De ce să ții cont atunci când îți cumperi un cuptor cu microunde

De ce să ții cont atunci când îți cumperi un cuptor cu microunde

Atunci când vine vorba de echiparea cu electrocasnice a bucătăriei noastre, puțini uită și să cumpere un cuptor cu microunde. Asta pentru că este unul dintre cele mai utile aparate electrocasnice pe care le putem avea în casă. Un cuptor cu microunde nu e bun doar pentru a încălzi laptele pentru micul dejun sau pentru a încălzi mâncarea din caserolă la birou. În realitate, putem chiar găti la microunde și a obține mult mai multe de la acest mic aparat de neînlocuit.
 
Care sunt avantajele unui cuptor cu microunde?

- rapiditate - în doar două-trei minute putem să ne încălzim mâncarea
- economie de timp - în timp ce se încălzește mâncarea, putem face orice alt lucru. Totul depinde de timpul setat, desigur. Plus că nu ai nevoie de niciun fel de configurare înainte să începi să-l folosești.
- economie de energie - dacă stăm să comparăm consumul unui cuptor cu microunde cu cel al oricărui alt electrocasnic din casă, care ar putea îndeplini funcții similare, cuptorul cu microunde consumă mult mai puțin.
 
Dar la ce anume trebuie să fim atenți atunci când alegem să cumpărăm un cuptor cu microunde? Sunt câteva detalii care fac diferența dintre unul bun și unul doar decent. În plus, trebuie să ții mereu cont și de necesitățile tale.
 
- amplasament - un detaliu de care trebuie ținut cont, dat fiind că există cuptoare cu microunde încorporabile, care pot fi încastrate în mobilă, și unele care nu. Gândește-te înainte unde vrei să-l amplasezi și apoi pornește în căutarea modelului tău preferat.
- mărime - nu pleca la cumpărături înainte să măsori dimensiunile locului în care îl vei amplasa, pentru a putea încăpea fără probleme, indiferent că e un model încastrabil sau unul ne.
- capacitate - la capacitate mai mare, dimensiuni mai mari, logic. Capacitatea unui cuptor cu microunde se măsoară în litri și poți găsi modele de la 17 litri până la 30 de litri, adică aproape dublu. Cele cu capacitate mai mică ne permit să încălzim farfurii mici de mâncare, dar dacă vrem să introducem vase de dimensiuni mai mari, avem nevoie de o capacitate mai mare.
- material - găsim cuptoare cu microunde din diverse tipuri de materiale, dar dacă vrei cea mai bună calitate, atunci oțelul inoxidabil este răspunsul. Aceste modele au un aspect mai modern din afară, iar înăuntru sunt mai ușor de curățat, rezistente la orice tip de aliment care le-ar putea păta sau murdări, dar și la umiditate. În plus, așa cum spune și numele, nu se oxidează. Există chiar și modele din oțel inoxidabil anti-amprente, ceea ce e și mai bine, că nu trebuie să-ți faci griji de petele lăsate de degete pe acesta.

- putere - cuptoarele cu microunde clasice (fără grill) au o putere maximă între 700 și 900 W, în general. Grill-ul crește puterea unui cuptor cu microunde, care poate ajunge și la 1200-1500 W. Cuptoarele cu microunde cu convecție sunt cele mai puternice, dat fiind că pot funcționa ca un cuptor, așa că ajung chiar și la 2500 W.
- eficiență energetică - e important să ținem cont și de eficiența energetică, dat fiind că, pe termen lung, putem face economie la factura la curent electric. Un detaliu important: un cuptor cu putere de 2500 de W nu consumă mai mult decât un cuptor de 900 W, atunci când este folosit strict ca un cuptor cu microunde (adică fără funcția grill).
- tipul de folosință - dacă vrei un cuptor cu microunde doar pentru a încălzi mâncare sau pentru a prepara micul dejun, nu te complica prea mult: alege un model cât mai „basic”. Își va face treaba cu prisosință, fără să te coste mult. Dar trebuie să știi că există modele de cuptoare  cu microunde cu care poți decongela, gratina, găti la cuptor, de exemplu. Multe au diverse funcții și programe în funcție de tipul de aliment și de metoda de gătire.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Penitenciarul Poarta Albă face achiziții importante în cadrul programului „Îmbunătăţirea serviciilor corecţionale în România“! (DOCUMENT)

19 Apr 2023 1178

#ConstanțaEsteBine 7 aprilie 2023 Suntem bine. Rezistăm. In week-end începem să avem ceva timp pentru noi înșine.

07 Apr 2023 1093

8 sfaturi și trucuri pentru cuptorul cu microunde care îți fac viața mai ușoară

25 May 2022 2443

Doi tineri au intrat noaptea, în casă, peste un bărbat. Anunțul Poliției

13 Apr 2022 1621

Noi achiziţii la Societatea Regională de Transport Feroviar de Călători Constanţa (documente)

11 Apr 2019 3042

12 ani de închisoare pentru un bărbat acuzat că şi-a omorât tatăl cu un cuptor cu microunde

13 May 2017 1936

Pedeapsă micşorată pentru bărbatul acuzat că şi-a omorât tatăl cu un cuptor cu microunde

31 Oct 2016 1923

Arma crimei, un cuptor cu microunde Bărbat menţinut în arest pentru că şi-ar fi ucis tatăl

10 Oct 2016 2152

Libertatea lui Aurelian Bălan, decisă mâine, la Constanţa

07 Mar 2016 2000

O femeie şi-a băgat bebelușul în cuptorul cu microunde

23 Nov 2015 2149

Tineri din Nicolae Bălcescu, reţinuţi pentru furt calificat

01 Apr 2015 1985

Se întâmplă la ... Culmea I-au furat sistemul audio şi un cuptor cu microunde din casă

09 Mar 2015 1803