Comisia Europeana lanseaza concursul pentru crearea unui nou logo ecologic pentru produsele din UE

Comunicat presa

Comisia Europeana lanseaza concursul pentru crearea unui nou logo ecologic pentru produsele din UE

Alimentele ecologice vor avea un design ”proaspat”: Directoratul General pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din cadrul Comisiei Europene invita toti studentii la arta si design din cele 27 State Membre ale UE sa participe la concursul pan-european pentru crearea unui nou logo ecologic.
Noul logo ecologic al UE va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate care provin din cele 27 State Membre si care respecta standardele de etichetare. In plus, toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate si care provin din UE sau care sunt importate din tari terte pot utiliza logo-ul UE in mod voluntar.
Toti cetatenii UE, inscrisi la o institutie de invatamant superior in domeniul artei sau design-ului situata pe teritoriul UE, sunt incurajati sa participe la aceasta competitie internationala unica de design. Vor fi selectati trei castigatori, iar castigatorul locului intai va primi un premiu in bani in valoare de 6.000 euro. Cei plasati pe locurile doi si trei vor primi 3.500 euro şi respectiv 2.500 euro. Lucrarile se pot incarca pe pagina speciala a concursului, www.ec.europa.eu/organic-logo , pana la data de 25 iunie 2009.
Competitia pentru noul logo ecologic UE va fi evaluata de un juriu format din experti din sectorul agriculturii si productiei ecologice, precum si din profesionisti in design, renumiti la nivel international.
Dupa data limita a inscrierilor, juriul va alege cele mai bune lucrari care vor fi prezentate pe pagina web a competiei in calitate de candidati oficiali pentru noul logo. Toti cetatenii europeni vor fi invitati sa ajute la selectarea logo-ului castigator prin votarea online a favoritului lor. In vara anului 2010, castigatorul si cei clasati pe locurile doi si trei vor fi invitati la ceremonia de decernare a premiilor la Bruxelles, unde Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala le va inmana premiile.
Competitia provoaca studentii sa creeze un logo atractiv, original care surprinde diverse aspecte ale agriculturii si productiei ecologice. In plus, juriul va evalua lucrarile in functie de orientarea lor universala, puterea lor de exprimare fara cuvinte, claritatea prezentarii lor si caracterul atemporal.
Logo-ul castigator va fi introdus in luna iulie 2010 drept simbol oficial pentru produsele ecologice de pe intreg teritoriul Uniunii Europene. In avampremiera competitiei, Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Mariann Fischer Boel a declarat: „Noul simbol al produselor ecologice va crea o identitate sectorului ecologic din UE. Va fi un suport pentru realizarea pieţei unice a produselor ecologice, iar asta este o veste buna atat pentru producatori cat si pentru consumatori”

Carmen SANDU
DIRECTOR EXECUTIV


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 756

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 579

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 338

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1249

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 640

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 483

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2341

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 790

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1765

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 472

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1036

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1032

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 825

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 609

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 709