Bursa.roÎn cazul vânzării Şantierului Naval din Mangalia, Ministerul Economiei ignoră regulile bursei, iar ASF se face că nu vede

După ce Tudose a spus că statul va prelua şantierul, Ministerul Economiei susţine că îşi analizează opţiunile, deputatul USR Mihai Cătălin Botez a interpelat Ministerul Economiei pe acest subiect.
       
Ministerul Economiei ne-a transmis, săptămâna trecută, că analizează aspectele privind preluarea Şantierului Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI), respectiv exercitarea dreptului de preferinţă pentru pachetul majoritar scos la vânzare de coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), deşi fostul premier Mihai Tudose spusese că statul vrea să preia şantierul.
     
Astfel, şi Ministerul Economiei, şi fostul premier au contrazis informaţiile dintr-un document public, postat la Bursa de Valori Bucureşti de Şantierul Naval "2 Mai" Mangalia (listat sub simbolul STNM), compania prin care statul român are o participaţie de 49% din DMHI.
     
Pe 19 decembrie 2017, Şantierul Naval "2 Mai" anunţase, printr-un raport la BVB, că Adunarea Generală a Acţionarilor a decis ca societatea să nu îşi exercite dreptul de preemţiune, în lipsa unei decizii de la Guvern.
     
Compania nu a revenit cu un nou raport de informare a investitorilor, ca să clarifice situaţia, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), supraveghetorul pieţei de capital, tolerează această confuzie, deşi ar trebui să ia măsuri pentru informarea corectă a investitorilor, dacă nu chiar să sancţioneze comunicările false.
     
Iţele sunt şi mai încurcate, căci toamna trecută, coreenii de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) au decis să îşi vândă participaţia de 51% la Daewoo Mangalia către olandezii de la Damen Shipyards Group (acţionarii şantierului Damen Galaţi).
     
În aceste condiţii, la solicitarea de informaţii privind acest subiect, Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, unitate aflată în subordinea Ministerului Economiei, ne-a transmis: "Soarta Şantierului Naval din Mangalia, cel mai important obiectiv economic din sudul judeţului Constanţa, urmează să fie decisă în viitorul apropiat, urmând să se adopte o decizie în acest sens, în cel mai scurt timp".

Citeşte mai mult: bursa.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

AJOFM invită absolvenţii din Constanța la bursa locurilor de muncă

11 Apr 2024 574

Washingtonul își avertizează aliații. China a furnizat Rusiei imagini din satelit în scopuri militare

07 Apr 2024 573

Cotaţia aurului a atins un nou maxim istoric!

21 Mar 2024 488

Anunț pentru tulceni! Sediul Biroului Rutier Tulcea va fii realocat temporar. Iată unde

08 Mar 2024 643

Destinația Mamaia Constanța - concluzii după prima participare la Bursa Internațională de Turism – ITB Berlin

08 Mar 2024 423

Nicolae Ciucă „În momentul în care Republica Moldova va deveni membru cu drepturi depline al UE, atunci vom fi cu adevărat uniţi în UE"

02 Mar 2024 574

Alexandru Rafila „ Numărul de viroze a început să scadă uşor”

18 Feb 2024 457

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 728

Oficial Bursa de Valori București Cât a costat tranzacția de preluare a OTP Bank de către Banca Transilvania? (DOCUMENT)

13 Feb 2024 787

Negociatorii americani, aproape de un acord pentru eliberarea treptată a ostaticilor Hamas

28 Jan 2024 570

Retailerul suedez de modă H&M închide mai multe magazine! Sute de angajați vor fi disponibilizați

27 Jan 2024 1137

Importurile Chinei au determinat scăderea comerţului global

26 Jan 2024 869

Elon Musk „Producătorii chinezi de maşini electrice îşi vor «demola» concurenţii, în lipsa barierelor comerciale

26 Jan 2024 779

Firme Constanța Schimbare semnificativă la Nord Marine SRL. Societatea își schimbă sediul social

25 Jan 2024 834

Preţul aurului se va menţine ridicat şi în 2024

22 Jan 2024 936