Epilarea masculină avantaje și dezavantaje


Există diferite metode de a-ți lua rămas bun de la părul de pe corp, dar care este cea mai bună pentru fiecare tip de bărbat?

Epilarea bărbaților devine din ce în ce mai comună în societatea noastră. Fie pentru estetică , necesitate, exigențe ale profesiei sau un hobby, adevărul este că tot mai mulți bărbați aleg să-și îndepărteze părul de pe corp. Chiar dacă nu toată lumea are aceeași părere despre părul și pielea lor, din moment ce mulți „nu vor să renunțe la genetica lor” și se laudă cu părul de pe corp, după principiul: omul este ca ursul, cu cât mai păros, cu atât mai frumos.

Paradoxul modei actuale este că, în timp ce fețele sunt acoperite cu bărbi, epilarea se impune corpurilor care își ating maxima splendoare odată cu vara.

În plus, epilarea barbatului trebuie sa fie moderata in functie de varsta: epilarea nu favorizeaza la fel un barbat tanar atletic și un barbat de varsta mijlocie cu colăcei.

În continuare iti aratam care sunt formele de epilare si avantajele si dezavantajele pe care le prezinta fiecare dintre ele.

Epilare cu ceară

Există trei tipuri de ceară potrivite fiecărui tip de piele: fierbinte, rece și caldă. Daca indraznesti cu ceara, prima data este recomandat sa tunzi puțin părul înainte. Este foarte important să urmezi instrucțiunile. Daca, in schimb, preferi sa te joci in siguranta si iti este teama ca pielea ta va deveni iritata, poti merge pentru prima data la un centru de estetica pentru ca un specialist sa o poata face in locul tau.

Avantajul este că atunci când părul este smuls de la rădăcină, durează între 2 și 3 săptămâni pentru a crește din nou. Dezavantajul este că este o tehnică dureroasă.


Epilare cu laser

Lumina care se aplică pe piele distruge foliculul, astfel încât părul care crește devine mai fin și mai slab până când dispare. Laserul este o tehnică permanentă și una dintre cele mai solicitate.

Cele mai bune zone de tratat cu această metodă sunt zona inghinală, axilele, picioarele și antebrațele (zonele în care hormonii nu influențează). În restul zonelor (regiunea lombară, spate, piept, gât și față ) este puțin mai dificil. Cu toate acestea, se pot obține rezultate foarte bune dacă este revizuită la fiecare șase luni.

Avantajele acestei metode sunt clare, deoarece oferă timp maxim fără păr pe corp. Dezavantaje: trebuie să ai multă răbdare și bani, deoarece este oarecum scump. Și, pe de altă parte, trebuie să ai o grijă deosebită dacă ai pielea foarte sensibilă, deoarece metoda poate provoca arsuri și probleme grave.

Aparat de ras electric

Este o formă simplă de îndepărtare a părului care poate dura până la 3 săptămâni, deoarece extrage părul de la rădăcină. Modul corect de a trece aparatul de ras este să o faci în direcția opusă creșterii părului. Există o mare varietate de aparate așa că alege dispozitivul care ți se potrivește cel mai bine și ține cont dacă ai sau nu pielea sensibilă.

Avantajul este că este simplu, rapid și poate dura câteva săptămâni. Dezavantajul este că firele de păr pot crește sub piele și pot fi puțin dureros.

Lama de ras

Trebuie să ai în vedere că bărbierirea feței nu este același lucru cu pieptul, așa că mișcările trebuie să fie diferite. Aplică o cremă hidratantă pe zona vizată pentru a calma pielea.

Aparat de ras - idei

Avantajul este ca este o metoda rapida, ieftina si nedureroasa iar dezavantajul este ca prin nesmulgerea parului de la radacina parul devine mai gros si creste dupa cateva zile. În plus, 62% dintre bărbați susțin că au suferit răni în timp ce își bărbiereau corpul și simt mâncărimi când părul începe să crească.

Crema depilatoare

Cremele depilatoare sunt foarte ușor de aplicat: trebuie să o întinzi uniform pe zona de pe care dorești să îndepărtezi părul, să aștepți câteva minute (cele indicate în instrucțiuni) și să o îndepărtezi cu o spatulă. Este important să clătești cu multă apă după aceea, pentru a îndepărta toate urmele de cremă, pentru a nu suferi iritații ale pielii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.