Economic

Bursa.roÎn cazul vânzării Şantierului Naval din Mangalia, Ministerul Economiei ignoră regulile bursei, iar ASF se face că nu vede

După ce Tudose a spus că statul va prelua şantierul, Ministerul Economiei susţine că îşi analizează opţiunile, deputatul USR Mihai Cătălin Botez a interpelat Ministerul Economiei pe acest subiect.
       
Ministerul Economiei ne-a transmis, săptămâna trecută, că analizează aspectele privind preluarea Şantierului Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), respectiv exercitarea dreptului de preferinţă pentru pachetul majoritar scos la vânzare de coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), deşi fostul premier Mihai Tudose spusese că statul vrea să preia şantierul.
     
Astfel, şi Ministerul Economiei, şi fostul premier au contrazis informaţiile dintr-un document public, postat la Bursa de Valori Bucureşti de Şantierul Naval "2 Mai" Mangalia (listat sub simbolul STNM), compania prin care statul român are o participaţie de 49% din DMHI.
     
Pe 19 decembrie 2017, Şantierul Naval "2 Mai" anunţase, printr-un raport la BVB, că Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca societatea să nu îşi exercite dreptul de preemţiune, în lipsa unei decizii de la Guvern.
     
Compania nu a revenit cu un nou raport de informare a investitorilor, ca să clarifice situaţia, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital, tolerează această confuzie, deşi ar trebui să ia măsuri pentru informarea corectă a investitorilor, dacă nu chiar să sancţioneze comunicările false.
     
Iţele sunt şi mai încurcate, căci toamna trecută, coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) au decis să îşi vândă participaţia de 51% la Daewoo Mangalia către olandezii de la Damen Shipyards Group (acţionarii şantierului Damen Galaţi).
     
În aceste condiţii, la solicitarea de informaţii privind acest subiect, Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, unitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, ne-a transmis: "Soarta Şantierului Naval din Mangalia, cel mai important obiectiv economic din sudul judeţului Constanţa, urmează să fie decisă în viitorul apropiat, urmând să se adopte o decizie în acest sens, în cel mai scurt timp".

Citeşte mai mult: bursa.ro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

OMV Petrom SA, anunţ privind distribuirea de dividende pentru anul financiar 2018

06 Feb 2019 405

#citeşteDobrogea „Marea Neagră se poate compara cu o împărăţie care se naşte, trăieşte şi moare“. Un nou titlu, de astăzi, în Biblioteca Virtuală ZIUA de Constanţa

16 Jan 2019 531

„Călăuza excursionistului la Marea Neagră”, de A. Popovici-Bâznoşanu şi M.A. Ionescu

15 Jan 2019 493

Membru nou în Directoratul companiei Transelectrica SA

03 Jan 2019 492

Tranzacții încheiate de societatea Oil Terminal SA. Ce prevăd acestea

28 Dec 2018 395

Conpet SA a anunțat noua structură a conducerii

20 Dec 2018 405

Amatorism și un cadou pentru sponsorii PSD George Niculescu (PNL) - „Declarațiile făcute de ministrul Teodorovici aruncă în haos bursa din România!“

20 Dec 2018 725

Societatea Națională Nuclearelectrica va acorda dividende acționarilor. Ce valoare va avea un dividend

12 Dec 2018 371

Bursa de Valori București A fost admisă cererea de fuziune prin absorbție dintre Banca Transilvania și Bancpost

22 Nov 2018 554

Bursa de Valori București În atenția investitorilor. O nouă descoperire de gaze în Oltenia confirmă oportunități în proximitatea zăcămintelor existente

22 Nov 2018 359

Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA, unul din membrii ARIR

19 Nov 2018 440

Impact Developer&Contractor. Schimbări în conducerea societăţii. Despre companie

17 Nov 2018 613

Huţucă (PNL) - „Cât preţuieşte în realitate primarul Decebal Făgădău educaţia şi performanţa şcolară?“

07 Nov 2018 393

ROMGAZ a încheiat un nou act adiţional cu Electrocentrale Constanţa (document)

01 Nov 2018 512

Consiliul de Administraţie al Oil Terminal SA a desemnat un intermediar autorizat

30 Oct 2018 537