Patronul firmei DIAFAN, din Alba Iulia, EMIL ŞTEFAN „Se recomandă ca securitatea fizică a companiei dumneavoastră să fie realizată integrat, de o singură firmă autorizată"

În judeţul Alba numele firmei dv. este sinonim cu „siguranţă“ şi „confort“. Sunteţi one-stop-shop în domeniul securităţii fizice, oferind soluţii complete pentru siguranţa şi confortul clienţilor dumneavoastră...

În sfera siguranţei oferta noastră cuprinde sisteme de alarmare la efracţie, sisteme de detecţie a incendiului, supraveghere video, controlul accesului persoanelor sau autovehiculelor, iar confortul îl asigurăm cu aparate de aer condiţionat, interfoane/video-interfoane, uşi de garaj, automatizări pentru porţi.

Un om care se simte în siguranţă, nu se simte, implicit, şi confortabil?

Da, se poate lega una de alta. Însă, mă pot simţi în siguranţă, dar să cobor din maşină şi să-mi deschid poarta casei cu mâna, ori pot alege să apăs un buton pentru asta. Deci, îmi doresc şi confort, pe lângă siguranţă! Pe de altă parte, există două aspecte ale stării de confort: unul este confortul psihic. Adică, dacă sunt în siguranţă am un confort psihic, sunt mai liniştit şi mai relaxat. Al doilea aspect este legat de confortul fizic: nu cobor din maşină şi nu depun efort ca să deschid poarta. Mai ales când e vreme urâtă sau mă grăbesc, îmi dau seama ce util e un astfel de sistem automat. Interfoanele oferă nu doar confort, ci şi siguranţă. Uşile de garaj acţionate automat au ca efect suplimentar scăderea cheltuielilor de încălzire, fiind bune izolatoare termic. Altfel spus, prin produsele noastre facem viaţa oamenilor mai sigură şi mai frumoasă.  

Firma dumneavoastră e autorizată şi pentru proiectarea, instalarea şi service-ul sistemelor de detecţie a incendiilor. Fără a face neapărat referire la tragicul eveniment de la Clubul Colectiv din Capitală, constatarea este că - din păcate - trebuie să se întâmple ceva rău, ca să ne luăm măsuri de siguranţă. Şi este valabil cam în orice domeniu... Dumneavoastră aţi avut creşteri ale comenzilor pe această linie a avertizărilor de incendii, după tragicul eveniment?

Eu cred că normativele ar trebui să fie mult mai clare în această privinţă, a prevenirii incendiilor. Preţul unor tragedii e mult mai mare decât al măsurilor preventive. Iar răspunsul la întrebarea dvs. este pozitiv: da, avem acum mai multe comenzi. 

În afară de sistemele de securitate la incendiu, pe ce alt segment aveţi creştere de cereri?

Mai avem creşteri pe supraveghere video şi aer condiţionat. 

Aerul condiţionat este un moft sau o necesitate?

Consider că trebuie să ne facem căminul cât mai plăcut şi confortabil, deci nimic ce contribuie la asta nu e un moft ! Ca să ne simţim bine în locuinţele noastre, să fim eficienţi în activitatea zilnică, e important, printre altele, să ne asigurăm un microclimat sănătos, în parametri optimi. Unul din modurile prin care se poate atinge acest deziderat este montarea aparatelor de aer condiţionat. Iar oamenii gospodari nu aşteaptă canicula, ci fac această alegere încă din primăvară sau toamnă. Aparatele de aer condiţionat pot fi folosite şi pentru încălzire, în perioadele mai reci, fără să înlocuiască însă centrala termică.

De asemenea la locul de muncă trebuie realizat un climat de confort, pentru ca angajaţii să îşi desfăşoare activitatea în condiţii optime.

Iar pentru anumite incinte industriale, procesul tehnologic impune asigurarea şi menţinerea  temperaturii între anumite limite. Suntem solicitaţi mai ales pentru astfel de soluţii atipice, cu aplicaţii industriale sau comerciale. 

Oferiţi ceea ce numiţi „soluţii complete pentru securitatea unei clădiri“. Pentru o companie sau o instituţie este un avantaj să apeleze la o singură firmă, la un singur furnizor, pentru toate problemele care ţin de securitatea clădirii sale?

