„Pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu!“ Avram Iancu se antrenează în cursa Petroşani - Constanţa pentru ultramaratonul de la Polul Nord (galerie foto)

Anul trecut, românul Avram Iancu, bibliotecar de la Biblioteca Municipală Petroşani, a realizat o premieră mondială înotând 680 de kilometri fără a purta costum de neopren şi labe de scafandru, în cursa acvatică Sulina - Istanbul, realizată de-a lungul ţărmurilor Mării Negre. Temerarul polisportiv nu s-a oprit însă aici, iar în luna martie a acestui an va participa la Ultramaratonul Arctic 6633, de la Polul Nord, al cărui preambul este cursa de 620 de kilometri Petroşani - Constanţa, pe care a demarat-o.
 
„În această iarnă de vis, mă voi întoarce la 6633 Artic Ultra şi la temperaturi ce pot ajunge până la -50 de grade C, voi alerga pe fluviile îngheţate din nordul îndepărtat al Canadei, în Yukon, ce se scurg dincolo de Cercul Polar către Oceanul Artic. Dar până atunci voi alerga aproximativ 620 km (cât e distanţa concursului) de la Petroşani la Constanţa! Din locul natal şi până la Marea noastră cea Neagră pe care am înotat-o anul trecut, de la Sulina la Istanbul (680 km) cucerind în mod paşnic vechiul Constantinopol. Voi trage după mine, în sanie, 30 de kilograme cu cele trebuincioase. Îmi autoimpun să ajung la Constanţa în limita celor 9 zile cât e limita la 6633. Voi dormi numai afară în sacul de dormit. Îmi voi lua la picior mai mult de jumătate din ţară. Autostrăzile sunt excelente dar parcă, aidoma lumii virtuale, ne îndepărtează de lumea reală. Voi merge pe vechile drumuri dintre Piteşti şi Bucureşti şi apoi între Bucureşti şi Constanţa, luând pulsul arterelor neexplorate, încă, şi cunoscând compatrioţi“, a declarat Avram Iancu.
 

„Vă rog, ajutaţi-mă!“


Acesta a demarat marşul Petroşani - Constanţa din faţa primăriei municipiului hunedorean, iar apoi, pe drum, au apărut primele probleme. După cum a menţionat Iancu, cel care îi împrumutase sania pentru 6633 a venit după el şi i-a luat-o, motivul fiind deplasarea către Constanţa, cu care acea persoană nu ar fi fost de acord. În această situaţie, Avram Iancu a descărcat lucrurile sale la marginea drumului, la aproximativ şapte kilometri de Tg. Jiu, căutând o soluţie de transport în continuare. „Apel pentru cei din Bumbeşti Jiu sau din Tg. Jiu care aveţi un cărucior de butelie sau orice fel de cărucior! Vă rog, ajutaţi-mă!“, a fost apelul lui Avram, care oricum era ferm hotărât să continue: „Incursiunea mea spre Marea Neagră va continua! Pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu!“.
 

Chinul unui marş de noapte cu bagaj în spate

 
Iar situaţia nefericită şi-a găsit rezolvarea, în cele din urmă, în două etape. Întâi, alergătorul a primit ajutorul unei echipe de televiziune, în a cărei maşină a pus o mare parte din lucruri, continuându-şi alergarea spre Tg. Jiu. „Rog pe cineva de acolo, dacă are un căruţ, orice căruţ, să mi-l împrumute să pot să-mi car sacul de dormit şi hrana. Mulţumesc!”, a continuat Avram Iancu să caute soluţii. Care au venit. „Am cumpărat un rucsac şi am luat strictul necesar. Sacul de dormit şi bivuacul. Şosete de schimb, o baterie externă şi foarte puţină mâncare. Voi mărşălui toată noaptea. Mâine primesc o sanie împrumut, atât pentru a ajunge la Constanţa, cât şi la 6633. Problemă rezolvată. Rămâne doar chinul unui marş de noapte cu bagaj în spate. Vă mulţumesc, compatrioţi, pentru împreuna simţire! Traiască România!“, a postat Avram Iancu pe Facebook. Competiţia de la Polul Nord va începe pe 7 martie. Temerarul bărbat a participat şi anul trecut la 6633 Artic Ultra, însă a abandonat după o zi, din pricina unor probleme medicale la picior.

Sursa foto: 1 - ZIUA de Constanţa, galerie - Facebook (Avram Iancu)
 
Citeşte şi:
 
Preşedintele Iohannis l-a decorat pe Avram Iancu. Acesta, în premieră mondială, a străbătut înot Marea Neagră. Ce spunea Iancu la Constanţa

Avram Iancu, omul-record. Cursa Sulina - Istanbul. Dezvăluiri la Constanța Și-a găsit inspirația la bibliotecă și a pornit să cucerească apele

Imagini de la eveniment "Hai, tănculețule!". Avram Iancu a povestit la Constanța aventurile trăite în marșul acvatic Sulina - Istanbul (galerie foto) 

De la Sulina la Istanbul A înotat 60 de zile în Marea Neagră. Premieră mondială realizată de Avram Iancu. Zile de infern (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 451

Un imobil de pe strada Avram Iancu va fi reabilitat Firma lui Răzvan-Ionuț Florea, act de urbanism de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 713

Firmă nouă pe strada Avram Iancu din Constanța! Iată cu ce se ocupă

18 Apr 2024 460

Muzeul Național de Istorie a României Proiectul expozițional „Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la naștere”, realizat de BNR

17 Apr 2024 495

IPJ ClujAutoturism răsturnat pe strada Avram Iancu din localitatea Florești

12 Apr 2024 249

Știri Constanța Banca Națională a României lansează monede cu tema 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 492

Evaluarea unui teren ținută la „secret” Un om de afaceri a dat în judecată CL Constanța. Vrea să vadă cum a fost stabilit prețul unui teren de care municipalitatea vrea să se descotorosească!

13 Mar 2024 1131

Afaceri Constanța Firmă nouă din domeniul construcțiilor, înființată la Mangalia

03 Mar 2024 707

Șofer fără permis, reținut la Constanța! Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale. Minuta instanței

23 Feb 2024 737

Primăria Poarta Albă, județul Constanța, contract cu două firme pentru alimentarea cu apă și canalizarea din zona E

13 Jan 2024 1618

Licitatie Publică Constanța Se vinde un teren cu destinație de curți-construcții în Eforie Sud

29 Dec 2023 978

Atenție, șoferi! Trafic restricționat în Constanța. Iată în ce zone (FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 2639

Primăria Constanța Continuă lucrările de reabilitare a carosabilului pe strada Ștefan cel Mare

15 Nov 2023 1001

Constanța Atenție șoferi! Se decopertează carosabilul pe strada Ștefan cel Mare! Traficul, restricționat în zonă

13 Nov 2023 913

Accident în județul Alba Doi copii răniți după ce mașina în care se aflau a intrat într-un cap de pod

07 Nov 2023 717