Jucarii - 12 sfaturi utile pentru un Craciun sigur

Jucarii - 12 sfaturi utile pentru un Crăciun sigur

Jucariile aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea copilului dumneavoastra. Siguranţa jucăriilor este o prioritate şi pentru a le asigura o vacanta de iarna de vis copiilor nostri, dumneavoastra in calitate de consumator ar trebui să ţineti cont de o serie de sfaturi atunci când alegeti/cumparati o jucărie:
· Asiguraţi-vă că ati citi toate etichetele de pe jucării. Fiţi conştienţi de vârstă şi recomandări de siguranţă - se i-au în serios. Nu cumparati jucării care nu au marcajul CE pe jucărie sau pe  ambalaj. Cu toate că marcajul CE nu este un mod de diferentiere a produselor de  consumatori, el este un angajament din partea producătorului că produsul respectă cerinţele aplicabile în materie de securitate impuse la nivel de UE, ele fiind cele mai stricte din lume.
· Alegeţi jucăriile adecvate vârstei copilului si abilităţilor lui. Jucăriile care nu sunt destinate unui copil de o anumita categorie de vârstă poate prezenta riscuri pentru siguranţă sa. Asiguraţi-vă că ati citit şi  urmat recomandarile privind vârsta -- în special simbolul 0 - 3 (a se vedea mai jos), iar cuvintele "nu sunt potrivite pentru copiii sub 36 de luni" însoţit de o indicaţie de pericol. Acest simbol şi formularea este un avertisment, şi nu o recomandare.

· Nu cumparati jucării cu piese mici pentru copiii sub vârsta de 3 ani, acestia avand  tendinţă de a baga în gură jucariile iar piesele de mici dimensiuni, prezintă un risc de sufocare. Asiguraţi-vă că ochii, nasul ( la jucariile din plus) şi alte piese de mici dimensiuni sunt bine securizate.
· Urmaţi cu atenţie instrucţiunile de folosire.
· Întotdeauna cumpărati jucării de la comercianţii cu amănuntul cunoscuti şi de la puncte de vânzare on-line. Comercianţii cu amănuntul cunoscuti au grijă de produsele pe care le vând şi de obicei  accepta sa primeasca inapoi produsul. De asemenea exista si comercianţi care nu ţin seama de cerinţele de siguranţă a produselor pe care le vand şi pot să ofere spre vanzare, jucării contrafăcute. O atenţie deosebita trebuie acordată jucăriilor achizitionate on-line, jucariile primite de copii sub formă de cadouri, şi jucăriile cumpărate la mâna a doua.
·  Supravegheati copiii cand se joacă - asiguraţi-vă că toate jucăriile sunt adecvate pentru categoria de  vârsta şi abilităţile copilului. Cu anumite jucării - cum ar fi scutere, biciclete si patine cu rotile - căşti de protecţie şi alte echipamente de protectie trebuie să fie întotdeauna purtate.
· Examinarea periodica a jucăriilor pentru eliminarea acelora care sunt stricate/uzate si pot cauza un prejudiciu sau un risc pentru sănătatea şi siguranţă copilului. Aruncaţi jucăriile stricate.
· Asigurati-va ca jucăriile destinate copiilor mai mari, sunt ţinuţi departe de  copii sub vârsta de 36 de luni.
· Scoateţi şi aruncaţi (dacă este posibil pastrati acumulatorii pentru reciclare) toate ambalajele, inclusiv pungile de plastic, carton, hârtie şi bucati de plastic (dar se păstreaza întotdeauna instrucţiunile!). Asiguraţi-vă că, copiii mai mici, nu se joaca cu materialele din plastic de la ambalaje,  putand existand riscul de sufocare. Aveţi grijă, de asemenea, sa reciclati bateriile în condiţii de siguranţă.
·  Învăţaţi-vă copiii să pună frumos jucăriile, pentru a evita accidentele. Nu lăsaţi jucăriile pe scări sau pe podea în zonele aglomerate ale casei.
·  Intotdeauna anuntati producătorul şi autorităţiile publice competente, dacă dumneavoastră sau copilul dumneavoastră  găseşte o problemă de siguranţă, la jucărie.
Nu ezitaţi să consultaţi site-ul (RAPEX) http://ec.europa.eu/consumers/safety/rapex/. Acest site oferă detalii cu privire la produsele periculoase retrase de pe piaţă, din ţara dumneavoastră, inclusiv jucării.
· Aceste sfaturi se aplică tot anul şi nu numai in preajma Crăciunului!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Accident în Valu lui Traian. Un șofer băut a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni

19 Apr 2024 268

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 161

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 442

Județul Constanța Șofer condamnat la închisoare după ce a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă a primit bărbatul

18 Apr 2024 477

Județul Constanța Accident rutier în Medgidia!

18 Apr 2024 550

Știri Constanța Un șofer fără permis și sub influența substanțelor interzise a intrat cu mașina îm gardul unei case la Nisipari (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 418

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 989

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A1

18 Apr 2024 223

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 496

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 542

Cutremurător Tatăl lui Sebi și-a făcut un tatuaj, în memoria fiului său (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 1045

Imagini de la Judecătoria Mangalia. UPDATE. Astăzi, termen nou în dosarul lui Vlad Pascu (FOTO+VIDEO)

18 Apr 2024 596

Accident rutier la prima pasarelă dinspre Constanța către Valu lui Traian. Un pieton a fost rănit (FOTO)

18 Apr 2024 1254

Accident rutier în localitatea Izvoarele, județul Tulcea

17 Apr 2024 475

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 406