Dor de mare - esențe estivale cu tonuri acvatice


Inspirați de largul nemărginit al mării și plajele înflăcărate, parfumierii creează cu entuziasm aromele sezonului estival. Cum putem distinge o mireasmă ușoară de una complexă și care sunt cele mai potrivite parfumuri pentru vară?! Indiferent de concentrația uleiurilor volatile și categoriile esențelor aromate: parfum, apă de parfum sau apă de toaletă - toate compozițiile trebuie să aibă la bază tonuri revigorante.

Pe timp de vară sunt perfecte aromele în care predomină notele calde și „seci”, ce oferă o senzație răcoritoare pe vreme toridă. Cele mai relevante parfumuri  pentru sezonul estival sunt cele cu motive citrice și mentă, ce te încarcă cu energie. Fascinați de vacanțe și călătorii, parfumierii își reinterpretează aromele clasice, pentru sezonul cald. Compozițiile parfumate preiau o formulă mai ușoară, plasată în sticluțe generoase, pentru utilizarea lor frecventă. Notele florale sunt combinate cu cele citrice, pentru a garanta o persistență superioară (una dintre cele mai importante caracteristici ale unui parfum de zi).



Pentru mai multă rezistență, alege un parfum în inima căruia pulsează note discrete de iasomie, trandafir și bujor. Prin urmare, aromele lemnoase persistă pe o perioadă mai îndelungată.  Motivele florale în combinație cu acordurile condimentate sunt perfecte după apusul soarelui. În plus, accentele intense de florile de portocal, gardenia, iasomia sau flori albe- sunt reprezentative verii.

Aromele de seară oferă o alură seducătoare, așadar, accentele dulci au un efect irezistibil. Optează pentru parfumurile cu motive calde de vanilie, cocos și mosc. În perioadă nocturnă sunt perfecte cocktailuri fructate, cu tonuri de  grapefruit, portocală sau piersici.  
Criteriul de bază în alegerea unei arome estivale este nivelul său de prospețime. În această perioadă sunt perfecte parfumurile pe bază de citrice,combinate cu motive acvatice, de aer sau tonuri verzi.



Topul celor mai apreciate parfumurilor estivale:

-Dolce & Gabbana Light Blue
-Gucci Gucci Premiere
-Pure Poison Christian Dior

-Chance Eau Tendre Chanel
-CK One Calvin Klein
-Vanitas Versace
-Acqua di Gio Giorgio Armani

Ozonate sau acvatice, notele marine te transpun în largul mării. În categoria miresmelor revigorante se includ și acordurile de portocală, mandarină, lime, bergamotă și grapefruit, precum și uleiul esențial de neroli. 

Există o gamă variată de parfumuri asociate cu vara, ce reflectă spiritul Italiei - esențe fructate, cu arome citrice, note marine şi  lemnoase.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.