Dacă acel furnizor are expertiza necesară să ofere soluţia potrivită, atunci, da, fără îndoială că este mai avantajos să se apeleze la o singură firmă. Pentru că astfel există o viziune unitară asupra întregii lucrări. Sistemul de securitate integrat este un concept amplu, complex. Se porneşte de la o analiză de risc, analizându-se particularităţile constructive şi cele funcţionale ale imobilului, activitatea desfaşurată şi alte elemente, apoi este elaborată soluţia tehnică, ce integrează aspecte legate de controlul accesului pietonal şi/sau auto şi supravegherea spaţiilor interioare şi exterioare, urmărindu-se detecţia incipientă, avertizarea (eventual, la distanţă) şi limitarea consecinţelor. Toate acestea este bine să aibă o concepţie unitară, să fie gândite ca un sistem integrat şi de aceea - repet - este indicat să se apeleze la o singură firmă autorizată. Alte avantaje pentru beneficiar sunt costurile mai reduse şi mentenanţa mai facilă a sistemului.

Iar firma noastră are expertiza necesară şi acoperă toată această gamă, de la evaluarea riscurilor până la montarea sistemelor şi asigurarea service-ului. Fiecare beneficiar reprezintă un caz particular, cu cerinţe şi nevoi de securitate specifice şi după analiza tuturor acestor elemente îi recomandăm o soluţie personalizată, bineînţeles, respectând toate reglementările tehnice şi legale aplicabile. 

Lumea de astăzi este mai riscantă? Este România o ţară riscantă, şi ne putem referi aici cel puţin la riscul de furturi din locuinţe, de exemplu...

Nu pot încadra cu exactitate România în contextul riscurilor din alte ţări, pentru că nu am date concrete privind situaţia celorlalte state. Nu ştiu cum este în Franţa, Germania sau Italia, de pildă. Infracţionalitatea este legată de nivelul de trai. Cu cât calitatea vieţii majorităţii se deteriorează, este de aşteptat ca infracţionalitatea să crească. Părerea mea este că noi suntem ceva mai liniştiţi, din acest punct de vedere. Bineînţeles că depinde şi de localitatea în care îţi desfăşori activitatea, iar eu am şansa de a locui într-un oraş liniştit.

Cu certitudine, însă, rata infracţionalităţii este acum în creştere, iar tendinţa este să se fure cât mai mult. Putem să filozofăm pe tema condiţiilor care ne-au condus aici - şi putem vorbi despre lipsa locurilor de muncă, chiar lipsa de educaţie, despre ideea obţinerii în mod mai facil a unor foloase materiale - însă tendinţa este clară.

De aceea, este evident faptul că trebuie să ne protejăm. Iar responsabilitatea de a-ţi proteja locuinţa, familia, afacerea este a fiecăruia dintre noi. 

Ca şi în cursa înarmărilor: pe măsură ce apar noi sisteme de protecţie, se inventează şi arme mai puternice...

Nu, aici vă contrazic, pentru că nu e vorba despre aşa ceva. De 25 de ani de când activăm pe această piaţă, de când ne ocupăm de sisteme de securitate şi până acum, nu am văzut pe nimeni care să inventeze altceva! Adică, metodele de efracţie au rămas aceleaşi, iar sistemele de alarmă care protejează o casă au evoluat foarte puţin. Eventual, elementul de noutate a fost faptul că pot să mă conectez în timp real, adică pot primi telefon sau mesaje dacă s-a întâmplat ceva şi pot gestiona totul prin telefonul mobil. Însă, în rest, nici infractorul nu a inventat alte metode şi nici sistemele nu au crescut în performanţă. Nu s-a schimbat mai nimic! Important este, însă, ca firma care montează astfel de sisteme să aibă expertiza necesară şi să găsească soluţia optimă pentru fiecare client, iar noi ştim să facem acest lucru!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Evenimente în Constanța Adina Potop, artă abstractă la mic dejun

19 Jun 2023 2147

Bancul zilei Rețetă de făcut bărbați și femei

17 Feb 2018 2323

Irina Lucia Mihalca - Arirang, Arirang, Arariyo

24 Apr 2017 5091

Săgetător - Săptămâna - 22.02.2016 – 28.02.2016

22 Feb 2016 1670

Lumea poeziilor Omar Khayyam - Trăieşte-ţi clipa! Căci clipa-i viaţa ta!

29 Aug 2015 4820

Lumea poeziilor Irina Lucia Mihalca - Irealul din mâinile ei

17 Jan 2015 2106

Fotoreportaj Marea Neagră, spectacol de iarnă (galerie foto)

08 Jan 2015 3716