Ce beneficii poate avea LEGO pentru dezvoltarea copiilor


Când ne gândim la copiii noștri care se joacă cu jucării, cum ar fi LEGO, nu ne gândim prea des la valoarea educativă sau de dezvoltare, ca rezultat. Pur și simplu vedem un copil axat pe joacă, cu niște blocuri de construcții și accesorii. Cu toate acestea, LEGO oferă mult mai mult decât pare, așa cum veți descoperi pe măsură ce citiți această postare.
 

Avantajele jocului cu LEGO pentru copii mici

Jocul este munca unui copil și cu toții muncim mai bine atunci când ne bucurăm de ceea ce facem. Copiii au o abilitate naturală de a explora și de a descoperi noi moduri în care pot fi folosite jucăriile. Un set LEGO Friends nu numai că le stârnește curiozitatea, dar are și multe beneficii pentru copii mici. Dacă doriți ca copilul dvs. să aibă un început pozitiv în viață, este important să le oferiți activități plăcute, care să încurajeze dezvoltarea creierului, să îmbunătățească coordonarea ochi-mână, să încurajeze un copil să gândească și să analizeze, precum și să învețe noi abilități. Multe jucării și activități sunt educative, iar furnizarea de LEGOs pentru copii mici este o astfel de jucărie care oferă numeroase beneficii.
 
Pentru început, abilitățile motorii fine sunt dezvoltate și îmbunătățite, permițând unui copil să îndeplinească sarcini mai complicate cu o ușurință mai mare în timp. Un alt lucru pe care îl vor învăța copiii mici este arta persistenței. Copiii mici pot fi surprinzător de tenace și nu renunță cu ușurință. LEGO le oferă platforma perfectă pentru dezvoltarea acestei trăsături cheie de caracter, care îi va ajuta pe tot parcursul vieții lor.
 
Sentimentul de împlinire este rezultatul punerii pieselor LEGO împreună pentru a forma o structură sau alt obiect tangibil. Amintiți-vă, nu există un mod bun sau rău de a o face, deci este o activitate perfectă pentru mințile creative.
 
Rezolvarea problemelor este o abilitate pe care fiecare persoană trebuie să o dezvolte, iar timpul pentru a începe să învețe cum să rezolve problemele este în faza copilăriei. LEGO este o activitate plăcută, care îi învață pe copii cum să rezolve o varietate de probleme.
 

De ce este LEGO bun pentru creier?

Copiii mici trebuie să-și pună creierul în funcțiune la fel de mult ca și corpul, pentru o dezvoltare adecvată. LEGO le oferă acestora o modalitate de a stăpâni multe alte tipuri de abilități emergente, cum ar fi rezolvarea problemelor, abilități spațiale și înțelegerea sarcinilor semi complexe.
 
Utilizarea obiectelor tridimensionale le permite, de asemenea, minților tinere și fertile capacitatea de a planifica din timp și de a face modificările necesare, astfel încât piesele să se potrivească așa cum se intenționează.
 
90% din creierul copilului se dezvoltă până la vârsta de 5 ani. Este cunoscut științific faptul că, cu cât creierul este utilizat mai mult, cu atât se dezvoltă mai bine și cu atât mai puternice devin facultățile mentale ale copilului.

Avantajele jocului cu LEGO în copilărie

O mare parte din ceea ce facem, modul în care gândim și modul în care acționăm în viața adultă pot fi atribuite copilăriei noastre. Copilăria timpurie ne stabilește obiceiurile, pozitive sau nu, pentru maturitate, în multe feluri. De aceea este vital să învățați copiii mici obiceiuri și moduri de gândire corecte.
 
Deși acest lucru poate fi realizat prin mai multe căi diferite, utilizarea LEGO de către copii mici este cu siguranță un pas pozitiv, în direcția corectă.

 
Să rezumăm doar câteva dintre beneficiile cheie care apar atunci când copiii se joacă cu LEGO:
  • Îmbunătățirea coordonării ochi-mână
  • Dezvoltarea abilităților spațiale
  • Persistență și răbdare
  • Abilități motorii fine îmbunătățite
  • Abilități de rezolvare a problemelor
  • Un sentiment de împlinire
  • Învățarea planificării
  • Munca în echipă, atunci când se joacă cu alți copii
  • Creativitate și experimentare îmbunătățite
  • Focalizare și concentrare îmbunătățite
  • Încredere în sine
  • Copiii mici se vor distra
 
Copilul dvs. va avea atât de multe de câștigat, dacă se joacă cu un set LEGO, lucru care poate fi crescut în complexitate, în timp, pe măsură ce abilitățile lor se dezvoltă. LEGO poate părea doar o jucărie, dar le oferă copiilor noștri mult mai mult decât atât.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Depistate în județul Constanța Jucării Lego contrafăcute, în valoare de peste 500.000 lei (FOTO)

26 Sep 2023 734

Pistoale de jucărie susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproximativ 600.000 lei, descoperite de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă

06 Sep 2023 553

Captură impresionantă în vamă! Ce au găsit inspectorii vamali într-un container sosit din China în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

22 Aug 2023 1120

Constanța Seturi jucării în valoare de aproximativ 52.000 lei confiscate de inspectorii vamali (GALERIE FOTO)

07 Aug 2023 832

GALERIE FOTO O firmă din Ucraina transporta ilegal jocuri LEGO din China! Contrabanda, identificată la Constanța

21 Jul 2023 841

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1701

Descoperire a vameșilor în Portul Constanța. Ce a fost găsit într-un container sosit din China

11 Dec 2018 1700

Jucării contrafăcute în valoare de peste 100.000 de euro, confiscate la Constanţa

15 Nov 2016 2793

Sute de seturi de jucării, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea

01 Oct 2016 2119

Jucării tip lego, confiscate în la Agigea

14 Jul 2016 2023

Jucării Lego posibil contrafăcute, confiscate în Portul Agigea (galerie foto+video)

25 Jun 2015 2674

Jucării în valoare de peste 3 milioane de lei confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea (video)

24 Jun 2015 2716

Jucării contrafăcute, depistate în Portul Agigea

24 Jun 2015 2520

Mii de piese LEGO posibil contrafăcute, confiscate la Agigea

23 Apr 2015 2243

Universul LEGO la Maritimo Shopping Center!

20 Aug 2014 2057