LIVE TEXT Imagini de la eveniment Constanţa. Senatorul Nicolae Moga, despre lucrările pentru montarea conductelor în cadrul proiectului BRUA (galerie foto)

Astăzi, în sala ovală a Prefecturii Constanța are loc o conferință de presă ce are ca temă extinderea rețelelor de alimentare cu gaze naturale in localitățile de pe litoralul Mării Negre.

În cadrul conferinţei participă președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, prefectul Dan Jeacă, senatorul Nicolae Moga, precum și primarii localităților Pecineaga, Techirghiol, Eforie, Limanu şi 23 August.

Conferinţa este susţinută de senatorul Nicolae Moga.

UPDATE 1: "Existenţa reţelelor de gaze sunt benefice atât pentru consumatorii casnici, cât şi pentru şcoli, grădinițe şi investitori", precizează preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu.

Totodată, Ţuţuianu solicită primărilor să se comaseze într-o asociaţie de dezvoltare privitor la reţeaua de gaze pentru ca acest proiect să se implementeze cât mai repede.

În localitatea Limanu proiectul s-a implementat deja. În luna august a acestui an s-a semnat contractul, se lucrează acum la proiectul tehnic iar după avize vor începe lucrările.

UPDATE 2: Pentru că legislaţia s-a schimbat, de acum încolo, licitaţiile se vor ţine la nivelul primăriilor, nu la Ministerul Energiei ca până anul acesta.

UPDATE 3: Senatorul Moga explică din punct de vedere tehnic pe unde vor trece conductele şi cum se pot racorda şi celelalte localități la această conductă.

Pe 22 august a început construcţia gazoductului BRUA, pe şantierul Recaş din judeţul Timiş.

BRUA înseamnă Bulgaria -România-Ungaria-Austria iar proiectul BRUA este o alternativă la gazul rusesc.


UPDATE 4: Pe data de 31 august devine operațională conducta Pecineaga-Techirghiol care va fi plină luna viitoare. Urmatoarea conductă care va fi gata va fi cea Peştera-Băneasa, care va alimenta restul județului.

UPDATE 5: Nicolae Moga spune că legea Offshore nu va afecta proiectul BRUA indiferent de deznodământul ei prin Parlament.

UPDATE 6: Horia Ţuţuianu: "Daca va fi nevoie, pe traseul pe care va trece conducta în judeţul Constanţa se vor face şi exproprieri de terenuri".

Mai multe informaţii veţi putea citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la gazoductul Tuzla-Podişor

16 Jun 2023 1194

Iohannis și Orban, după finalizarea gazoductului BRUA „Felicit compania Transgaz pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei”

02 Dec 2020 1880

Transgaz. Despre conducta care va prelua gazele din Marea Neagră. Trece prin trei judeţe. Ce localităţi străbate

04 May 2019 4798

Cum arată conductele gazoductului BRUA de pe teritoriului României (galerie foto)

22 Aug 2018 2084

Proiect. Lista terenurilor agricole situate în extravilan, din județul Constanța, pentru proiectul BRUA (document)

11 Jul 2018 2515

Transgaz a început construcția conductei BRUA. Pe unde trece conducta

04 Jun 2018 3181

Societatea Petrocons Constanța printre firmele câștigătoare ale unei licitații cu Transgaz. Ce proiect va fi realizat și care este valoarea acestuia

26 Mar 2018 3031

Precizări de la Transgaz despre proiectul BRUA şi capacitățile de transport gaze naturale dintre România și Ungaria (document)

09 Mar 2018 3351

Transgaz a obţinut un împrumut uriaş pentru Proiectul BRUA. Conducta de transport gaze porneşte, din zona Tuzla, de la Marea Neagră

26 Feb 2018 3194