XTB Academic Trading Championship și-a desemnat câștigătorii

Premiul întâi la tranzacționare online a fost câștigat de un student la ASE

România- o piață încă "virgină" privind tranzacționarea pe piețele financiare

Bucuresti, 17 decembrie 2010- Cel mai important concurs studențesc de tranzactionare online, XTB Academic Trading Championship, organizat de X-Trade Brokers, a fost câștigat de Liviu Adrian Țaga, student la Academia de Studii Economice, Facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori în anul IV, care a realizat un randament de tranzacționare de 297%.

Concursul s-a desfășurat în perioada 4 noiembrie - 10 decembrie 2010 și a presupus tranzacționarea cu bani virtuali, pe piețe reale- valutară, de mărfuri, acțiuni și indici bursieri- prin intermediul conturilor demonstrative din platforma de tranzactionare Metatrader 4.0. Toți concurenții au avut un sold inițial de 10.000 de lei virtuali, mecanismul de concurs fiind extrem de simplu: câștigă cei care au randamentele cele mai mari. Premiile principale au fost acordate la finalul concursului și au vizat activitatea de tranzacționare realizată pe toată durata desfășurării concursului. Premiile săptămânale și zilnice au fost acordate în perioada de desfășurare a concursului și au marcat activitatea de concurs realizată pe toată durata unei săptămâni sau a unei zile.

La concurs au participat peste 1.000 de studenți. Cu ajutorul partenerilor educaționali- Universitatea Româno Americană, Academia de Studii Economice, Senatul Studențesc ASE, Universitatea București, Uniunea Națională a Studenților din România, Asociația Studenților din Universitatea București, Universitatea Danubius- XTB a organizat o serie de seminarii și webminarii de instruire a peste 1.000 de studenți pasionați de trading.

Câstigătorul concursului a fost Liviu Adrian Țaga, cu un sold de 39.665 RON și o performanță de 297%. El a căștigat un Laptop Lenovo, o carte de specialitate ("Trading for a living: Psychology, Trading tactics, Money management"), o șapcă originală McLaren și un internship în cadrul X-Trade Brokers Romania.

Locul al doilea în cadrul concursului XTB Academic Trading Championship 2010 a fost câștigat de către Cristian Constantin, cu un sold de 25.437 RON și o performanță de 154%. Cristian este student la ASE, Facultatea de Management, în anul al doilea. El a castigat un PDA HTC, o carte de specialitate, o șapcă originală McLaren și un internship la X-Trade Brokers Romania. Locul al treilea în concurs a fost ocupat de către Mihai Chisăliță (Studii Postuniversitare de specializare în Antreprenoriat si Supply Chain Management, Universitatea Transilvania din Brasov), cu un sold de 23.644 RON și o performanță de 136%, care a câștigat o carte de specialitate, o șapcă originală McLaren și un internship în cadrul X-Trade Brokers Romania.

Ocupanții locurilor 4-10 în acest concurs au câștigat câte o carte de specialitate "BUFFETT- The making of an American Capitalist" și câte o șapcă originală McLaren.

Concurenții care au obținut cele mai bune randamente săptămânale au câștigat câte o carte de specialitate "The new market wizard: conversation with America's top traders", iar cei care au obținut cele mai bune randamente zilnice au câltigat câte o șapcă originală McLaren.

"Volumele tranzacționate în România pe platforma X-Trade Brokers au evoluat spectaculos: la sfârșitul primului nostru an de activitate în România - 2009- am depășit 400 milioane Euro pe luna (tranzacții în marjă); la finele lui 2010 avem un volum lunar de peste 1 miliard Euro (tranzacții în marjă)", a arătat Victor Safta, director X-Trade Brokers Romania. "Cu toate acestea, față de potențialul său, România este încă o piață <<virgină>> în ceea ce privește tranzacționarea pe piețele financiare, iar principalul obstacol nu îl reprezinta banii, ci lipsa de instruire și accesul redus al majorității populației la informații de profil. La seminariile și webinariile de instruire gratuită organizate de X-Trade Brokers începând cu vara anului trecut au participat peste 15.000 de persoane, plus cca 1.000 de studenți la actualul concurs, ceea ce arată un interes foarte mare de a învăța despre piețele financiare; și, dacă am fi avut o capacitate mai mare de organizare, cu mult mai multe persoane ar fi venit la seminariile și webinariile noastre, ceea ce ne directioneaza în fixarea obiectivelor pe termen scurt si mediu. Concursul XTB Academic Trading Championship 2010 arată clar orientarea tinerei generații către piețele financiare și <<apetitul>> pentru <<febra de pe Wall Street>>", a precizat Victor Safta.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- având ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuându-se direct între participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice).

XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / închiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (in marja).

Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizatǎ de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.

Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).

Pentru mai multe informaţii vǎ invitǎm sǎ vizitaţi www.xtb.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Publicare de comunicate în presa națională, locală sau regională, plus promovare, cu eAdvertising

12 Dec 2022 1207

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România răspunde la întrebările reporterilor cu privire la vizita lui Pelosi în Taiwan

13 Aug 2022 1250

ISU Prahova Buletin informativ - Măsuri de prevenire pentru perioadele caniculare

22 Jun 2021 1287

ISU Ialomița Comunicat de presă - 15.06.2021

15 Jun 2021 1219

IPJ Iași Buletin de presă - 3.06.2021

03 Jun 2021 1380

ISU Ialomița Comunicat de presă - 28.05.2021

28 May 2021 1516

IPJ GalațiBuletin informativ - 24.05.2021

24 May 2021 1977

IPJ Bistrița Năsăud Buletin de presă - 21.05.2021

21 May 2021 1584

ISU Bihor Buletin de presă - Incendiu la un garaj din Oradea

21 May 2021 1528

IPJ Iași Buletin de presă - Acţiuni desfăşurate de poliţişti pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV 2

20 May 2021 1451

Ministerul Sanatatii Informare cu privire la incendiul care s-a produs în această dimineață la Spitalul de Psihiatrie din Cavnic

15 Mar 2021 1623

Ministerul Sanatatii Comunicat de presa 19 februarie 2021

19 Feb 2021 1867

„Mărturii de epocă privind istoria Dobrogei (1878-1947)“ Cu amărăciune, despre „plămânii bolnavi ai viitoarei metropole a românismului dobrogean”.

01 Sep 2020 3799

Editorial Campania din spatele prezidenţiabililor

19 Oct 2019 3135

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 6206