Obiceiuri care asigură un stil de viață sănătos întregii familii în timpul pandemiei


Pandemia ne-a schimbat viață atât la nivel individual, cât și familial. Nimic nu vine pe kreditvurdering (credit), așa că, persoanele care și-au dezvoltat un stil de viață și niște obiceiuri bune în timpul crizei de sănătate, acum știu să se protejeze mult mai eficient împotriva coronavirusului. Și nu este vorba doar despre obiceiuri legate de modul de alimentație, relaxare sau făcut sport. Este vorba despre un complex de măsuri care le permite tuturor membrilor familiei să participe în mod activ la un stil de viață care le aduce bunăstare.


O familie fericită în timp de pandemie înseamnă un stil de viață sănătos!

Epidemia de coronavirus a însemnat o piatră de încercare pentru fiecare membru al unei familii. De la restricțiile privind viața socială și până la absența participării la cursurile școlare, copiii au avut de suferit în această perioadă. Cu toate acestea, în familiile în care s-au găsit soluții pentru a suplini aceste lipsuri, viața a mers înainte pe cursul ei normal. Copiii au învățat să se protejeze mai bine adoptând măsurile de igienă obligatorii precum spălatul pe mâini și pe față după fiecare ieșire afară, precum și dezinfectarea suprafețelor cu care au interacționat.

Pentru a se transforma într-un obicei, celor mici trebuie să li se prezinte aceste măsuri ca făcând parte dintr-o misiune zilnică pe care trebuie să o îndeplinească. Fiecare misiune realizată cu succes va fi urmată de un set de recompense, cum ar fi diverse jocuri la care participă toți membrii familiei. Nu trebuie să fie vorba despre jocuri la calculator sau pe consolă, ci jocuri care presupun activități fizice, precum învârtitul cercurilor, săritul corzii sau aruncatul cu mingea de baschet din spumă la un coș de perete.

Curățenia la care participă toți membrii familiei este un alt mod de a transforma totul într-un obicei care este în beneficiul tuturor. La fel se întâmplă și cu activitatea de pregătire a meselor, unde copiii sunt învățați să sorteze, să trieze și să nu arunce mâncarea. În acest mod li se poate preda și lecții despre economisire și vor învăța cum să strângă bani pentru diverse proiecte. Totul le poate fi prezentat ca o modalitate de competiție în care câștigătorii primesc diverse recompense pe care și le pot alege singuri.
 

Pandemia înseamnă timp de calitate petrecut în familie!

De la activitățile zilnice individuale și până la cele colective, pandemia ne-a învățat să fim mai atenții unii cu ceilalți și cu nevoile noastre. Drumul către un stil de viață sănătos înseamnă un joc de echipă. De aceea, obiceiurile învățate în aceste momente constituie baza dezvoltării individuale pentru fiecare membru al familiei. Exerciții fizice pot fi realizate și în timpul pandemiei, fără să fie nevoie să mergi în locuri special amenajate. Lectura este un alt obicei benefic pe care trebuie să ni-l dezvoltăm în timpul perioadei de distanțare socială și stat acasă.

Este timpul pentru familielån til alle (împrumuturi familiale pentru toată lumea), fie că este vorba despre bani, fie că este vorba despre schimburi de cărți, rețete sau jocuri. Pandemia nu înseamnă să ne distanțăm de cei din jurul nostru, ci înseamnă să ne adaptăm și să învățăm să abordăm totul într-un stil nou, mult mai sănătos și în care să apreciem cu adevărat ceea ce avem!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 145

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 333

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 305

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1024

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 360

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 478

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 480

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 861

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 700

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 595

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 583

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 675

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 856

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 723

Angajații DSP din nou la protest, la Constanța (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 813