După ce filmul, teatrul şi fotografia au făcut neîncăpătoare locaţiile Stufstock Rockarte toată săptămâna, Zdob şi Zdub vin cu un super spectacol deseară la Stufstock

1000_de_spectatori_la_filmstock.jpg20 august 2010

„De la Nistru pân' la mare, Stufstock este cel mai tare" - Zdob şi Zdub urcă deseară pe scena de pe plaja din Vama Veche, alături de Urma, Byron şi Trupa Veche, pentru ca sâmbătă să cânte Nicu Alifantis & ZAN, E.M.I.L., Trooper, OCS, Zob, Luna Amară, Altar, Kumm, Implant Pentru Refuz. Prima seară de concerte Stufstock Rockarte vine după o săptămână de evenimente culturale la care sute de oameni au dat soarele şi plaja sau serile de cuba libre pe spectacolele şi workshopuri în locaţiile Stufstock, cu şi despre muzică, film, teatru, fotografie şi carte.

În deschiderea concertelor, pe scena Rock va avea loc o proiecţie absolut specială a unuia dintre filmele care surprind cel mai bine spiritul rock şi ce înseamnă, de fapt, Stufstock: The Boat That Rocked, în regia lui Richard Curtis, de la ora 21:00.

La ora 23.10 urcă pe scena Rock Trupa Veche, care deschide concertele Stufstock 2010. La miezul nopţii, ân paralel, proiecţia Drag Me To Hell, în regia lui Sam Raimi, îi va îngrozi în mod plăcut pe spectatorii din Vamă, pe Terasa the Hand. Byron vor cânta de la 00:10, iar Urma de la ora 01.10. Viva Constanța de Ambrus Emese, un film rock'n rrom, este filmul care va închide FilmStock 2010.

Timp de o oră, între 02.10-03.10, cei din Vamă vor avea parte de "un show extraordinar, cum numai formaţia Zdob şi Zdub ştie să facă. De la Nistru pân' la mare, Stufstock este cel mai tare", spun Zdubii.

Concertele de astăzi vin să încheie săptămâna de rockarte pe care Stufstock a pregătit-o pentru publicul din Vamă. Spectacolele de teatru independent de miercuri şi de joi seara, de la Stufstock, au fost urmărite chiar şi de pe stradă, pentru că locurile s-au dovedit insuficiente în comparaţie cu numărul foarte mare de iubitori de teatru, care şi-au dorit foarte mult să le vadă. Lungmetrajul Nuntă în Basarabia şi scurtmetrajele Romanian Short Corner, acestea din urmă prezentate anul acesta la Cannes, au fost urmărite de peste 1.000 de oameni la terasa Hand din Vamă, iar workshopurile de fotografie s-au bucurat de succes în fiecare zi.

Pe plaja din faţa Bazei Sportive, peste 100 de vamaioţi au urmărit miercuri proiecţiile campaniei S.P.E.R. 2009, proiectate cu ajutorul Cinema Solar, singurul cinematograf care nu prejudiciază în niciun fel mediul înconjurător. Asociaţia S.P.E.R. a organizat la Timişu de Jos, în 2009, o tabără pentru copiii din comunităţile rome din România. Cei mici au învăţat despre istoria şi tradiţiile ţigăneşti, realizând la final, sub îndrumarea unei echipe de cineaşti profesionişti, câteva filmuleţe.

Miercuri şi joi seara a fost rândul pieselor de teatru (CU)CUIEINFRUNTE, în regia lui Adi Iclanzan, şi Cum am mâncat un câine, în regia lui Adi Iclanzan şi a lui Tudor Aaron Istodor, pe un text de Eric Bogosian, să se bucure de atenţia a peste 200 sute de spectatori, mulţi dintre ei urmărind piesele în picioare, de pe stradă sau de pe marginea terasei, pentru că toate locurile erau ocupate.

În cea de a treia zi de Filmstock, proiecţiile din cadrul Iasi International Film Festival au ţinut spectatorii treji până la ora 4 şi jumătate dimineaţa pe terasa The Hand. Joi seara, peste 1000 de spectatori au urmărit, în aceeaşi atmosferă relaxată, cu picioarele în nisip, Nuntă în Basarabia, în regia lui Nap Toader. „Când ziceam că Vama Veche poate fi salvată, ne gândeam că este doar o poveste frumoasă. De luni, în schimb, ne-am dat seama toţi deodată, organizatori şi spectatori, că se întîmplă un lucru mare. Au fost cele mai frumoase seri de proiecţii şi nu au mai fost doar spectatori, ci prieteni care se uitau la filme şi aplaudau împreună", povesteşte Vlad Gliga, managerul proiectelor Filmstock şi Teatru la Stufstock.

