LAFARGE Comunicate

Elevii din Medgidia construiesc viitorul cu ideile lor - 10 pentru Medgidia

Lafarge (Ciment) România S.A. în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia şi Organizaţia Mare Nostrum a pregătit pentru 40 de elevi de liceu şi cadrele lor didactice un curs de management de proiecte. Cursul a avut loc timp de două zile la Universitatea Ovidius din Constanţa şi respectiv la Uzina Lafarge din Medgidia şi face parte din proiectul mult mai amplu lansat de cei 3 parteneri sub denumirea de „10 pentru Medgidia".

La curs elevii au învăţat noţiuni de bază despre managementul proiectelor şi au putut lucra aplicat pe proiectele lor înscrise în concursul "10 pentru Medgidia". Acesta este un concurs de idei adresat elevilor din învăţământul pre-universitar, bazat pe conţinutul Agendei Locale 21, privind dezvoltarea durabilă a oraşului în perspectiva anului 2020. Proiectele înscrise au fost întocmite în echipe formate din maxim 10 elevi, sub îndrumarea unui profesor coordonator din cadrul instituţiilor de învăţământ participante.

Obiectivele principale ale concursului sunt creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la rolul lor ca cetăţeni ai oraşului în dezvoltarea pe coordonate durabile a localităţii în care trăiesc precum şi crearea contextului emoţional favorabil pentru implicarea tinerilor în proiectele cu componentă civică pe care le dezvoltă şi promovează municipalitatea, alţi actori din societatea civilă şi mediul de afaceri.

„Pe lângă activitatea sa comercială şi de producţie, Lafarge a acţionat încă de la începutul investiţiei sale în România în sensul sprijinirii diverselor activităţi menite a aduce un suport real comunităţilor unde îşi desfăşoară business-ul. „10 pentru Medgidia" este un proiect pilot lansat în 2010 în Medgidia în care avem mare încredere şi care sperăm că va da o şansă în plus elevilor de liceu pentru o traiectorie profesională deosebită. Dorim să le mulţumim membrilor juriului care au adus un aport important acestui proiect: Conf.univ.dr .Aurelia Lăpuşan - Universitatea Ovidius Constanţa, Daniela Daniel - consilier local, Mihaela Candea - director executiv Mare Nostrum, Elena Frâncu - director DJEFS, Zevri Senol - director Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Edmund Piess fost director uzina Lafarge din Medgidia" a declarat Camelia Săvoiu manager de comunicare Lafarge Ciment România S.A.

Câştigători concursului 10 pentru Medgidia au fost elevii care au întocmit echipa 10Eco de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu": Mădălina Bălăceanu, Adriana Bărbulescu, Nicoleta Carazeanu, Gabriela Crişu, Aila Curtgeafar, Maria Girip, Ema Ion, Sorin-Eduard Manta, Livia Neca, Alexandra Săndulescu, Rodica Plugaru fiind profesorul coordonator. Cei 10 elevi de clasa a X-a au propus proiectul Parcul Lafarge - o intervenţie asupra parcului de pe faleză. Un proiect foarte bine documentat şi lucrat care a impresionat juriul câştigând cel mai mare punctaj din concurs.

Membrii echipei câştigătoare au primit mini laptopuri şi vor avea oportunitatea de a se implica direct în implementarea proiectului propus chiar de ei. Toţi membrii echipelor înscrise inclusiv profesorii coordonatori au primit premii de participare constând în MP3-uri, rucsaci şi posibilitatea de a participa timp de două zile la un curs avansat de management de proiecte.

Organizatorii concursului „10 pentru Medgidia" au pregătit pentru toţi elevii participanţi o vizită la Universitatea Ovidius. Aici au fost primiţi de domnul prof.univ.dr. Mihai Gîrţu - Decanul Facultăţii de Fizică, Chimie, Tehnologia Petrolului, care alături de studenţii le-au arătat acestora laboratoarele, microscoapele, sălile de curs etc. Studenţi de la Jurnalism împreună cu doamna Aurelia Lăpuşan
i-au însoţit de asemenea, pe elevi pe durata vizitei.La campus 2 aceştia au fost primiţi de cancelarul Universităţii, conf.univ.dr. Lucian Petcu iar la baza sportivă de către prof.univ.dr. Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1662

HC Dobrogea Sud, meci cu FC Porto, acasă, în Cupa EHF Nurhan Ali - „Vreau să trag un semnal de alarmă. Aşa ceva nu e permis!“

16 Feb 2019 1153

Vasile Vicol, noul preşedinte al AJL Constanţa „Titlu nobil, cu Feţi-Frumoşi şi Ilene Cosânzene, care mă onorează, dar, totodată, mă obligă“

14 Feb 2019 492

George Papazu - „Suntem pe un drum bun“ Sportivii de la CS Victoria Cumpăna, pe podium şi la „Cupa Prieteniei“ la lupte (galerie foto)

14 Feb 2019 519

Simona Halep a dezvăluit prioritatea numărul unu. Ce spune despre colaborarea cu Van Cleemput

13 Feb 2019 448

Noi medalii Aur și bronz pentru Constanța la Naționalele de tenis de masă (galerie foto)

13 Feb 2019 476

„Alături de Alin“ A fost scos la licitaţie şi tricoul lui Ianis Hagi. Mobilizare în sprijinul unui băieţel care luptă cu o boală nemiloasă

13 Feb 2019 714

Finanţări nerambursabile Bani de la bugetul judeţului Constanţa pentru domeniul sport. Detalii despre beneficiari şi proiectele lor

11 Feb 2019 1168

Decizia din 1959 a UCFS Clubul Sportiv Farul Constanţa împlineşte 60 de ani de viaţă. Cine a fost primul preşedinte

09 Feb 2019 886

Mai multe evenimente sportive, programate în week-end la Constanța. Jandarmii vor asigura măsurile de ordine

08 Feb 2019 575

Competiţie de fotbal la Tulcea, de ziua de naştere a lui Gică Hagi. Zece echipe s-au întrecut în cinstea „Regelui“ (galerie foto)

06 Feb 2019 733

Revista presei locale

04 Feb 2019 508

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 581

Unde a fost surprinsă Simona Halep, cu 10 zile înaintea meciului cu Cehia din Fed Cup

31 Jan 2019 605

Antrenorul Thierry Van Cleemput a sosit în România. Ce a spus despre Simona Halep

30 Jan 2019 518