Cum să alegeți cele mai bune anvelope pentru vehiculul dumneavoastră

Anvelopele de pe mașină sau motocicletă fac treaba crucială de a vă ține aproape de șosea, astfel încât să petreceți timp selectând setul potrivit de anvelope este crucial pentru siguranța și confortul dvs.
 
Mulți oameni aleg un set nou de anvelope all season auto numai în funcție de preț, dar aceasta este o greșeală. Anvelopele pe care le alegeți vor avea un impact semnificativ asupra modului în care mașina dvs. direcționează, accelerează, frânează și simte când conduceți.

Calitate și preț echilibrate

Odată ce cunoașteți dimensiunea potrivită a unei anvelope pentru vehiculul dvs., va trebui să luați în considerare calitatea anvelopei pe care o doriți și prețul pe care sunteți pregătit să îl plătiți.
 
Vestea bună este că toate anvelopele comercializate de producători autorizați vor îndeplini standarde stricte de siguranță, așa că vă puteți aștepta ca acestea să fie de calitate. Unde diferă este performanța și longevitatea.
 
Anvelopele premium vor rezista, probabil, mai mulți kilometri și vă vor oferi o experiență de conducere mai bună. Un set de anvelope premium reprezintă o investiție în calitatea și confortul călătoriei și vă poate recompensa, mai ales dacă intenționați să revindeți sau să vă schimbați mașina în curând.
 
Iată câteva dintre diferențele dintre anvelopele premium, mid-range și cu preț redus:

Anvelope premium

Producătorii investesc milioane în dezvoltarea de noi anvelope premium pentru a se asigura că oferă performanțe perfecte. Astăzi, vă puteți aștepta ca un set de anvelope de înaltă calitate să reziste între 25.000 - 32.000 de km. Pe lângă durata de viață lungă, au și o rezistență la rulare mai mică, făcându-le mai silențioase, îmbunătățind economia de combustibil și aderența. Distanțele de oprire pe anvelopele premium sunt mai mici decât în ​​gamele mai ieftine.

Anvelope de gama medie

După cum sugerează și numele lor, anvelopele mid-range oferă un echilibru între performanța anvelopelor premium și valoarea anvelopelor bugetare. Anvelopele premium sunt adesea alegerea celor care doresc cea mai înaltă calitate și cele mai noi dezvoltări și sunt pregătiți să plătească pentru ele. Dacă folosiți mașina pentru conducerea zilnică a familiei sau pentru naveta, anvelopele de gamă medie pot fi o alegere excelentă.

Anvelope bugetare


În viață, în general primiți ceea ce plătiți, iar anvelopele nu diferă. Anvelopele ieftine nu suferă întotdeauna aceleași procese riguroase de producție ca și anvelopele premium și, în termeni simpli, nu reziste atât de mult.
 
Un set de anvelope bugetare va dura aproximativ 11.000 până la 13.000 de km. Dacă sunteți un șofer cu kilometraj mic sau dacă bugetul este redus, atunci un set de anvelope bugetare va fi perfect acceptabil.

După ce v-ați cumpărat anvelopele

După ce ați investit într-un set de anvelope potrivite, este la fel de important să vă asigurați că sunt bine întreținute și păstrate în starea corectă. Verificarea regulată a stării anvelopelor dvs. nu este doar crucială pentru siguranța dvs., ci este, de asemenea, esențială pentru a vă asigura că anvelopele dvs. sunt în starea corectă impusă de lege.

Sezonalitate și vreme

În funcție de severitatea vremii în care locuiți, acest lucru poate afecta alegerea anvelopelor pe care le cumpărați. Există trei tipuri de anvelope din care puteți alege: anvelope de vară, anvelope de iarnă și anvelope All Season.

Dar care este diferența dintre ele?


Anvelope de vară

Anvelopele de vară sunt cele mai frecvent montate pe mașini. Se manipulează bine pe suprafețele rutiere uscate și umede, proiectate pentru performanțe optime în condiții meteorologice ușoare de 7 ° C sau mai mult.
 
În țările în care condițiile de iarnă tind să fie ușoare, cu temperaturi peste 7 ° C, ele pot fi utilizate pe tot parcursul anului.

Anvelope All Season

În cazul în care există crize de îngheț, temperaturi înghețate și căderi de zăpadă ocazionale, anvelopele All Season ajută la asigurarea unora dintre capacitățile reci ale unei anvelope de iarnă cu beneficiile performanței anvelopelor de vară.
 
Elasticitatea și flexibilitatea ridicate a benzii de rulare are ca rezultat mai puține defecțiuni cauzate de condițiile de drum accidentate (pe o gamă largă de temperaturi).
 
Anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă conțin o proporție mai mare de cauciuc decât anvelopele de vară, ceea ce le face mai moi și mai elastice. Acest lucru crește nivelul de aderență pe care anvelopa îl poate oferi la temperaturi sub 7 ° C. Anvelopele de iarnă au, de asemenea, un model diferit de bandă de rulare care conține sipe, pentru a vă oferi cea mai bună performanță posibilă în ceea ce privește aderența pe zăpadă și gheață.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Verificarea și reglarea unghiurilor direcției

10 Apr 2024 383

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța cumpără anvelope (DOCUMENT)

01 Apr 2022 2531

A trecut iarna, deci e timpul pentru sanie

30 Mar 2020 3023

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa cumpără anvelope de vară (document)

28 Mar 2019 2255

Județul Constanța Trafic îngreunat pe DN 22-Tașaul, din cauza unui TIR echipat cu anvelope de vară

28 Nov 2018 1927