Noi oportunități de carieră la EnergoNuclear. Detalii

Anunț de angajare, foto: Pexels EnergoNuclear, filiala a SN Nuclearelectrica SA, și compania de proiect pentru dezvoltarea Unităților CANDU 3 și 4 Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă, se afla într-un amplu proces de creștere și formare a echipei, precum și de contractare a serviciilor și lucrărilor necesare atingerii obiectivelor proiectului.

Cu o strategie de recrutare care are in vedere cresterea echipei EnergoNuclear cu aprox. 20 persoane in Etapa Pregatitoare a proiectului, și aprox. 100 de persoane în etapa urmatoare, EnergoNuclear recruteaza in prezent urmatoarele posturi:
 
  • Inginer principal – inginerie sisteme de proces
  • Inginer principal – specializarea inginerie mecanica
  • Inginer specialist – structuri civile industriale

Data limita pentru a aplica la joburile disponibile este 28 iulie 2022, iar mai multe informatii despre procesul de selectie pot fi accesate la: https://www.energonuclear.ro/cariera


Compania EnergoNuclear, filiala a SN Nuclearelectrica SA, are ca obiectiv constructia, punerea in functiune si operarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, avand tehnologie tip CANDU. In prezent, 100% din actiunile EnergoNuclear sunt detinute de catre Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.
 

“Punerea in functiune a doua noi unitati nucleare intensifica eforturile Romaniei de a atinge independenta energetica si de a creste securitatea energetica nationala si regionala. Cu 4 unitati nucleare in operare, Nuclearelectrica va livra in viitor 66% din energia curata a Romaniei. Prin programele de recrutare pe care le derulam, ne dorim sa atragem alaturi de noi ingineri care sa formeze alaturi de noi un nucleu de excelenta si care sa contribuie cu expertiza si pasiune la implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de investitii energetice din Romania. Proiectul Unitatilor Candu 3 si 4 este o oportunitate extraordinara la o cariera pe termen lung, intr-un proiect strategic national si regional.” – Alexandru Marciulescu, Director General EnergoNuclear.


Proiectul Unităților CANDU 3 si 4 ale Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă este implementat în trei etape, în conformitate cu experiența internațională în construcția de centrale nucleare.


Etapa pregătitoare a început cu capitalizarea și operaționalizarea companiei de proiect, Energonuclear S.A., și va avea o durată de 24 de luni, timp în care se vor contracta servicii de asistență tehnică, juridică, financiară și de inginerie și se vor efectua studiile și evaluările necesare. In cadrul etapei pregatitoare, a fost semnat in decembrie 2021, primul proiect cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 și OEM Candu (Producatorul Original al Tehnologiei Candu). În cadrul contractului, CANDU Energy va oferi servicii de inginerie pentru elaborarea și actualizarea unor documentații necesare demarării Proiectului Unităților CANDU 3&4 (printre care actualizarea documentelor de bază de licențiere, actualizarea ghidurilor de securitate nucleară, actualizarea listei modificărilor de proiect cu funcții de securitate nucleară etc.).
Despre Nuclearelectrica

Compania Națională „Nuclearelectrica” SA este societatea națională românească producătoare de energie electrică, termică și de combustibil nuclear care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei din România, statul deținând 82,49% din acțiuni și alți acționari, 17,50%, după listarea societății la bursă în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă operează două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și se află în proces de realizare a unui ciclu integrat al combustibilului prin achiziționarea unei linii de prelucrare a concentratului de uraniu, pentru a sprijini proiectele de investiții pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica deține un rol major la nivel național, contribuind cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

In vederea proiecteleor de investitiii strategice ale Nuclearelectrica – Retehnologizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda, Proiectul Unitatilor 3 si 4 si Proiectul Reactoarelor Mici Modulare – compania are o strategie de recrutare de personal si pregatire la locul de munca in vederea formarii unei noi generatii de specialisti in industria nucleara.

Astfel, la nivelul anului 2021, Nuclearelectrica a recrutat peste 500 de persoane, avand in prezent aprox. 2450 angajati. Pentru anul 2022, Nuclearelectrica si-a propus, prin strategia de resurse umane, recrutarea unui numar similar, majoritatea cu pregatire tehnica, specializarile fizica si inginerie, avand in vedere necesitatile curente de personal si specificul proiectelor de investitii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale angajează șofer! Care sunt condițiile

11 May 2023 1291

Direcția Națională Anticorupție angajează doi șoferi! Cât costă taxa de înscriere

09 May 2023 14416

Iți plac calculatoarele? SRI angajează. Iată ce post este vacant

07 May 2023 2671

Garda de Coastă recrutează candidați! Vezi dacă îndeplinești cerințele

28 Apr 2023 1516

​Biblioteca Judeţeană “I. N. Roman” Constanţa face angajări. Ești interesat?

28 Apr 2023 1437

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia organizează concurs pentru ocuparea funcției de director financiar-contabil

27 Apr 2023 2240

DNA angajează! Printre condiții, vârsta de minimum 18 ani împliniți. Condiții specifice

23 Apr 2023 1548

IGPR, anunț important! Este vizată Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina

16 Apr 2023 1446

Direcția Națională Anticorupție angajează șofer!

07 Apr 2023 1278

Primăria Municipiului Tulcea organizează concurs de recrutare. Ești interesat? (DOCUMENTE)

18 Mar 2023 2480

DNA angajează! Se cer minim 8 clase

09 Mar 2023 19317

Concurs Se caută șef pentru Serviciul Transporturi Feroviare!

19 Feb 2023 1143

Vrei să lucrezi la DNA? A fost declanșată o procedură de ocupare prin transfer

19 Feb 2023 1391

ANAF face angajări. Scoate la concurs peste 300 de posturi! Ești interesat?

18 Feb 2023 1666

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ești interesat?

09 Jan 2023 3111