Noul Fiat Tipo, lansat la Constanţa Robusteţea şi toate dotările pe care ţi le doreşti de la o maşină (galerie foto)



Noul Fiat Tipo a fost lansat, ieri, la sediul Autocomo - dealer autorizat Fiat, Alfa Romeo şi Jeep, din bulevardul Tomis numărul 482, şi ni se prezintă ca un sedan compact. Tipo a fost proiectat în Italia, de către Centro Stile Fiat, şi dezvoltat în Turcia, împreună cu Tofas R & D, unul dintre cele mai mari centre de cercetare şi dezvoltare din domeniu.
 
Filosofia Tipo are la bază trei piloni - tehnologie la îndemână şi dotări de asistenţă, spaţiu suficient pentru toţi cei cinci pasageri şi confort de clasă superioară, toate la preţuri extrem de accesibile. Tipo impresionează prin combinaţia unică de confort, eficienţă şi tehnologie, accentuată de tuşa de design specific italian, care exprimă proporţiile unui sedan pur şi puternic.
 

„Maşina este destul de generoasă în ceea ce priveşte sistemele de echipare, dotată cu sisteme de siguranţă moderne, de ultimă generaţie. Are un portbagaj generos, de 520 de litri. Sunt patru propulsoare: două pe benzină şi două turbo diesel, foarte economice şi potrivite pentru piaţa românească“, a explicat directorul general al Autocomo, Bogdan Zeciu.


Despre noul Fiat Tipo

Ceea ce impresionează de la început la Tipo este caracterul său: solid, fiabil, autentic. Liniile aerodinamice echilibrează alura puternică a sedanului compact, iar detalii precum poziţia siglei Fiat pe grilă, liniile estetice de pe capotă şi barele de protecţie curbate dau un raport perfect între eleganţă şi robusteţe. Abia când ajungi la interiorul lui Tipo îţi dai seama cât de mult spaţiu a fost creat în 4,54 metri lungime, cât de atractiv şi de funcţional este. Cu noul Tipo, este loc pentru orice, iar toate sunt la locul lor. Ergonomia de top plasează comenzile la îndemână şi oferă inclusiv transmisie automată. Noul Tipo îţi aduce cel mai confortabil interior din clasa lui, oferind cinci locuri comode, cu susţinere, cinci tipuri de tapiţerie şi o mulţime spaţii de depozitare. Portbagajul pus la dispoziţie este de 520 de litri, proiectat special pentru a face loc şi celor mai voluminoase bagaje. De asemenea, deschiderea amplă a portbagajului îţi oferă acces facil la încărcare şi descărcare.
 
Tehnologia intuitivă şi necomplicată cu care este dotat noul Tipo cu siguranţă îţi va deveni cel mai bun prieten de drum. Este pregătit să activeze comenzile de care ai nevoie, atât pe cele din dotarea standard, cât şi pe cele opţionale, precum Uconnect cu touchscreen de 5``, conexiune hands-free Bluetooth, streaming audio, cititor de mesaje, recunoaştere vocală, porturi AUX şi USB cu integrare iPod, comezi pe volan şi navigaţie prin satelit TomTom.


 
În ceea ce priveşte siguranţa, noul Tipo îţi dă încredere la volan datorită nivelului generos de echipări şi asistenţă, care includ şase airbag-uri, ABS şi ESC cu ASR/MSR, HBA şi Hill Holder. Totodată, este disponibil şi Cruise Control, pentru ca la drum lung să setezi viteza dorită şi să te relaxezi. În momentul în care ajungi la destinaţie, senzorii de parcare îţi vor asista manevrele de parcare. De asemenea, mai sunt şi alte categorii de senzori, precum cei de ploaie, care pornesc automat ştergătoarele, ori senzori crepusculari, care pornesc farurile în amurg.
 
Cu motorizările prezente pe Tipo, nu trebuie să îţi faci griji că vei avea probleme la drum. Sunt foarte robuste şi fiabile şi îţi vor transforma chiar şi cele mai lungi deplasări în călătorii plăcute. Două motoare pe benzină (1.4/95 CP şi 1.6/110 CP) şi două turbodieseluri MultiJet II (1.3/95 CP şi 1.6/120 CP) livrează putere lineară, sunt economice, ecologice şi pregătite să înfrunte orice situaţie.
 

Fiat Tipo vine cu patru configuraţii de bază: TIPO, POP, EASY şi LOUNGE, la care se adaugă o a cincea versiune cea de lansare, Opening Edition. Noul sedan compact porneşte în România de la 10.990 de euro (TVA inclus). 

Abia lansat, deja câştigător

În luna decembrie a anului trecut, Fiat Tipo a fost desemnat câştigător al competiţiei europene Autobest. Titlul Best Buy Car 2016 a fost acordat în cadrul Galei Autobest, care s-a desfăşurat pe 11 februarie, la Milano. Cea mai apreciată trăsătură a lui Fiat Tipo în cadrul jurizării a fost raportul calitate - preţ, acesta fiind conceptul-cheie în jurul căruia a fost elaborată strategia noului compact. Fiat este singurul brand auto care a câştigat prestigiosul titlu Autobest de trei ori: în 2003, cu Panda, în 2008, cu Linea, iar anul acesta, cu Tipo.
 

„În primul rând, vreau să vă spun că este o maşină care a câştigat un premiu important: Autobest, la secţiunea Best Buy Car 2016. Asta înseamnă că este, conform juriului, cea mai bună la raportul preţ-calitate. A avut concurenţi serioşi: Honda HR-V, în finală Mazda X3, Opel Astra. Juriul a decis că Fiat Tipo este cea mai fiabilă maşină, raportat preţul la calitate“, a precizat directorul executiv al Autocomo, Iulian Popa.

 
Victoria lui Fiat Tipo reafirmă vocaţia modelului de a se poziţiona ca un autovehicul funcţional, care maximizează raportul calitate-preţ, un principiu foarte atent urmărit în familia Fiat. Noul sedan compact va fi apreciat de publicul său datorită dotărilor practice şi sistemelor eficiente pe care le pune la dispoziţie, a versiunilor de echipare corecte şi a ofertei comerciale transparente.

 
Sedanul compact va fi succedat de variantele hatchback şi break. 

Autocom schimă acţionariatul

Autocom - concesionar autorizat al mărcilor Fiat, Alfa Romeo şi Jeep în Constanţa, a anunţat, în cadrul evenimentului de ieri, schimbarea acţionariatului şi a echipei de management. Noua echipă, cu o experienţă vastă în domeniul vânzărilor şi reparaţiilor auto, are ca obiectiv poziţionarea mărcilor comercializate la un nivel cât mai ridicat, prin oferirea de servicii de înaltă calitate.
 

„Vreau să vă anunţ pe această cale, oficial, schimbarea asociaţilor societăţii Autocomo, care este formată din mine şi Iulian Popa (n.r. director executiv). Vrem să readucem un suflu nou în piaţa constănţeană a maşinilor noi. Am format o echipă de management cu multă experienţă în domeniul vânzărilor auto. Claudiu Cazanov este directorul de vânzări, şi, de asemenea, în domeniu reparaţiilor. Vrem să oferim servicii de înaltă calitate în toate domeniile: achiziţii de auto noi şi reparaţii“, a declarat directorul general al Autocomo, Bogdan Zeciu. 

 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarație de avere Elena Anca Stan, membru în CA al Spitalului Clinic CF Constanța, deține 50% dintr-un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Jan 2022 1568