Mașina de făcut pâine cum funcționează și de ce ai nevoie de una în casa ta


 
Pâinea a fost de-a lungul timpului un aliment de bază în multe gospodării. Acum există o modalitate ușoară să faci o pâine la tine acasă, fără efort: folosind o mașină de făcut pâine.
Cum gătești pâinea?
Pâinea se prepară de obicei dintr-un aluat de făină de grâu, care se face cu drojdie și se lasă să crească. De obicei, oamenii coc pâinea în cuptor. Cu toate acestea, din ce în ce mai mulți oameni apelează la mașinile speciale de făcut pâine pentru a coace pâine proaspătă acasă.
Ce este o mașină de făcut pâine?
O mașină de făcut pâine este un aparat de bucătărie pentru coacerea pâinii. Dispozitivul constă dintr-o tigaie sau o tavă, care se află în centrul unui mic cuptor special.
Cum este fabricată o mașină de pâine?
O mașină de făcut pâine este formată din mai multe părți. Această mașină este practic un cuptor electric compact care ține în interior o singură tavă de pâine. Tava în sine este un pic specială - are un ax în partea de jos care este conectat la un motor electric dedesubt.
O paletă mică de metal este atașată de axul din partea inferioară a cositorului. Paleta este responsabilă de frământarea aluatului. Osia în sine este acoperită de o garnitură impermeabilă.
Capacul din partea de sus a mașinii de făcut pâine vine fie cu o fereastră de vizualizare, fie fără ea. Panoul de control este, de asemenea, amplasat în partea de sus a mașinii de făcut pâine, pentru comoditate.
În centrul capacului, există o aerisire care evacuează aburul în timpul procesului de coacere. Unele mașini de făcut pâine au, de asemenea, o aerisire pe partea laterală a dispozitivului pentru ca aerul să intre în aparat pentru ca aluatul să crească.
Cum funcționează o mașină de făcut pâine?
Mai întâi, așezi paleta de frământat în interiorul tăvii. Când tava este scoasă din aparat, poți măsura ingredientele aici.
După aceea, trebuie doar să introduci tava în interiorul mașinii, să alegi programul dorit prin panoul electronic și să închizi capacul. Aici magia unei mașini de făcut pâine preia toată munca!
Unul dintre primele lucruri pe care le va face mașina de făcut pâine este frământarea aluatului – vei auzi sunetele. În cazul în care mașina de fpcut pâine vine cu o fereastră de vizionare, poți urmări întregul proces de coacere, care este destul de fascinant.

După faza de frământare, totul va fi silențios pentru ceva vreme - vine faza în ascensiune. Mașina lasă aluatul să se odihnească și să se ridice. Apoi, va fi o altă rundă de frământare.
Coacerea pâinii
În cele din urmă, cuptorul mașinii de făcut pâine va porni și vei observa aburul care trece prin aerisirea specială. Chiar dacă procesul obișnuit de fabricare a pâinii este automat, majoritatea utilajelor vin cu cărți de rețete care îți oferă numeroase rețete interesante avansate de pâine.

Ce fel de mașini de făcut pâine există?
Majoritatea mașinilor de făcut pâinea vor fi puțin diferite. Acest lucru se datorează faptului că fiecare variantă de mașină de făcut pâine este concepută pentru a servi unui anumit scop. Mai jos, vom discuta despre cele mai comune tipuri de mașini de făcut pâine disponibile pe piață.
Vertical. Majoritatea mașinilor de făcut pâine coc pâini care sunt poziționate vertical, întrucât tava de pâine are forma în acest fel. Acest tip de mașini de pâine prezintă o singură paletă de frământat.
Orizontală. Există, de asemenea, unele mașini de făcut pâine care au două palete de frământare în interiorul tăvii. Aceste aparate de pâine coc pâinea orizontal, la fel ca cea pe care o găsești în brutărie sau la magazin.
Mici. Mașinile mici de făcut pâine sunt excelente pentru o bucătărie cu un spațiu limitat sau dacă nu mănânci multă pâine. Aceste mici ajutoare de bucătărie nu ocupă mare parte din spațiul de lucru și produc suficientă pâine pentru un cuplu sau o singură persoană.
Mari. Mașinile mari de făcut pâine sunt potrivite în familiile mari - pâinea poate dispărea destul de repede atunci când ai o mulțime de oameni la masă. Mașinile mari de pâine produc pâine de până la un kilogram și sunt capabile să hrănească o familie mare.
Cum se folosești o mașină de făcut pâine?
Indiferent de mașina de făcut pâine pe care o alegi, procesul de coacere este cam același. Încarcă ingredientele în tavă, apoi pune tava în mașină și alege programul. Procesul tipic de coacere durează oriunde între 2 și 5 ore, în funcție de model. La sfârșitul procesului de coacere, se recomandă să pui pâinea pe un suport de sârmă pentru a se răci înainte de a o mânca. La fel ca pentru rețeta de pâine făcută manual, vei avea nevoie de patru ingrediente cheie: drojdie, făină, lichid (de obicei apă sau lapte), sare (pentru aromă și pentru a controla fermentația). Pe lângă ingredientele principale, poți adăuga orice alte suplimente dorite, inclusiv stafide, nuci, chipsuri de ciocolată și altele asemenea.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.