Cum poți câștiga mai mult spațiu în dormitoarele mici


Dormitorul nu mai este doar locul de odihnă, ci s-a transformat încet-încet într-un spațiu de relaxare și petrecere a timpului liber, ba chiar și de muncă, uneori, în contextul creșterii numărului persoanelor care fac telemuncă. Aici te uiți la televizor, de aici urci story-uri pe Instagram, de aici răspunzi la mail-uri. Problema apare când dormitorul tău nu este suficient de mare și trebuie să găsești o cât mai bună distribuție a pieselor de mobilier, pentru a scoate maximul din folosirea lor. Cum ar trebui să decorezi dormitorul pentru ca acesta să fie cât mai practic, funcțional și plin de stil?
 
Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
1. Folosește oglinzi
 
Oglinzile sunt unul dintre cei mai buni aliați ai spațiilor mici, pentru că oferă profunditate, multiplică lumina naturală și artificială și dă senzația de spațiu și de amplitudine. Mari și decorative, cu picior sau situate pe piese de mobilier, orizontale sau verticale, oglinzile sunt o dovadă de design inteligent și practic. Încearcă să le situezi pe partea opusă geamurilor, pentru a te bucura de soare sau situează-le în punctul de lumină atificială dominant.
 
2. Patul, în mijlocul peretelui
 
Într-un dormitor mic, o bună opțiune este situarea patului lipit de peretele principal, în loc să-l situezi în mijlocul camerei, ca o „insulă”. Astfel, câștigi spațiu suplimentar într-o încăpere care are nevoie de așa ceva. Se numește „poziție de control”, care oferă o poziție privilegiată. În plus, îți oferă suficient spațiu pe ambele laturi ale patului, pentru a te mișca. O poți face în două feluri: cu zona tăbliei patului lipită de perete sau longitudinal. Prima, însă, este opțiunea recomandată și din punct de vedere al feng shui-ului.
 
Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
3. Unde situezi patul înt-o mansardă?

 
Dacă dormitorul este într-o încăpere mansardată, cel mai bine este să situezi patul sub zona cea mai joasă a tavanului, dat fiind că oricum vei sta culcat în pat. Altfel, acea zonă este una pierdută din punct de vedere util. E adevărat, trebuie să ai suficient spațiu cât să te poți ridica din pat fără a da cu capul de tavan.
 

4. Patul sub fereastră
 
Ce poate fi mai plăcut decât să te trezești dimineața mângâiat de razele soarelui? Această așezare a patului are avantajul luminii naturale care intră pe fereastră direct în patul tău.
 Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
5. Paturi multifuncționale
 
Această propunere are de-a face cu economia de spațiu, mai mult decât cu o amplasare ideală. În cazul unui dormitor de dimensiuni reduse, un pat cu sertare dedesubt sau cu spațiu de depozitare este o idee perfectă. În camerele copiilor, mai ales, aceste paturi sunt ideale. Dulapurile sau sertarele de dedesubt pot fi folosite pentru jucării sau cărți.
 
6. Patul, într-un colț
 
O altă idee pentru spații reduse este amplasarea patului într-un colț al camerei. Astfel, câștigi spațiu pe două laturi ale camerei, nu doar pe una.
 Paturi dormitor - oferte (LINK)
 
7. Adoptă stilul minimalist
 
Într-un dormitor XS (extra-small), nu există metodă mai bună de a câștiga spațiu decât design-ul simplu și magia ordinii și curățeniei. Renunță la multe lucruri care nu îți sunt utile în dormitor. Mai puține mobile, mai puține decorațiuni, mai puține haine și, ca urmare, mai mult spațiu pentru patul tău.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 509

Primarul Constanței, Vergil Chițac, despre Spitalul Modular „Sunt extrem de mândru de toată munca depusă”

19 Feb 2024 1068

Autorizație de construire pentru Policlinica Municipală de Cardiologie și Oncologie Constanța

11 Jan 2024 1226

Incendiu violent într-o gospodărie, în Giurgiu. O porțiune din acoperiș și două paturi s-au făcut scrum

21 Nov 2023 784

Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord angajează! Ce posturi sunt scoase la concurs

16 Nov 2023 1328

Fotoreportaj Constanța Lucrările continuă la Spitalul Modular (FOTO+VIDEO)

05 Nov 2023 2360

UPDATE. Ce spune conducerea unității medicale Medicii rezidenți din Spitalul Județean Constanța trag un semnal de alarmă în legătură cu gărzile și avertizează că vor refuza să le mai acopere!

16 Oct 2023 3071

Neconformități în unitățile sanitare cu paturi din Constanța! (DOCUMENT)

27 Sep 2023 898

Reacția Ministerului Sănătății Iată care este de fapt numărul de paturi de la terapie intensivă din spitale

30 Aug 2023 804

Câte paturi de mari arşi sunt în spitalele din România. Anunțul ministrului Sănătății

29 Aug 2023 914

Sănătate Constanța Modificări importante la nivelul unităților medicale subordonate Consiliului Județean

27 Jul 2023 858

Șantier în curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța! Lucrările de la spitalul modular intră în linie dreaptă (GALERIE FOTO)

25 Jul 2023 1297

35 de spitale au încheiat contract cu CAS Constanța

30 Jun 2023 1590

Bogdan Huțucă, președinte PNL Constanța „Constanța a obținut poate cea mai mare finanțare din țară pe componenta sănătate din PNRR”

20 Apr 2023 1963

DGASPC Constanța cumpără mobilier de la trei firme, toate localizate în afara județului (DOCUMENT)

24 Mar 2023 1546