Isis Medical Center este prima maternitate privata din Romania desemnata de catre Unicef ca Spital Prieten al Copilului

e data de 25 ianuarie 2011, maternitatea Isis a primit desemnarea oficiala din partea Unicef ca fiind Spital Prieten al Copilului. Acum, Isis apartine unui grup de elita, recunoscut pe plan international, format din peste 19.000 de spitale din care 300 in Europa si, mai ales, din grupul celor doar 25 de maternitati certificate ca Spital Prieten al Copilului din Romania.

„Inca de cand era un vis, maternitatea noastra dorea sa vina in intampinarea nevoilor gravidei, mamei, nou nascutului si familiei. Suntem onorati ca am primit aceasta desemnare. Simtim ca ne reprezinta si ca am realizat acest lucru fara a ne simti incorsetati de regulile impuse ale unui program stabilit la nivel mondial. Este conduita pe care am ales sa o adoptam in maternitatea noastra, pe deplin informati, ca fiind benefica pentru mama-copil-familie" declara managerul maternitatii, Dr. Mohamed Zaher.

La ce se pot astepta mamicile intr-o maternitate Spital Prieten al Copilului

Daca bebelusul tau se va naste intr-o maternitate Spital Prieten al Copilului te poti astepta la un anumit standard de ingrijire:

 Daca pe durata sarcinii vei veni la control la maternitate, ti se vor da informatii despre ingrijirea si hranirea nou nascutului, inclusiv despre beneficiile alaptarii, astfel incat vei sti ceea ce este necesar pentru a lua o decizie informata.

 Dupa nastere ti se va da copilul sa il tii aproape de tine cat timp vei dori.

 Asistenta de neonatologie te va ajuta sa incepi sa alaptezi in prima jumatate de ora dupa nastere.

 Copilul va sta in permanenta cu tine.

Daca ai decis sa alaptezi:

 Asistenta de neonatologie iti va arata cum sa tii copilul pentru a se atasa corect, astfel incat el sa suga bine iar tu sa nu ai dureri.

 Ti se vor da informatii corecte si substantiale despre cum sa alaptezi si cum sa ai lapte suficient pentru copilul tau.

 Vei fi invatata cum sa iti mulgi laptele, pentru a goli sanul cand este prea plin, pentru a stimula secretia lactata sau pentru a asigura lapte pentru bebelusul care nu poate suge; copilul va primi laptele tau pe sonda, cu canita, seringa sau lingurita.

 Bebelusul tau nu va primi apa, glucoza sau lapte artificial cu exceptia situatiilor in care este nevoie din motive medicale.

 Vei primi informatii despre persoanele sau locurile de unde poti obtine sprijin cu alaptarea, daca vei avea nevoie, atat in maternitate cat si dupa ce vei pleca acasa.

Daca ai decis sa iti hranesti copilul cu lapte formula:

 Personalul iti va raspunde la intrebari si iti va arata cum sa il prepari si sa i-l dai copilului in conditii de igiena si siguranta maxime.

Intregul personal dintr-o maternitate Spital Prieten al Copilului este instruit sa iti ofere acest tip de informatii si sa te sprijine sa alaptezi cu succes.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1313

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 850

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1573

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 819

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 876

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 917

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2527

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1004

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3720

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 860

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1703

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 735

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2319

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2653

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3106