Negru pe alb în Monitorul Oficial Ce scrie despre solda/salariul personalului militar, polițiști, funcționari cu statut special

Azi noapte, în Monitorul Oficial nr. 0444 din 14 Iunie 2017 a fost publicată Legea nr. 137/13 Iunie 2017 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative.

Actul normativ, promulgat prin Decretul președintelui Klaus Iohannis, numărul 536/12 iunie, este semnat pentru președintele Camerei Deputaților de Petru-Gabriel Vlase și de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.


Iar acolo scrie clar, negru pe alb, că se aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr.2 din 6 ianuarie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum și modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 16, din 6 ianuarie, 2017, cu următoarea modificare:

Art.III-(1) Începând cu luna iunie 2017, personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare-medici-din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care sunt încadrați, pot opta, în locul soldei de funcție/salariului de funcție, gradațiilor și soldei/salariului de comandă, după caz, pentru salariul de bază stabilit pentru o funcție echivalentă, potrivit prevederilor din familia ocupațională ”Sănătate” la care se adaugă solda de gradat/salariul gradului profesional deținut.

(2) Ajutorul la trecerea în rezervă sau în retragere ori la încetarea raporturilor de serviciu, pensia și alte drepturi specifice care se acordă, potrivit legii, personalului prevăzut la alin. (1) se stabilesc în raport cu soldele/salariile brute cuvenite în calitate de personal militar, polițist sau funcționar public cu statt special din sistemul administrației penitenciare corespunzător funcțiilor încadrate, potrivi legii.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Irimia Georgica

15 Jun, 2017 22:06

Nimeni nu a adus in discutie, situatia fostilor militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani din motive neiputabile lor,desi toti liderii militari si din guvern, cunosc situatia lor de discriminare creata in Lg223/2015 si cu toate ca ministrul apararii a promis ca va remedia aceasta situatie de discriminare, vad ca nu face nimic in acest sens Ce parere aveti despre fostii militari angajati trecuti in rezerva la varsta de 40 de ani , din motive neimputabile lor , care nu pot beneficia de scaderea grupei de munca din varsta standard de pensionare , cu toate ca au realizat vechimea in specealitate de 15 ani care se cere in Lg.223/2015 si de ce oare sunt bagati la art.19 la fel cu cei cu o vechime in specealitate de doar 10 ani care normal neavand vechimea in specealitate de 15 ani nu pot beneficia altfel. O sa spuneti ca nu am realizat vechimea efectiva de 25 de ani la data trecerii in rezerva asa cum prevede legea , deaceea stau si ma intreb….? ce rost mai are vechimea in specealitate in cazul nostru si de ce noua nu ni se adauga la vechimea efectiva (cumulata), vechimea realizata anterior armatei (tinand cont ca am venit in armata prin transfer) la fel ca la cei in activitate si vechimea realizata ulterior armatei cum ar fi somajul (de la trecerea in rezerva) , vechimea realizata ulterior armatei asa cum li s-a adaugat cadrelor militare care dupa trecerea in rezerva au putut cumula la vechimea efectiva , vechimea realizata in viata civila pana la intrarea in vigoare a L223/2015. De ce lor se poate si noua nu ? tinand cont ca am fost dati afara din sistem dupa 19 ani de armata (participanti in teatre de operatii externe ca Afganistan si Irak), avand la trecerea in rezerva majoritatea dintre noi o vechime efectiva de 23 ani , nu am beneficiat de ordonante asa cum au beneficiat cadrele militare inclusiv pana in 2010 si nici de salarii compensatorii, pensie anticipata , pensie anticipata partial asa cum beneficiaza cei in activitate conf L223/2015 . Eu cred ca am fost discriminati din toate punctele de vedere si am rugamintea sa faceti public aceasta situatie de discriminare

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.