LAFARGE Comunicate

Elevii din Medgidia construiesc viitorul cu ideile lor - 10 pentru Medgidia

Lafarge (Ciment) România S.A. în parteneriat cu Primăria Municipiului Medgidia şi Organizaţia Mare Nostrum a pregătit pentru 40 de elevi de liceu şi cadrele lor didactice un curs de management de proiecte. Cursul a avut loc timp de două zile la Universitatea Ovidius din Constanţa şi respectiv la Uzina Lafarge din Medgidia şi face parte din proiectul mult mai amplu lansat de cei 3 parteneri sub denumirea de „10 pentru Medgidia".

La curs elevii au învăţat noţiuni de bază despre managementul proiectelor şi au putut lucra aplicat pe proiectele lor înscrise în concursul "10 pentru Medgidia". Acesta este un concurs de idei adresat elevilor din învăţământul pre-universitar, bazat pe conţinutul Agendei Locale 21, privind dezvoltarea durabilă a oraşului în perspectiva anului 2020. Proiectele înscrise au fost întocmite în echipe formate din maxim 10 elevi, sub îndrumarea unui profesor coordonator din cadrul instituţiilor de învăţământ participante.

Obiectivele principale ale concursului sunt creşterea nivelului de informare şi conştientizare a tinerilor cu privire la rolul lor ca cetăţeni ai oraşului în dezvoltarea pe coordonate durabile a localităţii în care trăiesc precum şi crearea contextului emoţional favorabil pentru implicarea tinerilor în proiectele cu componentă civică pe care le dezvoltă şi promovează municipalitatea, alţi actori din societatea civilă şi mediul de afaceri.

„Pe lângă activitatea sa comercială şi de producţie, Lafarge a acţionat încă de la începutul investiţiei sale în România în sensul sprijinirii diverselor activităţi menite a aduce un suport real comunităţilor unde îşi desfăşoară business-ul. „10 pentru Medgidia" este un proiect pilot lansat în 2010 în Medgidia în care avem mare încredere şi care sperăm că va da o şansă în plus elevilor de liceu pentru o traiectorie profesională deosebită. Dorim să le mulţumim membrilor juriului care au adus un aport important acestui proiect: Conf.univ.dr .Aurelia Lăpuşan - Universitatea Ovidius Constanţa, Daniela Daniel - consilier local, Mihaela Candea - director executiv Mare Nostrum, Elena Frâncu - director DJEFS, Zevri Senol - director Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa şi Edmund Piess fost director uzina Lafarge din Medgidia" a declarat Camelia Săvoiu manager de comunicare Lafarge Ciment România S.A.

Câştigători concursului 10 pentru Medgidia au fost elevii care au întocmit echipa 10Eco de la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu": Mădălina Bălăceanu, Adriana Bărbulescu, Nicoleta Carazeanu, Gabriela Crişu, Aila Curtgeafar, Maria Girip, Ema Ion, Sorin-Eduard Manta, Livia Neca, Alexandra Săndulescu, Rodica Plugaru fiind profesorul coordonator. Cei 10 elevi de clasa a X-a au propus proiectul Parcul Lafarge - o intervenţie asupra parcului de pe faleză. Un proiect foarte bine documentat şi lucrat care a impresionat juriul câştigând cel mai mare punctaj din concurs.

Membrii echipei câştigătoare au primit mini laptopuri şi vor avea oportunitatea de a se implica direct în implementarea proiectului propus chiar de ei. Toţi membrii echipelor înscrise inclusiv profesorii coordonatori au primit premii de participare constând în MP3-uri, rucsaci şi posibilitatea de a participa timp de două zile la un curs avansat de management de proiecte.

Organizatorii concursului „10 pentru Medgidia" au pregătit pentru toţi elevii participanţi o vizită la Universitatea Ovidius. Aici au fost primiţi de domnul prof.univ.dr. Mihai Gîrţu - Decanul Facultăţii de Fizică, Chimie, Tehnologia Petrolului, care alături de studenţii le-au arătat acestora laboratoarele, microscoapele, sălile de curs etc. Studenţi de la Jurnalism împreună cu doamna Aurelia Lăpuşan
i-au însoţit de asemenea, pe elevi pe durata vizitei.La campus 2 aceştia au fost primiţi de cancelarul Universităţii, conf.univ.dr. Lucian Petcu iar la baza sportivă de către prof.univ.dr. Mirela Damian, prodecanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vacanță în siguranță, fără droguri

20 Jul 2019 380

Constănțenii pot sesiza problemele legate de învățământ, sănătate, cultură, sport, în ședința Comisiei specifice, care are loc marți, 23 iulie

20 Jul 2019 467

Întrecere găzduită de Cumpăna Frontiera Tomis Constanţa, în semifinalele Cupei României la oină (galerie foto)

20 Jul 2019 753

Gabriela - Daniela Coţa, oficial guvernamental, va fi prezentă la finala Cupei României la oină, de la Cumpăna (galerie foto)

19 Jul 2019 489

Atena Sport Club Constanţa, pe locul trei în clasamentul general la Campionatul Naţional de nataţie (galerie foto)

18 Jul 2019 592

Finala mare, în nocturnă Cupa României la oină se dispută la Cumpăna, în judeţul Constanţa

16 Jul 2019 509

BC Athletic Constanţa, campioană la Iași, la Palas Streetball Challenge

15 Jul 2019 376

Post vacant scos la concurs de Consiliul Județean Constanța. Ce condiții trebuie îndeplinite

13 Jul 2019 1016

Care sunt proiectele admise în urma Concursului Local de Proiecte 2019, derulat de DJST Constanţa

05 Jul 2019 646

Câţi bani au fost alocaţi Primăriei din Corbu, judeţul Constanţa, pentru programele culturale şi de sport

05 Jul 2019 430

Constănţeanul supărat Un grup de sportivi cer permisiunea şi sprijinul autorităţilor pentru reabilitarea parcului de la Palatul Copiilor

03 Jul 2019 3716

Campionatului Național de Navomodele, organizat la Constanţa, aflat la a 30-a ediţie

02 Jul 2019 571

Nuntă ca-n poveşti la Mangalia! A participat şi primarul Cristian Radu Antrenorul Bogdan Ciocănel s-a căsătorit cu Andreea Cabuz. Cine e naş (galerie foto)

29 Jun 2019 10307

Turiștii de pe litoral, instruiți cum să aibă o vacanță în siguranță

28 Jun 2019 476

DJST Constanţa şi partenerii săi, activităţi pentru tineri Festivalul Naţional „Lira Litoralului“ e în desfăşurare la Mangalia

28 Jun 2019 619