Poluarea din interior, la fel de periculoasă pentru sănătate ca poluarea din exterior

Vaporii de apă ce se produc în medie într-o zi în locuința unei familii de 4 persoane echivalează cu 12 Litri de apă și nu pot fi eliminați numai prin circulația naturală a aerului în imobil. Pentru instituții publice, precum birouri, școli și gradinițe sau grupuri sanitare din centre comerciale, acest calcul trebuie să ia în considerare un număr cu mult mai mare de persoane.
 
De asemenea, poluarea aerului din interior este cauzată de gazele și substanțele toxice emanate de zidărie, vopsele, materiale plastice sau lemn lăcuit, care persistă în aer și sunt inhalate în organism.
 
Cele mai noi norme și tehnologii de izolare a imobilelor prin izolarea pereților exeriori și etanșeizarea ușilor către exterior sau către spații neîncalzite, precum și izolarea acoperișurilora și  teraselor, reușesc să reducă pierderile de căldură și consumul de energie convențională cu până la 30%

Ventilatoare de perete/tavan pentru imobile izolate termic

Efectul advers al izolației termice a locuințelor sau imobilelor de orice tip nu poate fi neglijat, pentru că afectează în timp sănatatea celor ce locuiesc sau își desfășoară activitatea în aceste imobile.
 
Izolarea termică blochează ventilația naturală în interior, ce ar fi fost asigurată prin schimbul de aer cu exteriorul prin pereți, acoperiș sau terasele neizolate ermetic. Astfel, folosirea de sisteme de ventilație și ventilatoare care să asigure evacuarea aerului viciat din interior și introducerea de aer proaspăt devine o condiție esențială pentru un mediu sănătos.
 
Încăperile care necesită ventilarea permanentă și eficientă în locuință sunt în primul rând baia și bucătăria. Ventilatoarele cu fixare în perete, în plafon sau tavan fals pentru sisteme de ventilație economice  pot fi prevăzute cu clapetă antiretur, împotriva insectelor şi a mirosurilor neplăcute. Modelele de ventilatoare pentru sisteme de ventilație casnice pot fi echipate cu timer și senzor de umiditate, iar durata de funcționare garantată este de 30.000 ore.

Ventilatoarele pentru baia de acasă sau pentru ventilarea grupurilor sanitare din centre comerciale sau instituții publice pot fi pătrate sau rotunde, au un design simplu și discret, se montează ușor și rapid, asigură evacuarea aerului viciat cu un consum redus de curent electric.
 
Spre deosebire de instalațiile de aer condiționat, sistemele de ventilație cu ventilatoare montate în perete sau în plafon nu produc acei curenți de aer agresivi ce nu pot fi suportați de persoanele sensibile la curent și care pot afecta sănătatea persoanelor în vârstă sau a copiilor.

Te-Ma România - producător, importator și distribuitor de ventilatoare

Specializată în producția, importul și distribuirea de accesorii și finisaje pentru amenajări interioare, Te-Ma România dispune de o gamă variată de ventilatoare casnice pentru baie și bucătărie, ventilatoare pentru grupuri sanitare și imobile publice, special concepute pentru sisteme de ventilație moderne și silențioase.
 
În gamele de ventilatoare TE-MA, OK, MM sau MT 100 cu 2 viteze sunt prezentate ventilatoare standard sau prevăzute cu clapetă antiretur, ventilatoare cu timer și senzor de umiditate și pot fi montate în perete/tavan pentru împrospătarea aerului sau pentru distribuirea aerului în încăperi vecine.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imagini impresionante de la DIICOT! Cultură indoor de canabis descoperită în două hale (GALERIE FOTO)

15 Jun 2023 1672