Economic

Bursa.roÎn cazul vânzării Şantierului Naval din Mangalia, Ministerul Economiei ignoră regulile bursei, iar ASF se face că nu vede

După ce Tudose a spus că statul va prelua şantierul, Ministerul Economiei susţine că îşi analizează opţiunile, deputatul USR Mihai Cătălin Botez a interpelat Ministerul Economiei pe acest subiect.
       
Ministerul Economiei ne-a transmis, săptămâna trecută, că analizează aspectele privind preluarea Şantierului Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), respectiv exercitarea dreptului de preferinţă pentru pachetul majoritar scos la vânzare de coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), deşi fostul premier Mihai Tudose spusese că statul vrea să preia şantierul.
     
Astfel, şi Ministerul Economiei, şi fostul premier au contrazis informaţiile dintr-un document public, postat la Bursa de Valori Bucureşti de Şantierul Naval "2 Mai" Mangalia (listat sub simbolul STNM), compania prin care statul român are o participaţie de 49% din DMHI.
     
Pe 19 decembrie 2017, Şantierul Naval "2 Mai" anunţase, printr-un raport la BVB, că Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca societatea să nu îşi exercite dreptul de preemţiune, în lipsa unei decizii de la Guvern.
     
Compania nu a revenit cu un nou raport de informare a investitorilor, ca să clarifice situaţia, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital, tolerează această confuzie, deşi ar trebui să ia măsuri pentru informarea corectă a investitorilor, dacă nu chiar să sancţioneze comunicările false.
     
Iţele sunt şi mai încurcate, căci toamna trecută, coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) au decis să îşi vândă participaţia de 51% la Daewoo Mangalia către olandezii de la Damen Shipyards Group (acţionarii şantierului Damen Galaţi).
     
În aceste condiţii, la solicitarea de informaţii privind acest subiect, Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, unitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, ne-a transmis: "Soarta Şantierului Naval din Mangalia, cel mai important obiectiv economic din sudul judeţului Constanţa, urmează să fie decisă în viitorul apropiat, urmând să se adopte o decizie în acest sens, în cel mai scurt timp".

Citeşte mai mult: bursa.ro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizia Consiliului de Supraveghere privind numirea auditorului intern al THR Marea Neagră SA

11 Jul 2019 431

Consiliul de Administraţie de la Litoral SA convoacă AGA pentru aprobarea dizolvării şi lichidării societăţii

11 Jul 2019 852

ROMAERO şi RAYTHEON-Memorandum pentru sistemul Patriot. Acum câteva zile s-a tras cu astfel de rachete la Capu Midia

11 Jul 2019 1337

Se măresc salariile angajațiilor societății Oil Terminal SA

28 Jun 2019 682

OMV Petrom a obţinut reînnoirea autorizaţiei de mediu pentru una din secţiile sale din judeţul Constanţa

27 Jun 2019 735

Schimbări în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom

18 Jun 2019 876

Deprecieri semnificative pentru acţiunile Nuclearelectrica în ultima săptămână. Ce societăți au înregistrat creșteri

16 Jun 2019 885

Cine sunt membri provizorii ai Directoratului Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica” SA

13 Jun 2019 732

Directorul general al societății Avioane Craiova SA a demisionat din funcție. Cine va ocupa funcția de conducere a societății

13 Jun 2019 733

Administratori numiți în funcție la BRD- Groupe Societe Generale. Cine sunt cei care vor ocupa aceste funcții

11 Jun 2019 594

Atenție șoferi Reparațiile drumului din zona Poarta 1, finalizate

17 May 2019 538

Decizie luată de Consiliul de Amdinistrație al societății ARGUS SA. Cine va fi directorul general al societății

16 May 2019 583

Societatea Oil Terminal a desemnat agentul pentru plata dividendelor aferente anului 2018

10 May 2019 559

Atlet constănţean, student în SUA Cristian Constantin, învingător, cu record personal, la Penn Relays (galerie foto)

03 May 2019 887

Revista presei locale

13 Apr 2019 551