Ghid pentru cumpărarea unui frigider


Frigiderele sunt o necesitate în gospodărie, dar în ziua de astăzi ele au devenit mult mai mult de atât. Aceste aparate frigorifice au devenit atât de inteligente și de înaltă tehnologie, încât alegerea unuia nou poate fi copleșitoare dacă doar vrei să îți menții mâncarea și băuturile reci.


Dimensiunea

Mai întâi, dacă nu se potrivește în bucătăria ta, nici măcar nu are are rost să îl iei în considerare. Cel mai bine este să începi prin măsurarea spațiului disponibil. Înălțime, lățime și nu uita de adâncime! Din fericire, frigiderele sunt probabil cele mai variabile dintre toate aparatele când vine vorba de dimensiuni. Majoritatea frigiderelor încep de la o înălțime de numai 80 cm și ajung la modele de dimensiuni complete, de la 120 cm la peste 200 cm – adică un frigider înalt! În funcție de lățime, dacă nu ai spațiu, nu te îngrijora, există frigidere înguste de numai 47 cm lățime. Există însă și frigidere precum o combină frigorifică Beko care poate avea până la 100 cm lățime; orice vrei și spațiul tău îți permite. De asemenea, există o gamă largă de frigidere în funcție de adâncime, cu modele care variază între 54-80 cm adâncime. În cele din urmă, nu uita că frigiderul are nevoie de spațiu în toate părțile pentru a se ventila corect, așa că asigură-te că lași un spațiu de aproximativ 5 centimetri între pereți sau dulapuri atunci când măsori, inclusiv în partea din spate a frigiderului.
 

Capacitate frigider

Urmează capacitatea frigiderului. Dacă sunteți doar 1-2 persoane în gospodărie, un frigider de 250-350 litri ar trebui să fie suficient. Cu toate acestea, dacă locuiești într-o gospodărie mare, cu o mulțime de guri de hrănit sau dacă îți place să faci cumpărături fără să își faci griji cât de multă mâncare poate încăpea în frigider, poate cauți o combină frigorifică Beko spațioasă, cu o capacitate mai mare de 500 de litri. Mâncare nesfârșită pentru întreaga familie. Există, de asemenea, o dimensiune cuprinsă între 350-500 de litri pentru toți cei cărora le place să aleagă calea de mijloc.
 

Poziția congelatorului

Poate că următoarea considerație de pe listă este poziția congelatorului și aici ai patru opțiuni. În primul rând, modelul clasic: congelatorul se află deasupra frigiderului și este, în general, cel mai preferat model pentru persoanele care accesează alimentele congelate cel mai frecvent. Apoi există și modelul cu congelator inferior: pur și simplu versiunea inversă a modelului clasic. Dacă îți place ideea unui frigider la nivelul ochilor și să nu fii nevoit să te apleci pentru a lua vreuna dintre legumele proaspete, atunci acesta este probabil cel pentru tine. Urmează modelul ușii franceze, practic nașul frigiderelor. Acest monstru are un frigider mare și lat în partea de sus și un congelator mare și lat în partea de jos. Dacă mănânci o mulțime de fructe și legume proaspete, atunci aceasta ar putea fi alegerea ta. În cele din urmă, configurația verticală a modelului side by side este perfectă pentru cei care iubesc un frigider foarte organizat! Atât frigiderul, cât și congelatorul, deși sunt mai înguste decât celelalte modele, conțin mult mai multe rafturi și îți permit să accesezi cu ușurință atât alimentele proaspete, cât și cele congelate. Această opțiune mai este cunoscută și ca o combină frigorifică Beko.
 

Eficiență energetică a frigiderului

O considerație din ce în ce mai importantă pentru cei care țin la mediul înconjurător este eficiența energetică a frigiderului. O combină frigorifică Beko ajunge la un nivel energetic A +++. La sfârșitul zilei, nu doar că salvezi mediul înconjurător cu un frigider extrem de eficient, ci îți salvezi și contul bancar! Și amintește-ți, indiferent de modelul pe care îl preferi, închide întotdeauna ușa frigiderului atunci când nu ai nevoie de ea deschisă, chiar dacă doar pentru 30 de secunde; acest lucru te va ajuta să păstrezi frigiderul frumos și rece, precum și să menții consumul de energie scăzut.
 

Caracteristici frigider

Ultimul aspect pe care trebuie să îl faci este legat de caracteristicile suplimentare. Am spus că frigiderele sunt mai mult decât un răcitor de alimente și băuturi acum, nu-i așa? Nu vor reuși să te ducă la Lună, dar există câteva caracteristici suplimentare destul de elaborate care par de pe altă planetă. Mănânci multe fructe și legume proaspete? Ei bine, tehnologia EveryFresh + de la Beko ajută în mod specific să mențină aceste alimente proaspete pentru mai mult timp. Așa că da, dacă ai cumpărat deja morcovii, dar nu ai chef să începi aceasta astăzi, morcovii mai pot aștepta încă o zi. Alte modele dispun de rafturi flexibile și detașabile, astfel încât să poți încadra chiar și cele mai înalte și mai ciudate articole în frigider. Perfect pentru dovlecii de Halloween sau pentru bucăți uriașe de porc de Crăciun. Unele dintre frigiderele mai sofisticate au chiar o mașină de fabricat rapid gheață, un distribuitor de apă, sau chiar o ușă de mini-bar pentru a-ți permite să accesezi băuturi reci sau gustări fără a fi nevoie să deschizi toată ușa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un ghid complet pentru a alege frigiderul potrivit

18 Apr 2023 1412

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța achiziționează frigidere medicale și dispozitiv încălzire sânge și soluții perfuzabile (DOCUMENTE)

28 Sep 2022 1291

Migranți ascunși în covoare, role de tuburi din cauciuc și frigidere depistați la vama Vărșand și Nădlac II

05 Jul 2022 1114

Bugetul primei etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice, epuizat în două ore și jumătate

24 Jun 2022 1021

Cetățeni străini ascunși în trei autovehicule, depistaţi la graniţă (GALERIE FOTO)

28 May 2022 1262

Zeci de migranţi au încercat să treacă frontiera ilegal, ascunși în TIR-uri încărcate cu frigidere (GALERIE FOTO)

11 May 2022 1119

Poliția de Frontieră Peste 30 de cetățeni din Pakistan, India și Bangladesh, prinși într-un tir cu frigidere, la PTF Nădlac II

28 Apr 2022 1073

Ghid pentru alegerea unui frigider Samsung. Ce tipuri există?

05 Dec 2021 1880

14 lucruri interesante pe care nu le știai despre frigidere

26 Nov 2021 2845

Incendiu la hala unui producător de frigidere din județul Timiș. Intervin pompieri din trei județe (galerie foto)

06 Jun 2021 2677

Șase cetățeni din Siria care încercau să intre ilegal în România, prinși ascunși într-un camion

30 Jan 2021 2288

Avantajele reînnoirii frigiderului dvs. dacă acesta are mai mult de zece ani

27 Nov 2020 1768

Incendiu la o platformă din Buzău. A fost emis un mesaj prin RO ALERT (VIDEO)

24 Jun 2020 2756

Noi achiziţii la Societatea Regională de Transport Feroviar de Călători Constanţa (documente)

11 Apr 2019 3069

Cabinete medicale stomatologice din rețeaua de medicină școlară, renovate și modernizate de Primăria Constanța (galerie foto)

17 Dec 2018 2595