La Rockschool elevii înscriși au luat lecții de bass de la Jakk, la Goblin&Gulag, urmate de concertul câtorva dintre ei și de jam sessions susținute, ca în fiecare seară, de profesori și elevi. „Atat lecţiile deschise, cât şi masterclass-urile propriuzise şi concertele susţinute, în fiecare seară, de trupele formate din elevii RockSchool, s-au bucurat de un real succes. Publicul, mai numeros decât ne aşteptam, a reacţionat cu entuziasm la prestaţiile elevilor între 11-31 de ani", spune Minel Stoica, stage manager Stufstock 2010.

Florin Ghioca, fotojurnalist şi fotograf de război, a vorbit pasionaţilor de fotografie despre ce înseamnă şi ce riscuri implică fotografia de război. El le-a împărtăşit celor prezenţi din experienţa lui ca fotograf de război în Afganistan. Începând cu ora 12:00, au avut loc vernisajele lui Florin Ghioca şi Cristi Calen. Cu o seară înainte, realizatorii celor mai bune fotografii de noapte şi portret din cadrul workshopurilor „Vama sub lumini de Oscar" au primit câte un aparat foto profesional. Sâmbătă, de la ora 9.00, începe cursul de editare de imagini la Baza sportivă.

A doua serie de trupe de artişti Stufstock Newcomers, calificaţi pentru finală, vor cânta la Goblin n Gulag, de la ora 16:00. Realizator a numeroase filme (Lord, Colivia sau lung-metrajul Pescuit Sportiv), regizorul Adrian Sitaru le va vorbi celor prezenţi pe terasa The Hand, de la ora 17.00, despre ce presupune producţia unui film low-budget, fără a face rabat de la calitate. Cei care vor să participe şi la workshopul despre videoclip sunt aşteptaţi de la ora 18:30, tot la The Hand, la workshopul lui Cătălin Saizescu. Vor afla ce înseamnă producţia unui videoclip, vis-a-vis de producţia unui lung sau scurtmetraj, sau lucruri de bază despre care legătura dintre imagine și sunet şi cum se pot completa reciproc.

Sâmbătă, de la ora 15.00, trupele câştigătoare ale concursului Newcomers vor cânta pentru prima oară pe scena unui eveniment de amploarea Stufstock. De la ora 18.15, pe aceeaşi scenă, încep concertele trupelor consacrate: Implant Pentru Refuz, Zob de la 19.15, Altar - 20.15, Kumm- 21.15, OCS - 22.15, Nicu Alifantis & ZAN - 23.15, E.M.I.L. - 00.30, Trooper - 01.30. Formaţia Luna Amară va susţine ultimul concert din cadrul Stufstock 2010, de la ora 02.30.

Despre Stufstock

Aflat la a opta ediţie, Stufstock (stufstock.com) are loc între in 16-22 august 2010, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii aduc şi acum trupe rock care deja au făcut nopţi albe cu mii de fani în Vamă, în anii trecuţi, cât şi muzică nouă, pe care Stufstock o lansează şi o susţine, ca în fiecare an. Zdob şi Zdub, Urma, Byron, Trupa Veche (vineri), Nicu Alifantis & Zan, Trooper, E.M.I.L., Luna Amară, Omul cu șobolani, Kumm, ZOB, Altar, Implant pentru Refuz și Phenomenon (sâmbătă) vor cânta pe scena Rock anul acesta. Alături de concertele extraordinare cu care Stufstock-ul şi-a obişnuit de şapte ani publicul, vara aceasta evenimentul susţine şi alte forme de exprimare artistică: filmul, fotografia, literatura și teatrul. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions și organizat de Asociația pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul înscris cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, iar în 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene. Printre artiștii ultimelor se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. La ediţia de anul trecut oamenii au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat, printre alţii, pe plaja din Vamă, de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

Contact: anca@stufstock.com | stufstock.com


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1202

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1246

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1285

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1217

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1378

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1514

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1972

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1582

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1526

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1448

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1619

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1865

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3790

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3126

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6194