Rowmania Fest din nou pe val!

Rowmania Fest a ajuns la ediția a doua și se anunță două zile pline la Tulcea! Sâmbătă și duminică vor fi competiții de vâslit în canotcă pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concerte și târguri de proiecte de dezvoltare durabilă în Deltă, dar mai ales atmosfera de energie pozitivă pe care o degajă invariabil Ivan Patzaichin în tot ceea ce face, și pe care a reușit s-o facă marca înregistrată a acestui festival.

Vedetele acestei ediţii sunt canotcile de 10+1 (Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe), ambarcațiuni originale care au fost testate în edițiile de la Viena, Bratislava și Budapesta ale competiției„Danube Connection", a cărei etapă finală este acum la Tulcea. Și avem și cai! Și biciclete!

„E o mare bucurie să fim din nou aici, la a doua ediție a RowmaniaFest. Primul lucru pe care vreau să-l spun este că sunt foarte recunoscător tuturor celor care ne-au sprijinit, și astfel m-au ajutat pe mine personal să mă țin de cuvânt: am spus anul trecut că vom face din acest eveniment o tradiție, și că îl vom transforma într-un festival internațional. Iată că acum am pus Tulcea pe harta turismului de bun simț și pe cea a iubitorilor de sporturi nautice din toată Europa. Așa se face că avem aici prieteni din Ungaria, din Slovacia și Austria, locuri pe care noi le-am vizitat astă-vară, în etapele premergătoare ale concursului de canotcă 10+1. Iar cea de-a treia ediție, la care deja lucrăm, va întrece cu siguranță toate așteptările" a spus Ivan Patzaichin, inițiatorul Festivalului.

La fel ca la prima ediție, vom deschide cu defilarea pe Dunăre a lui Ivan Patzaichin, însoțit de doi dintre partenerii săi de competiție, Vasile Dîba și Toma Simionov. Campionii românii vor trage la rame alături de Wichmann Tamás (Ungaria) - medaliat olimpic și etern rival al lui Ivan Patzaichin.

Pentru ca Festivalul este, pe lângă o ocazie de a ne bucura de mișcare, și o vitrină pentru inițiativele sociale de care pot beneficia oamenii Deltei, vom organiza pe Faleză un Târg al proiectelor de investiţii sociale în dezvoltarea durabilă în Delta Dunării, care va putea fi vizitat în ambele zile până seara. În același context, în cursul după amiezii de sâmbătă va avea loc masa rotundă "Inovare în dezvoltare durabilă în Delta Dunării".

Competiția internațională de canotcă 10+1 „Danube Connection" va avea o etapă locală sâmbătă, iar câștigătorii acesteia vor participa duminică la etapa finală, alături de echipajele finaliste în edițiile din Viena, Bratislava și Budapesta, desfășurate în cursul lunii iulie. La etapa locală vor lua parte peste zece bărci, printre care cea a pompierilor, a penitenciarului, a bloggerilor, a comunităţii ruşilor lipoveni, a organizaţiilor non-guvernamentale, a jurnaliștilor și, nu în ultimul rând, cantoca echipei festivalului, în formatul de 10+Ivan Patzaichin!

Rowmania promovează turismul de bun simț și mișcarea în aer liber pe jos, cu barca, cu bicicleta sau pe cal. De aceea, vom încerca să le avem pe toate la Festival, pentru că ne dorim o infrastructură verde atât pe uscat cât și pe apă. Sâmbătă ne vom bucura de oprirea în oraș a cicliștilor din European Cycle Tour (ECT), foști oficiali de nivel înalt din instituțiile europene, care au plecat pe 21 august de la Vidin (Bulgaria) în cea de-a treia etapă a turului lor „De la Pădurea Neagră la Marea Neagră", pe care o vor încheia la Tulcea. Duminică, după defilarea cailor de rasă de la Clubul Hipic Real Racing, va avea loc pe Dunăre competiția pescărească tradițională„Ivan Patzaichin", la care pot lua parte numai pescari autorizați din localitățile Deltei. În cursul după amiezii îi vom întâmpina pe maratoniștii din Tour International Danube (TID), care au plecat din Pădurea Neagră la jumătatea lunii iunie, și au vâslit în caiace și schifuri până la Tulcea, de unde vor pleca mai departe spre vărsarea Dunării în mare.

În fiecare zi vom avea spectacolul comunităților locale (dedicat minorităților etnice din nordul Dobrogei), iar seara proiecții de filme și concerte de rock n' row (Bandidos, Grimus, Foișorul de Folk, Partizan, Leo Iorga & Pacifica). Dintre filmele difuzate la Festivalul Internaţional de Film Independent Anonimul de la Sfântu Gheorghe, la începutul lui august, am ales pentru sâmbătă filmul lui Radu Jude, „Toată lumea din familia noastră", câștigătorul Trofeului Anonimul, iar pentru duminică seara „Piroga", regia Moussa Touré, film selecţionat în competiția de lungmetraj. Inaugurăm astfel un nou spațiu al Festivalului, Piața Civică, unde proiecțiile se vor desfășura în paralel cu concertele de pe Faleză.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 și DC Communication, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea şi al Consiliului Județean Tulcea.

Organizatorii mulțumesc tuturor prietenilor fără ale căror contribuții a doua ediție a Festivalului nu ar fi existat: Apa Nova, Aqua Carpatica, Deltacons Tulcea, MOL România, Tour International Danubien (TID), Fundaţia Anonimul, Raiffeisen Bank, Domeniile Sâmbureşti, Heineken, TVR, Radio România Actualități, Adevarul, Hotnews, GSP.ro, Gazeta Sporturilor, Antena 3, Observator, Money.ro, 24-FUN, Radio Delta, Kamikaze, totb.ro, Decât O Revistă, Dordeduca.ro, Metropotam.ro, Zeppelin.ro, Feeder.ro, Port.ro, Yachting Pleasure, Yacht Expert, iubesctulcea.ro.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1206

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1250

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1287

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1219

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1380

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1516

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1977

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1584

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1528

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1451

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1623

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1867

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3798

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3132

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6202