Cum să faceți cel mai precis test de sarcină



Crezi că ai putea fi însărcinată? Un test de sarcină la domiciliu este cea mai rapidă și mai ușoară modalitate de a afla. Citește sfaturile noastre pentru a obține cele mai precise rezultate posibile de la teste de sarcină.
 
După ce un ovul fertilizat se implantează în mucoasa uterină, acesta începe să creeze un hormon de sarcină cunoscut sub numele de gonadotropină corionică umană (hCG) Testele de sarcină la domiciliu funcționează prin detectarea unor urme de hCG în urină. Acestea sunt relativ ieftine și pot fi găsite la majoritatea farmaciilor. Vă întrebați cum să faceți un test de sarcină pentru a obține cele mai precise rezultate posibile? Citiți mai departe pentru tot ce trebuie să știți.

Tipuri de teste de sarcină

Există două tipuri principale de teste de sarcină la domiciliu: digitale și non-digitale.
 
 
Teste de sarcină non-digitale: Aceste teste vin în mai multe forme diferite, inclusiv bastoane standard și benzi de testare. De obicei, femeile trebuie să urineze direct pe bastoane, în timp ce benzile de testare trebuie înmuiate într-o cană de urină. (Totuși, citiți întotdeauna ambalajul testului de sarcină pentru instrucțiunile specifice ale mărcii dumneavoastră). În orice caz, urina trebuie să se înmoaie pe testul de sarcină timp de câteva minute, iar rezultatele vor apărea pe un ecran.
 
Testele de sarcină conțin anticorpi acoperiți cu o substanță chimică care se leagă de hCG dacă este prezentă, oferind un rezultat pozitiv. În funcție de testul specific, rezultatele pozitive sunt de obicei indicate de un semn plus, o linie slabă sau o schimbare de culoare. Dacă moleculele nu se leagă de niciun hCG, veți obține un rezultat negativ.
 
Teste de sarcină digitale: Testele digitale arată ca un instrument în formă de stilou, în loc de un stick tradițional, și se bazează pe o metodă numită „livrare rapidă a analizei", care ar putea da rezultate în doar trei minute. Această metodă combină un proces biochimic cu anticorpi care detectează hCG. Cu testele digitale, nu mai există bănuieli sau întrebarea „Este aceasta o linie?” sau „Este o culoare?” Un test digital la domiciliu va spune pur și simplu „însărcinată" sau "nu este însărcinată". În timp ce testele digitale sunt disponibile la farmacii, acestea tind să fie puțin mai scumpe.

Cât timp ar trebui să așteptați să faceți un test de sarcină?

Indiferent de tipul de teste de sarcină pe care îl alegeți, sincronizarea este esențială pentru a obține rezultate precise. După concepție, este nevoie de o perioadă de timp pentru ca hCG să se genereze în corpul dumneavoastră. Uneori, hCG ajunge la niveluri detectabile înainte de a vă lipsi menstruația - dar uneori nu.
 
Deoarece nivelurile de hCG se dublează la fiecare 48 până la 72 de ore. Efectuarea unui test de sarcină după ce nu ați avut menstruație vă oferă o probabilitate mai mare de precizie. Pentru cei cu perioade neregulate, o regulă bună de bază este să așteptați trei săptămâni după ce ați făcut sex.
 
Majoritatea producătorilor recomandă ca testele de sarcină de acasă să fie făcute de două ori, deoarece rezultatele pot varia dacă faceți un test prea devreme. În unele cazuri, dacă nivelul de hCG este prea scăzut pentru a fi detectat din timp, este posibil să obțineți un rezultat fals negativ. Acest lucru este deosebit de frecvent dacă luați testele de „detectare timpurie" care promit rezultate cu trei, patru sau chiar cinci zile înainte de o menstruație ratată.

Sunt testele de sarcină precise?

Testele de sarcină au o precizie de aproximativ 99 la sută atunci când sunt utilizate corect. Este posibil să obțineți rezultate fals negative (când sunteți de fapt însărcinată, dar testul spune că nu sunteți). Cea mai frecventă cauză este efectuarea testului prea devreme, dar se poate întâmpla și dacă nu respecți instrucțiunile.

 
Dacă nu v-a venit ciclul și acesta nu apare după câteva zile, repetați testul sau consultați-vă medicul. Menstruațiile neregulate ar putea fi cauzate de boală, anumite medicamente, greutate corporală scăzută, exerciții fizice excesive, stres sau contraceptive hormonale.
 

Chiar mai rar, este posibil să obțineți rezultate fals pozitive (nu sunteți însărcinată, dar testul spune că sunteți). În timp ce rezultatele fals pozitive se întâmplă în principal la femeile care iau medicamente pentru fertilitate, acestea pot fi cauzate și de un test de sarcină expirat, de un avort spontan sau avort recent, de pierderea sarcinii la scurt timp după implantare (sarcină chimică) sau de tumori ovariene.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Testul fetal non-stres (TNS sau cardiotocograma)

17 Nov 2023 991

O studentă a făcut avere din vânzarea de teste de sarcină pozitive

13 Jan 2017 3528

voceaconstantei.ro Testul de sarcina

16 Oct 2015 8501

A apărut un test rapid pentru depistarea Ebola

21 Oct 2014 1908

Doctor Dan Raica iti raspunde la intrebarea - „De ce nu raman insarcinata?”

10 Jun 2014 10254