Galaxy S9 Plus. Cum să mânuiești camera ca un fotograf profesionist

Unul din principalele motive pentru care vei cumpăra un Samsung Galaxy S9 Plus este pentru camera pe care o oferă acest telefon. Este un pas înainte considerabil față de camerele de pe Galaxy S8 și S8 Plus, încorporând cele mai bune aspecte din camera lui Galaxy Note 8 și, în plus, realizând cadre fantastice în lumină slabă. Toate acestea pe lângă multe alte noi caracteristici de explorat.

Întrebarea este: de unde începi? Îți sugerez să te încalți, să ieși din casă și să te apuci de pozat. Înainte de a face, totuși, acest lucru, iată o serie de sfaturi pe care să le iei în considerare, pentru a nu fi dezamăgit de pozele care îți ies.

S9 SAMSUNG – OFERTE

Când vei deschide aplicația Camera a Galaxy S9 Plus, vei fi întâmpinat de un meniu cu numeroase moduri de accesat. Dacă te vei uita la telefon în modul portret, vei găsit următoarele funcții, pe care ți le explicăm mai jos.

Live focus

Conform setărilor de bază, aplicația foto începe în modul Auto. Trage de ecran către dreapta pentru a intra în Live Focus, care îți va blura în mod automat fundalul, pentru a crește adâncimea câmpului vizual în imaginea ta.

Acest mod folosește ambele lentile ale telefonului pentru a obține efectul, iar pe ecran vei găsi un cursor pe care îl poți muta, astfel încât să decizi tu cantitatea de blur pe care vrei să o adaugi.

S9 SAMSUNG – OFERTE

Sfat: Trebuie să fii la mai puțin de un metru și jumătate de subiectul pozei tale pentru ca modul să poată fi activat. Urmărește ecranul pentru a vedea notificarea, care va ilustra „Live focus pregătit” înainte de apăsa butonul de declanșare. Dacă fotografiezi o persoană, aruncă o privire pe iconița cu paletele de culori din colțul dreapta al ecranului. Aceasta te va ajuta să reglezi tonul pielii.

Modul Pro

Trage dreapta de ecran din modul Live Focus pentru a activa modul Pro. Aici poți, de asemenea, să modifici ISO, focusul, balanța albului și expunerea, pentru a crea cea mai bună poză posibilă. Se numește modul Pro pentru un motiv și îți recomandăm să înveți cum îți afectează fiecare valori fotografia. Fă asta fie experimentând, fie urmând un ghid.
 
Sfat: Caută iconița „Standard” printre valori. Apas-o și poți selecta diferite filtre din modul Pro, în timp ce vei putea ajusta în același timp și celelalte proprietăți. Caută cele două setări ale tonului, pentru a schimba umbrele, contrastul, evidențierilor și alte aspecte.

S9 SAMSUNG – OFERTE

Panorama

Următoarea funcție este Panorama. Aceasta creează o fotografie widescreen, pentru a captura tot ce vezi. Apasă pe declanșator pentru a începe poza, iar apoi urmează instrucțiunile de pe ecran, care includ un ghid pentru a te asigura că poza este dreaptă.
 
Sfat: Uită-te la iconița galbenă de deasupra declanșatorului. Ar trebui să se activeze în mod implicit și este pentru o funcție numită Motion Panorama. Aceasta face și un video în același timp cu poza panoramică. Odată ce panorama a fost făcută, du-te în Galerie, unde vei găsi poza și va fi adăugată și opțiunea de a o vedea ca o panoramă în mișcare.

Apasă pe acesta și va rula o versiune video. Încearcă să miști telefonul stânga-dreapta pentru a controla redarea. În partea de sus a ecranului ai opțiunea de a și salva videoul.

Food Mode

Ultimul swipe dreapta te va duce în modul Food. Tuturor ne face plăcere să facem poze ale felurilor grozave de mâncare înainte să ne înfruptăm, iar această funcție ajustează setările camerei astfel încât acele imagini să reglecte cu adevărat și faptul că mâncarea a fost gustoasă.

S9 SAMSUNG – OFERTE

Sfat: Când activezi modul Food, este activat în mod automat și un blur în jurul punctului focal, izolând felul de mâncare fără a folosi modul Live Focus. În loc să fixezi punctul focal într-un singur loc, Samsung te lasă să îl miști. Doar atinge căsuța și deplasează degetul, pentru a putea încadra imaginea mai bine.

Răbdarea este cheia aici: dacă deplasezi în direcția greșită, vei atinge din greșeală modul de selfie al camerei. Dacă nu îți place efectul de blur, atinge iconița galbenă și dezactivează-l.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.