Noi oportunități de carieră la EnergoNuclear. Detalii

Anunț de angajare, foto: Pexels EnergoNuclear, filiala a SN Nuclearelectrica SA, și compania de proiect pentru dezvoltarea Unităților CANDU 3 și 4 Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă, se afla într-un amplu proces de creștere și formare a echipei, precum și de contractare a serviciilor și lucrărilor necesare atingerii obiectivelor proiectului.

Cu o strategie de recrutare care are in vedere cresterea echipei EnergoNuclear cu aprox. 20 persoane in Etapa Pregatitoare a proiectului, și aprox. 100 de persoane în etapa urmatoare, EnergoNuclear recruteaza in prezent urmatoarele posturi:
 
  • Inginer principal – inginerie sisteme de proces
  • Inginer principal – specializarea inginerie mecanica
  • Inginer specialist – structuri civile industriale

Data limita pentru a aplica la joburile disponibile este 28 iulie 2022, iar mai multe informatii despre procesul de selectie pot fi accesate la: https://www.energonuclear.ro/cariera


Compania EnergoNuclear, filiala a SN Nuclearelectrica SA, are ca obiectiv constructia, punerea in functiune si operarea Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, avand tehnologie tip CANDU. In prezent, 100% din actiunile EnergoNuclear sunt detinute de catre Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.
 

“Punerea in functiune a doua noi unitati nucleare intensifica eforturile Romaniei de a atinge independenta energetica si de a creste securitatea energetica nationala si regionala. Cu 4 unitati nucleare in operare, Nuclearelectrica va livra in viitor 66% din energia curata a Romaniei. Prin programele de recrutare pe care le derulam, ne dorim sa atragem alaturi de noi ingineri care sa formeze alaturi de noi un nucleu de excelenta si care sa contribuie cu expertiza si pasiune la implementarea unuia dintre cele mai importante proiecte de investitii energetice din Romania. Proiectul Unitatilor Candu 3 si 4 este o oportunitate extraordinara la o cariera pe termen lung, intr-un proiect strategic national si regional.” – Alexandru Marciulescu, Director General EnergoNuclear.


Proiectul Unităților CANDU 3 si 4 ale Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă este implementat în trei etape, în conformitate cu experiența internațională în construcția de centrale nucleare.


Etapa pregătitoare a început cu capitalizarea și operaționalizarea companiei de proiect, Energonuclear S.A., și va avea o durată de 24 de luni, timp în care se vor contracta servicii de asistență tehnică, juridică, financiară și de inginerie și se vor efectua studiile și evaluările necesare. In cadrul etapei pregatitoare, a fost semnat in decembrie 2021, primul proiect cu Candu Energy, Membră a grupului SNC-Lavalin și Autoritatea de Proiectare a Unităților 3&4 și OEM Candu (Producatorul Original al Tehnologiei Candu). În cadrul contractului, CANDU Energy va oferi servicii de inginerie pentru elaborarea și actualizarea unor documentații necesare demarării Proiectului Unităților CANDU 3&4 (printre care actualizarea documentelor de bază de licențiere, actualizarea ghidurilor de securitate nucleară, actualizarea listei modificărilor de proiect cu funcții de securitate nucleară etc.).




Despre Nuclearelectrica

Compania Națională „Nuclearelectrica” SA este societatea națională românească producătoare de energie electrică, termică și de combustibil nuclear care funcționează sub autoritatea Ministerului Energiei din România, statul deținând 82,49% din acțiuni și alți acționari, 17,50%, după listarea societății la bursă în 2013.

Sucursala CNE Cernavodă operează două unități nucleare CANDU, care sunt două dintre cele mai performante unități dintre cele peste 400 de centrale nucleare din lume, o fabrică de combustibil nuclear și se află în proces de realizare a unui ciclu integrat al combustibilului prin achiziționarea unei linii de prelucrare a concentratului de uraniu, pentru a sprijini proiectele de investiții pe termen lung ale companiei.

Nuclearelectrica deține un rol major la nivel național, contribuind cu peste 18% din energia nucleară la producția totală de energie și cu 33% la producția totală de energie fără CO2 din România.

In vederea proiecteleor de investitiii strategice ale Nuclearelectrica – Retehnologizarea Unitatii 1 CNE Cernavoda, Proiectul Unitatilor 3 si 4 si Proiectul Reactoarelor Mici Modulare – compania are o strategie de recrutare de personal si pregatire la locul de munca in vederea formarii unei noi generatii de specialisti in industria nucleara.

Astfel, la nivelul anului 2021, Nuclearelectrica a recrutat peste 500 de persoane, avand in prezent aprox. 2450 angajati. Pentru anul 2022, Nuclearelectrica si-a propus, prin strategia de resurse umane, recrutarea unui numar similar, majoritatea cu pregatire tehnica, specializarile fizica si inginerie, avand in vedere necesitatile curente de personal si specificul proiectelor de investitii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 356

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 547

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 547

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 516

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 396

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 414

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 767

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 493

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 756

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia angajează. Detalii și condiții

12 Apr 2024 675

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 825

Angajări Constanța Primăria Comunei Agigea angajează. Detalii

10 Apr 2024 671

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială „Mircea Dragomirescu”, Medgidia, organizează concurs pentru ocuparea postului de muncitor

10 Apr 2024 457

Grădinița cu Program Prelungit ”Căsuța de turtă dulce” Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

09 Apr 2024 631

DNA angajează! Sunt vacante două posturi. Se cere, printre altele, rezistență la stres

09 Apr 2024 4750