastre, ca motoare de dezvoltare economică, capabile să ofere perspective optimiste pentru crearea de locuri de muncă, dar şi condiţii favorabile pentru un trai sănătos, în armonie cu mediul înconjurător”, a declarat Dl. Dumitru Dan, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ilfov, membru în Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, ce a transmis mesajul E.S. Preşedintele Camerei Naţionale, Dl. Mihail M. Vlasov.
“Creşterea urbanizării, a densităţii populaţiei şi a mobilităţii acesteia conduc la apariţia de probleme de ordin economic, ecologic şi de sănătate pentru oraşe şi locuitorii acestora. Soluţia pentru toate aceste probleme este managementul mobilităţii şi noi ne dorim ca, prin aducerea la aceeaşi masă a autorităţilor, companiilor şi membrilor comunităţii să identificam soluţii clare şi concrete pentru eficientizarea şi promovarea transportului public în oraşe”, a declarat Dra. Raluca Fişer, Preşedintele Asociaţiei Green Revolution.
 “Managementul mobilităţii, din punctul de vedere al Primăriei Capitalei, înseamnă construcţie de piste de biciclete, culoare unice pentru transportul în comun sau mărirea reţelei de tramvaie. În perioada ianuarie – februarie 2014 aştept un răspuns din partea comisiei special create pentru ca la începutul primăverii să demarăm lucrările pe aceste doua axe pentru ca până la sfârşitul anului 2014 să le finalizam”, a declarat E.S. Primarul General al Municipiului Bucureşti, Dl. Sorin Oprescu, în deschiderea evenimentului.
Despre modul în care se conectează transportul rutier de cel feroviar, naval sau aerian, proiecte de modernizare a vehiculelor de tractare, respectiv a locomotivelor ce necesită o investiţie foarte mare din parte CFR sunt aspecte prezentate în cadrul evenimentului de către Dl. Horaţiu Buzatu, Consilier, Ministerul Transportului.
Obiectivele naţionale pentru respectarea cerinţelor pentru transport în condiţiile schimbărilor climatice au fost prezentate de Dna. Nicoleta Mihaela Roşu, Şef serviciu, Direcţia Generală Schimbări Climatice, Ministerul Mediului şi Schimbărilor climatice.
În staţiile de metrou, noxele sunt inexistente. “La metrou nu există noxe, aşa că aerul din staţii este curat şi nu ridică probleme de sănătate pentru călători. Metroul, în sine, este o investiţie în mediu, deoarece se reduc considerabil emisiile de CO2 prin însuşi faptul că se reduce transportul la suprafaţă şi mă refer aici în special la maşini”, a declarat Dl. Catalin Homor, Director de Investiţii şi Achiziţii Publice.
Partea a doua a conferinţei a prezentat programele de finanţări europene pentru transport şi mobilitate 2014-2020 – dna Isolda Constantin, Prim Vice-Preşedinte, EU CONCEPTS R&D, aspecte legislative privind parteneriate public-private urbane - Dl. Cătălin Grigorescu, partener bpv GRIGORESCU STEFANICA şi Dl. Nicolae Ursu, avocat senior bpv GRIGORESCU STEFANICA, şi soluţii ale companiilor private.
 “Noi venim cu o propunere de leasing auto pentru automobile electrice, producţie de energie şi dezvoltarea infrastructurii de staţii de încărcare. Putem oferi un pachet în leasingul automobilelor electrice care să cuprindă nu numai leasingul auto, dar şi managementul flotei şi service. Însă degeaba deţii un automobil electric dacă nu ai şi o infrastructură (de staţii de încărcare). Renovatio este gata, pe propria cheltuială, să construiască, în următorii doi ani, aproximativ 1400 de staţii de încărcare, în locaţii strategice. De asemenea, dorim să acoperim toate locurile de parcare, în colaborare cu cei care le deţin, cu panouri solare”, a declarat, Dl. Dragoş Constantinescu, CEO Renovatio Solar.
 “Lucrurile avansează rapid, mai ales în domeniul mobilităţii, iar în ceea ce priveşte adoptarea maşinii electrice în România, consider că într-un interval de 3-5 ani acest lucru va fi posibil, găsindu-se cu siguranţă soluţii pentru o infrastructură adecvată“, a declarat Dl. Makoto Kurahashi, General Manager Mitsubishi Corporation.
Maşinile electrice vor face parte din flota DHL Romania.Intenţia noastră este să achiziţionăm 1 sau 2 maşini electrice, care vor fi folosite în Bucureşti. Intenţia noastră este în deplină concordanţă cu planurile companiei DHL, la nivel internaţional, care va deveni, cu siguranţă, prima companie din lume, de pe piaţa globală de curierat şi logistică, care va adopta maşinile electrice, ca urmare a grijii deosebite pe care o acordă protecţiei mediului înconjurător“, a declarat Dl. Luigi Vendrami, Country Operations Director.
Betonul este un material durabil, 100% natural, reciclabil, care se adaptează schimbărilor climatice, rezistent la foc şi la îngheţ şi are o durată de folosinţa de peste 40 de ani. “Betonul este al doilea element folosit în lume după apă. Este un material durabil, rezistent la intemperii, la îngheţ sau la foc şi se adaptează schimbărilor climatice. Tocmai din acest motiv poate fi folosit cu succes în construirea şoselelor, unde traficul este intens, sau la construirea clădirilor, conferindu-le durabilitate şi siguranţă maximă“, a declarat  Dl. Mihai Rohan, preşedintele Patronatului din Industria Cimentului şi altor Produse Minerale pentru Construcţii din România.
             
Direcţia Reprezentare Camerală

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elena Marinela Negulici, fost director economic al CNE Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă într-un dosar DNA Constanța!

24 Apr 2024 62

Dosarul SOCEP, instrumentat de DNA Constanța, se va rejudeca! (MINUTĂ)

24 Apr 2024 204

Trimitere în judecată DNA S-a lăudat cu influență asupra unor judecători din cadrul Curții de Apel București

24 Apr 2024 320

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 792

DNA o trimite în judecată pe Nadia Florentina Racz, fost inspector șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor

23 Apr 2024 366

Procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să-i înlocuiască la DNA Constanța pe Bodean Andrei și Conortos Constantin

23 Apr 2024 664

Dosar DNA Constanța Vasile Iliuță, șeful Consiliului Județean Călărași, termen azi la Curtea de Apel București! (RECHIZITORIU)

23 Apr 2024 436

Curtea de Apel Constanța, în pronunțare într-un dosar DNA cu un presupus prejudiciu de aproape 10 milioane euro

21 Apr 2024 897

Curtea de Apel Constanța respinge acțiunea preotului Petrică Leașcu! (MINUTĂ)

20 Apr 2024 711

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 542

Directori din Consiliul Județean Constanța și oameni de afaceri, condamnați definitiv! Cererea de revizuire, respinsă

19 Apr 2024 1429

Surse - percheziții informatice Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, a ajuns la DNA Constanța!

19 Apr 2024 678

Noi procurori la DNA Constanța, în locul lui Andrei Bodean și Constantin Conortos! Ciprian Bodu, Vasile Abagiu, și Dan Haralambie, rămân pe poziții

19 Apr 2024 768

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 754

Cum arată terenul pe care va fi construit noul sediu al DNA Constanța! (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1351