Legi utile

A fost publicată în Monitorul Oficial Ordonanța de Urgență privind Declarația Unică. Document integral

"Ordonanţa de Urgenţă nr. 18/2018 care reglementează mecanismul de declarare şi plată a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice a fost publicată, aseară, în Monitorul Oficial nr.260.
 
Potrivit actului normativ la care facem referire depunerea Declaraţiei Unice se face până la data de 15 iulie a.c..
 
Ordonanța de urgență a fost adoptată de Guvern pe 15 martie. Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat atunci că cei care vor depune declarația online sau vor face plăți anticipate vor beneficia de avantaje.
 
Potrivit ordonanței, pentru depunerea prin mijloace electronice până la data de 15 iulie 2018, se acordă o bonificație de 5% din impozitul pentru pe venit plătit integral până la 15 martie 2019, pentru plata cu anticipație a impozitului pe venit se acordă o bonificație de 5% din impozitul pe venit anual estimat plătit integral până la 15 decembrie 2018, iar în cazul în care cele douăm condiții sunt îndeplinite cumulativ se aplică ambele bonificații.
"Această ordonanţă de urgenţă schimbă fundamental acest mecanism, şi anume trecem de la un sistem cu şapte declaraţii pentru persoanele fizice la o singură declaraţie unică. În primul rând, schimbăm alte chestiuni legate de modalitatea de plată, nu mai sunt patru plăţi anticipate, (...) avem o singură plată, o singură dată de depunere, şi anume data de 15 iulie în acest an, fiind un an în care practic facem o tranziţie de la sistemul anterior la (...) noul mecanism de declarare a contribuţiilor (...), urmând ca din anul următor să fie data de 15 martie ca dată de depunere a formularului şi, desigur, şi data de plată unică", a declarat recent ministrul Eugen Teodorovici într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În secțiunea Documente puteți accesa integral textul actului normativ.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anunț important de la ANAF. Mai sunt 2 zile în care se poate depune Declarația Unică

30 Jul 2018 548

Anunț important de la ANAF. Care este termenul limită pentru depunerea Declarației Unice

06 Jul 2018 599

ANAF. Care este termenul de depunere a Declaraţiei Unice

02 May 2018 1622

Decizie importantă luată de senatori în legătură cu Declarația unică. Ce prevede ordonanța adoptată de Senat

25 Apr 2018 627

Declaraţia Unică va avea putere de titlu executoriu. Explicațiile ministrului Finanțelor

24 Apr 2018 834

Eugen Teodorovici, despre Declarația unică - ”Formularul va fi disponibil online începând cu data de 16 mai”

27 Mar 2018 512

Informaţii de ultimă oră de la ministrul Finanţelor despre Declaraţia unică. Ce trebuie să ştie contribuabilii despre completarea documentului

04 Mar 2018 638

Contrabanda cu vin alterat in port

17 Sep 2003 753