“De Mos Nicolae, copiii se ajuta intre ei”

Actiunile de caritate organizate in fiecare an de copii pentru copii atesta faptul ca cei mici empatizeaza mult mai puternic cu suferinta copiilor in nevoie decat adultii.
Din ce in ce mai multe scoli constantene aleg sa participe la diverse campanii de strangere de fonduri pentru a sustine cauzele sociale promovate de Fundatia World Vision, realizeaza colecte de bunuri, licitatii, iar unele dintre ele isi organizeaza propriul eveniment caritabil, prin care strang bani pentru a rezolva punctual o problema a copiilor.

Scoala Generala Nr.43 „Ferdinand” este prima unitate de invatamant din Constanta care a ales anul acesta sa sustina cinci copii nevoiasi din judetul Dolj, prin intermediul proiectului national „Donator de viitor”, derulat de Fundatie incepand din luna octombrie, anul curent. Toti elevii scolii au decis sa se transforme in „donatori de viitor” pentru prietenii lor de departe si au hotarat sa ajute timp de un an de zile, trei fetite si doi baietei de varste diferite. Fotografiile celor dinci prieteni stau la loc de cinste pe holul institutiei, astfel incat toti elevii sa-si cunoasca prietenii din Dolj. In fiecare luna, elevii vor primi informatii, noutati despre preietenii de departe, prin intermediul a cinci cadre didactice care vor purta corespondenta cu copiii sponsorizati.

„Ni s-a parut foarte interesant proiectul Donator de viitor fiindca le ofera posibilitatea copiilor sa stie exact pe cine vor sprijini si se creaza o legatura sufleteasca intre elevi si prietenii lor de departe. Toata lumea a fost entuziasmata de oportunitatea de a deveni parte din acest proiect, elevii, parintii si cadrele didactice. Ne bucuram ca vom fi utili si vom aduce bucurie celor cinci copii sponsorizati”, a declarat Corina Custurea, director al Scolii Generale nr.43 „Ferdinand” din Constanta.

Si Liceul Teoretic „Carol I” va deveni „donator de viitor”, sustinand un copil din Dolj, in anul 2014.
Complexul Educational „Copilaria”, partener traditional al Fundatiei, va organiza in Maritimo Shopping Center, pe data de 5 decembrie, incepand cu orele 16, editia a IV-a a evenimentului caritabil „Din inimi de copii pentru copii”, un eveniment care a reusit in ultimii trei ani de zile sa sustina responsabil, zeci de copii din judetul Constanta, comunele Cobadin si Corbu, cu hrana adecvata si suplimente de hrana, hainute si dulciuri, din banii stransi in cateva ore, de Mos Nicolae. Anul acesta, evenimentul va fi organizat in sprijinul copiilor cu dizabilitati din Medgidia, in speranta ca se vor putea achizition doua aparate necesare pentru recuperarea terapeutica a copiilor cu nevoi speciale care vin la centru pentru recuperare si intrajutorarea a doua familii aflate in dificultate. Complexul Educational „Copilaria” a participat si la campania de colectare de jucarii „Spiridusii Mosului”, adunand jucarii pentru gradinita nr.1 din Corbu. Parintii au oferit copiilor de la gradinita si 90 de pachetele cu dulciuri, un gest frumos care a facut ca bucuria micutilor sa fie deplina!
 
La campania de colectare a jucariilor au mai participat si Scoala nr.38 din Constanta, Scoala „Next Generation” si Liceul Teoretic „Ovidius”.
In viitorul apropiat, Liceul Teoretic „Traian” si Gradinita „Micul Regat” vor organiza si ele pe data de 13 decembrie, respectiv 20 decembrie, cate un eveniment caritabil in incinta Maritimo Shopping Center pentru a sustine printr-un efort colectiv al elevilor, al parintilor si al cadrelor didactice, copiii din proiectul „Donator de viitor”.
Fundatia World Vision Romania – Biroul Zonal Constanta le multumeste tuturor copiilor care incearca, atat cat pot impreuna cu familia lor, sa ajute alti copii mai putin norocosi, nu numai in prag de sarbatoare ci intotdeauna cand Fundatia le cere ajutorul!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism se reunește în această săptămână. Pe ordinea de zi figurează mai multe proiecte imobiliare controversate!

15 Apr 2024 777

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 676

A început eclipsa totală de soare. Imagini cu fenomenul (FOTO)

08 Apr 2024 847

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare pentru medicii stomatologi. Cine scoate postul la concurs

08 Apr 2024 644

Oamenii de știință se pregătesc pentru eclipsa de soare. Ce speră aceștia să învețe?

07 Apr 2024 670

Marius Mitulescu, candidat la Primăria Constanța din partea Partidului SOS

05 Apr 2024 1165

Oportunitate de angajare în SRI! 31 martie, ultima zi pentru înscriere! Vizați, elevii claselor a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii

30 Mar 2024 1304

Guvernul României150 de locuri disponibile pentru ediția 2024 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României

25 Mar 2024 395

Se pregătește o nouă vânzare a unui teren în inima stațiunii Mamaia. Laurette Due SRL are drept de preepțiune

21 Mar 2024 1014

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 997

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 719

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților consideră că luna martie este numită „luna femeii” deoarece se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii

03 Mar 2024 644

RAJA Constanța Premii atractive la concursul de pictură și desen Apa este Viață – ediția 2024! Doar șapte zile pentru a vă înscrie (FOTO)

21 Feb 2024 649

Administrația Chițac pregătește noi vânzări de terenuri Ce investitori au de plătit diferențe de preț pentru terenuri din stațiunea Mamaia(DOCUMENTE)

20 Feb 2024 1939

Locuri de muncă Constanța Oportunitate de angajare la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa

20 Feb 2024 1384