Cum să alegeți ghete de iarnă pentru copii


Peisajul colorat al toamnei înseamnă și sosirea iminentă a vremii reci. Este important să le păstrați celor mici picioarele încălzite în timpul sezonului de iarnă și aceasta începe cu alegerea corectă a ghetelor de iarnă.

În acest articol, vedeți răspunsurile la cele mai multe întrebări puse de părinți atunci când vine vorba de alegerea ghetelor de iarnă pentru copii. Începeți să faceți cumpărături din timp, înainte să cadă primii fulgi de zăpadă.
 

1. Cum se alege mărimea potrivită a ghetelor de iarnă pentru copii?

Alegerea mărimii potrivite este foarte importantă, deoarece are un impact direct asupra eficienței și confortului ghetei. Dacă un copil poartă ghete de băieți care sunt prea mari, acesta poate dezvolta bășici din cauza ridicării călcâiului în timpul mersului. Este important să vă asigurați că ghetele de iarnă nu sunt nici prea mici, deoarece acest lucru poate cauza o circulație deficitară.

Este recomandat să îi puneți pe copiii dumneavoastră să probeze ghete de băieți sau fete cu șosete adecvate, care sunt cele pe care le vor purta cel mai des. În acest fel, vă puteți asigura că alegeți mărimea potrivită de ghete de iarnă pentru copilul dumneavoastră, în funcție de nevoile acestuia, pentru a maximiza performanța ghetei.

Pentru părinții care preferă să cumpere singuri, puteți verifica lungimea piciorului copilului dumneavoastră acasă. Înainte de a merge la magazin, alegeți una dintre aceste două opțiuni și aduceți cu dvs. documentul ales: desenați pur și simplu conturul piciorului copilului dvs. cu un pix pe o bucată de carton și apoi decupați-l. De asemenea, puteți utiliza un ghid de mărimi pentru a determina mărimea potrivită pentru ghetele de iarnă ale copilului dumneavoastră.
 

2. Ce tip de izolație este cel mai călduros pentru ghetele de iarnă pentru copii?

Stratul de aer de o parte și de alta a pâslei din ghetele de iarnă pentru copii este un factor important pentru a determina calitatea izolației. Ghetele de iarnă pentru copii cu o căptușeală detașabilă au un avantaj de neegalat: faptul că pâsla poate fi înlocuită face ca ghetele de iarnă să fie aproape noi. Acest tip de pâslă oferă, de asemenea, un nivel mai ridicat de căldură. Ghetele impermeabile din neopren sau din cauciuc, care nu au pâslă, oferă, de asemenea, un nivel ridicat de căldură și mențin picioarele uscate.


3. Câte grame de izolație sunt necesare în ghetele de iarnă pentru copii?

Este important de știut că eficiența unor ghete de iarna de băieți sau fete de iarnă depinde foarte mult de activitatea desfășurată. Nevoile diferă în funcție de utilizarea pe care o va face copilul: să se joace afară, să meargă la școală sau să practice o activitate în aer liber, de exemplu.

Acestea fiind spuse, cea mai precisă valoare pentru a măsura căldura unei ghete este greutatea izolației, care corespunde densității fibrelor. Acest dat variază între 200, 400 și 600 de grame și cu cât valoarea este mai mare, cu atât cizma este calificată ca fiind mai rezistentă la frig. Atenție, este din nou esențial să țineți cont de tipul de activitate practicată de copilul dumneavoastră. O cizmă de iarnă prea caldă în timpul unei activități fizice în aer liber va provoca umezeală, iar frigul va pune rapid stăpânire pe picioarele lor. Prin urmare, dacă copilul dumneavoastră practică mai multe activități de iarnă de intensitate mare, o gheată de iarnă cu 200 sau 400 de grame de izolație este suficientă dacă este combinată cu șoseta potrivită.

O modalitate de a crește izolația într-o pereche de ghete de băieți sau fete este să alegeți o greutate mai mică de izolație, dar să o combinați cu o șosetă de lână. De asemenea, este posibil să adăugați încălzitoare de picioare în interiorul ghetei de iarnă pentru a oferi o protecție mai bună împotriva frigului. Atenție, nu puneți niciodată produsele de încălzire în contact direct cu pielea pentru a evita arsurile.
 

4. Cum să evitați umezeala în ghetele de iarnă pentru copii?

O modalitate de a reduce umiditatea din încălțămintea de copii este de a asigura o bună respirabilitate a ghetei și a ciorapului care o însoțește. Acest lucru are un mare impact asupra confortului ghetei de iarnă și ajută la eliminarea umezelii care face ca picioarele să fie reci.


Prin urmare, este de preferat să optați pentru ghete impermeabile și să aflați indicele de respirabilitate al diferitelor materiale. De fapt, anumite materiale sunt preferabile pentru impermeabilitate și respirabilitate, cum ar fi membrana Gore-Tex sau pielea. Acestea vor fi mai impermeabile și vor împiedica apa și umiditatea să se infiltreze în cizmă, oferind în același timp o bună respirabilitate în timpul activității fizice.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cizme de iarnă potrivite pentru copii cum să le alegi

05 Jan 2022 1943