Despre ERCP, cu medicii de la Ovidius Clinical Hospital Aflaţi cum se scapă rapid de calculii biliari (galerie foto)

Metodele de tratament minim invazive sunt din ce în ce mai la îndemână şi în clinicile şi spitalele din ţara noastră. Multe dintre bolile care, altă dată, ne trimiteau direct pe masa de operaţie, acum sunt rezolvate cu proceduri moderne, care abia dacă necesită zile de spitalizare. Printre specialităţile care beneficiază în mod constant de progresele tehnologice se numără şi gastroenterologia. Astfel, din ce în ce mai mulţi pacienţi fac cunoştinţă cu o procedură endoscopică ce ajută la tratarea afecţiunilor biliare şi ale pancreasului, numită „Colangiopancreatografie endoscopică retrogradă“ (ERCP).
 
Ovidius Clinical Hospital din Constanţa este unul dintre puţinele spitale din ţară unde pacienţii pot beneficia de ERCP, tehnică prin care se injectează substanţă de contrast în căile biliare şi pancreatice, împotriva fluxului normal de curgere al acestora, în scop diagnostic şi terapeutic, folosindu-se un endoscop cu vedere laterală.
 
Această procedură este executată de un număr redus de medici români. Unul dintre specialiştii care au competenţe în acest sens este dr. Florin Muşat, medic specialist Gastroenterologie şi Endoscopie digestivă diagnostică şi terapeutică la Ovidius Clinical Hospital.
 
„Pentru confirmarea diagnosticului“, ne explică dr. Muşat, „ERCP este folosit în cazul unor afecţiuni precum ictere colestatice, colestază biochimică semnificativă de cauză incertă, litiază coledociană, colangită acută, pancreatită biliară acută severă în primele 48-72 de ore, pancreatită acută idiopatică după ameliorarea procesului inflamator, suspiciune de colangită sclerozantă primitivă, dar şi pentru confirmarea unor diagnostice efectuate de alte examinări imagistice. În scop terapeutic, se poate realiza prin această tehnică: sfincterotomia endoscopică pentru extragerea calculilor la nivelul căilor biliare sau extragerea de calculi pancreatici, montarea de stenturi biliare, pancreatice, de drenaje nazo-biliare şi dilatarea obstrucţiilor benigne“.
 
Toate patologiile enumerate aveau până acum o abordare strict chirurgicală, ceea ce presupunea un stres asupra pacientului, de cele mai multe ori, deja mai mult decât afectat de boală.
 
„Folosind această tehnică (ERCP), spectrul pacienţilor abordabili se lărgeşte, incluzându-i acum şi pe cei în privinţa cărora, în trecut, existau riscuri prea mari pentru a fi operaţi (proces totuşi necesar), scăzând astfel mortalitatea şi morbiditatea peri-intervenţională. Recuperarea după intervenţie este astfel rapidă, de cele mai multe ori pacienţii necesitând o singură zi de monitorizare postinterventională“, a adăugat dr. Muşat.

La Ovidius Clinical Hospital din Constanţa, pacienţii au parte de o echipă medicală foarte bine pregătită, într-o instituţie dotată cu aparatură de ultimă generaţie, fiind astfel posibile tratamente şi intervenţii în condiţii optime, cu toate premisele pentru vindecare.
 
Pe site-ul clinicii sunt prezentate atât serviciile medicale, echipa de medici specialişti şi echipamentele de care dispun, cât şi informaţii complete despre programări şi internări, dotările rezervelor şi modalităţi de plată, dar şi alte detalii utile pentru pacienţii Ovidius Clinical Hospital.
 

Ovidius Clinical Hospital
Ovidiu, Constanţa, România
Teelefon: 0241.480.400/401
Email: office@ovidius-ch.ro
http://www.ovidius-ch.ro/

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3033

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4279

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1763

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1687

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1672

Acționarii Ovidius Clinical Hospital au introdus un nou cod CAEN în activitatea societății

14 Apr 2022 3887

Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași

31 Aug 2021 4019

Veste bună pentru femeile din Constanța A fost inaugurat OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân, cu cea mai nouă tehnologie din domeniu (galerie foto + video)

13 Feb 2020 10862

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2481

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 4741

Surprize la inaugurarea noii policlinici Ovidius Clinical Hospital (fotoreportaj)

17 May 2019 6489

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4664

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7258

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Ovidius Clinical Hospital

25 Nov 2017 3421

Afecţiunile de prostată, o problemă medicală des întâlnită în rândul bărbaţilor Simptome, diagnostic şi sfatul medicului specialist

22 May 2017 10721