Cum să folosești mașina de spălat rufe ce să faci și ce să nu faci


Crezi că este ușor să folosești o mașină de spălat rufe? Nu întotdeauna! Pentru a te asigura că știi exact cum să folosești o mașină de spălat rufe, este important să te asiguri că hainele ies proaspete și curățate după fiecare spălare.
Așadar, dacă tocmai ai cumpărat o mașină de spălat rufe nouă sau cauți câteva sfaturi cu privire la modul de a profita la maxim de cea existentă, citește mai departe ghidul nostru privind folosirea unei mașini de spălat rufe.
Ghidul nostru de utilizare pentru o mașină de spălat rufe vine cu informații esențiale, pe scurt, cu privire la ce să faci și ce să nu faci. Ai grijă să ai mereu acest ghid la îndemână astfel încât, chiar dacă ai puțin timp, să poți arunca o privire rapidă asupra ce să faci și ce să nu faci.
 

Ce să faci - Obținerea celor mai bune rezultate

1. Spală separat după culori și pre-tratează petele
Separarea hainelor după culoare va ajuta la prevenirea oricăror catastrofe de culoare. Împarte hainele de spălat în patru grămezi: albe, colorate, întunecate și delicate. După ce ai obținut suficient dintr-o grămadă pentru a băga o mașină, verifică dacă hainele nu au pete. Pre-tratează-le cu un pic de Persil mic și puternic înainte de a le introduce în mașina de spălat rufe, pentru a evita să trebuiască că le speli din nou mai târziu.

2. Verifică etichetele de îngrijire a hainelor
Înainte de a introduce hainele in masina de spălat rufe, verifică întotdeauna etichetele de îngrijire pentru instrucțiuni de spălare. Acestea îți vor oferi instrucțiuni privind ciclul și temperatura corespunzătoare de spălare.

3. Pune delicatele în pungi de rufe
Este o idee foarte bună să introduci articole delicate precum lenjerie intimă, colanți, mătase și lenjerie în saci de rufe, pentru a le proteja. Dacă nu ai un sac de rufe, folosește o față de pernă.

4. Pune detergentul la locul potrivit
Citește întotdeauna ambalajul detergentului tău, pentru a afla cum să măsori și să folosești acel produs specific. De regulă, poți consulta aceste sfaturi generale:
  • Măsoară detergentul lichid folosind capacul de măsurare sau bile de dozare și așază întreaga bilă în tamburul mașinii de spălat rufe imediat după introducerea hainelor.
  • Măsoară detergentul pudră folosind cupa prevăzută și toarnă-l în compartimentul corect al sertarului de detergent (consultă manualul producătorului pentru acest lucru).
  • Adaugă tablete de spălare în sertarul de detergent sau în tamburul mașinii de spălat înaintea hainelor, conform instrucțiunilor pentru mașina ta.
  • La fel ca tabletele pentru mașinile de spălat, modul de utilizare a capsulelor de rufe este ușor și simplu. Aruncă una în tamburul mașinii de spălat înaintea hainelor și dă-i drumul.
5. Lasă ușa mașinii de spălat deschisă după utilizare
Acest lucru îi va permite să se aerisească și va contribui la prevenirea dezvoltării mucegaiului și a mirosurilor neplăcute.


6. Curăță mașina de spălat
Curățarea periodică este o parte importantă a procesului de folosire a masinii de spalat rufe. La urma urmei, mașina de spălat rufe nu va putea să își facă treaba eficient dacă nu este ea însăși curată. Setează mașina de spălat rufe la un ciclu fierbinte și adaugă o ceașcă de oțet alb pentru a igieniza mașina și a ajuta la eliminarea mirosurilor.

 

Ce să nu faci - Evitarea greșelilor comune

1. Nu supraîncărca mașina de spălat rufe
Hainele înghesuite în mașina de spălat nu vor putea să se miște suficient pentru a obține o curățare corespunzătoare, astfel încât ai putea ajunge să le speli din nou! De asemenea, nu spălați sarcini mici folosind un ciclu de încărcare mare - acest lucru va utiliza o cantitate inutilă de apă și energie.

2. Nu lăsa nimic în buzunare
Înainte de a pune haine în mașina de spălat rufe, verifică toate buzunarele. Un șervețel rătăcit ți-ar putea acoperi toate hainele de puf alb! O monedă uitată va zdrăngăni încontinuu în tambur.

3. Nu puneți balsamul de rufe direct deasupra hainelor
Balsamul de rufe nu trebuie să intre niciodată în contact direct cu hainele, deoarece le poate păta. Consultă manualul mașinii de spălat și descoperă compartimentul corect în sertarul de detergent în care trebuie să fie introdus balsamul - acesta este de obicei marcat cu o floare.

4. Nu folosi prea mult detergent
O cantitate excesivă de detergent pentru rufe ar putea lăsa reziduuri pe hainele tale și nu are ca rezultat haine mai curate.

5. Nu lăsa hainele ude mult timp
Umiditatea produsă de hainele umede poate duce la acumularea de mucegai în tamburul mașinii de spălat sau chiar pe hainele tale. Scoate hainele din mașina de spălat rufe cât mai curând posibil după terminarea ciclului de clătire și usucă-le natural, afară, unde poți.

6. Nu încerca să remediezi singur defecțiuni grave, apelează un profesionist
Problemele minore ale mașinii de spălat, cum ar fi o conductă de apă blocată, pot fi ceva ce vei putea rezolva cu puțin ajutor din manualul mașinii de spălat. Cu toate acestea, probleme mai grave, în special orice este legat de instalațiile de alimentare sau de electricitate ale mașinii tale de spălat, ar trebui să fie întotdeauna direcționat către un profesionist.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Penitenciarul Poarta Albă face achiziții importante în cadrul programului „Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România“! (DOCUMENT)

19 Apr 2023 1197

De ce ar trebui să instalăm mașina de spălat în baie, nu în bucătărie

30 Jun 2021 3187

Prelungește viața mașinii tale de spălat pentru rezultate mai bune la spălare

23 Mar 2020 2783

Detergenți pentru Căminul de persoane vârstnice Constanța. Ce sumă alocă SPAS

28 Aug 2019 2045

Maşină de spălat şi uscător de rufe noi pentru Penitenciarul Poarta Albă. Ce firmă le va distribui (document)

05 Dec 2018 2595

Serviciul Public de Asistență Socială Constanța a încheiat un contract cu o firmă din Iași. Ce servicii vor fi furnizate (document)

19 Jul 2018 2641