3 pași pentru a alege ghetele de fotbal potrivite


Indiferent de poziția pe care jucați, veți ști dacă nu aveți echipamentul potrivit pentru un meci. Purtarea ghetelor de fotbal potrivite ne oferă îndemânare, viteză, putere și încredere pentru a sparge apărarea și pentru a trimite mingea în plasă.
 
Dar alegerea unor ghete de fotbal potrivite nu este o sarcină ușoară. Explozia de modele înseamnă că acum aveți o varietate incredibilă la dispoziție, dar și ore întregi de căutări pentru a le găsi pe cele mai bune pentru dumneavoastră. Așadar, reduceți timpul și efortul cu prezentarea noastră a ceea ce trebuie să aveți în vedere și a modului în care diferitele stiluri de încălțăminte vă pot afecta performanța.
 
Pentru a alege ghete de fotbal potrivite pentru dvs., trebuie să bifați următoarele caracteristici:
 

Poziție

Pe ce poziție jucați? Aceasta este o întrebare crucială atunci când alegeți cele mai bune ghete de fotbal. Dacă sunteți fundaș sau fundaș central, principala dvs. preocupare este să vă protejați picioarele atunci când faceți acele intrări dure, așa că rezistența și durabilitatea sunt esențiale. De cealaltă parte a monedei, atacatorii trebuie să rămână rapizi și agili, cu o parte superioară mare și curată (partea superioară a ghetei, unde se află șireturile) pentru o acuratețe precisă.
 
Indiferent unde jucați, toți fotbaliștii au nevoie de control, confort, precizie și viteză din ghete de fotbal. În prezent, ghetele de fotbal sunt adesea concepute pentru mai multe poziții, dar multe includ modele specifice potrivite pentru un anumit stil de joc. Documentați-vă despre aceste poziții de joc pentru a afla ce caracteristici trebuie să urmăriți atunci când cumpărați ghete de fotbal noi:
 
● Portar: ca ultimă linie de apărare, ghetele dvs. au nevoie de o aderență bună și de o parte superioară căptușită pentru a vă menține picioarele protejate după ciocniri multiple și șuturi lungi la poartă.
 
● Apărare: aveți parte de multe impacturi. Ghetele foarte rezistente, cu o zonă de lovire largă pentru a elimina mingile cu precizie, sunt pentru dvs.
 
● Mijlocaș: apărarea și trecerea în ambele jumătăți ale terenului sunt esențiale pentru un mijlocaș. Crampoanele rotunde sau conice sunt excelente pentru a face viraje rapide, ușoare și stabile în poziția dvs. centrală de pe teren.
 

● Fundaș: o sursă majoră de goluri; ritmul, îndemânarea și atingerile precise sunt foarte importante pe laterale. Căutați ghete cu fețe subțiri pentru precizie și cu crampoane ușoare și tălpi exterioare subțiri pentru o viteză sporită.
 
● Atacant: aveți nevoie de ghete construite pentru accelerație, stabilitate și precizie. Ghetele ideale pentru atacanți ar trebui să aibă o suprafață de lovire clară pentru a lovi plasa porții, fețe și tălpi ușoare pentru agilitate și atingeri receptive ale mingii și o formație sigură de crampoane pentru răsuciri strânse și explozii de viteză.

 

Forma piciorului

Picioarele fiecăruia sunt diferite. În principiu, ghetele de fotbal bune trebuie să fie rigide de la vârf la călcâi, dar flexibile acolo unde piciorul se îndoaie în lățime. Dar, mai este și altceva. Pentru a juca la cel mai bun nivel, aveți nevoie de ghete de fotbal care să vi se potrivească perfect, astfel încât fiecare atingere a mingii să fie precisă și puternică.

 
Dacă aveți picioarele late, căutați modele potrivite. În caz contrar, vă veți simți inconfortabil la câteva secunde după ce ați dat startul.
 
Nu uitați de arcadele dumneavoastră. Jucătorii cu arcade înalte (în care greutatea corpului tău cade mai mult pe partea exterioară a piciorului) trebuie să aleagă ghete de fotbal cu amortizare pentru a preveni leziuni dureroase ale piciorului care v-ar putea scoate din joc. Alternativ, jucătorii cu picioare plate (greutatea pe partea interioară a piciorului) ar trebui să caute o gheată cu control al mișcării pentru a juca la maxim.


Mărimea

Luați mărimea greșită, iar până în a doua repriză picioarele se pot simți constrânse, dureroase și acoperite de bășici. Dacă sunteți în căutarea ghetelor de fotbal potrivite pentru jucătorii mai tineri, acestea vor trebui să ofere o marjă de manevră pentru perioadele de creștere. Cu toate acestea, jucătorii adulți își pot lua imediat mărimea ideală. Nu uitați că ghetele de fotbal cu fețe din piele se pot întinde mai mult decât cele sintetice, așa că țineți cont de acest lucru atunci când vă alegeți mărimea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

3 pași pentru a alege ghetele de fotbal potrivite

17 Aug 2022 1197