Renault a lansat Talisman, în Constanţa Vezi cât costă limuzina care ar trebui să „spulbere“ Passat sau Mondeo! (galerie foto + video)


 
Intrarea în familia Renault a modelului Talisman a fost marcată cu stil şi eleganţă. Acest nou „membru de familie“ a fost lansat vineri, la Constanţa, şi a fost cea mai bună ocazie pentru un spectacol în adevăratul sens al cuvântului. Renault Talisman începe să fie comercializat în România din data de 19 februarie. Noul model vine cu cea mai avansată tehnologie a companiei producătoare, fiind singurul din clasa lui ce combină sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic.
 
Iar lansările nu se opresc aici, ci vor continua, aşa cum spune Constantin Olteanu, directorul concesionarului Renault - Dacia - Nissan, la cele două reprezentanțe din Constanța, cel de pe I.C. Brătianu, la ieşirea spre autostrada spre Bucureşti, și pe bulevardul Tomis, după Carrefour. În viitorul apropiat, Renault va prezenta noul Megane. Dar despre el la momentul potrivit.
 

„Este o zi foarte importantă pentru Renault. Se reînnoieşte gama de produse Renault cu un model absolut încântător. Este o frumuseţe de maşină, de clasă mare, foarte elegantă, iar atributele pe care le-am putea folosi când vorbim despre acest nou model sunt confortul şi tehnologia. Are un design absolut remarcabil şi sunt convinsă că foarte multă lume se va îndrăgosti de Renault Talisman“, a declarat reprezentanta Renault.

 

 

„Emoţiile mă cuprind şi pe mine, mai ales în această seară. Suntem în funcţiune din 1990, am plecat de la nimic şi puteţi să vedeţi acum cam pe unde am ajuns. Deja astăzi, la Bucureşti, s-a dat semnalul pentru noul Renault Megane. Maşina pe care o lansăm astăzi o să vă convingă pe toţi în seara aceasta. Dar să veniţi şi zilele următoare la sediile reprezentanţelor Renault pentru drive test, să o testaţi şi să vă minunaţi de Renault Talisman“, a declarat Constantin Olteanu.

 
Viceprimarul Costin Răsăuţeanu, luând cuvântul, a precizat că îşi doreşte un parteneriat strategic din punct de vedere economic cu Renault.
 

„Sunt onorat să fiu astăzi prezent aici, în cadrul unui astfel de eveniment. Vreau să transmit salutul, precum şi sprijinul şi susţinerea atât a administraţiei - prin domnul primar interimar Decebal Făgădău -, cât şi a mea. Vreau să vă asigur că ne dorim să consolidăm un parteneriat strategic în mediul economic, să întărim relaţia, să o deschidem şi, în acelaşi timp, orice investitor care dovedeşte evoluţie, care dovedeşte succes, vine şi cu crearea de locuri de muncă, cu siguranţa zilei de mâine şi, implicit, cu dezvoltarea comunităţii. Vreau să vă doresc succes şi la cât mai multă inovaţie, o dezvoltare durabilă, unde să avem în vedere şi protecţia mediului“, a precizat viceprimarul Costin Răsăuţeanu.

Despre vedeta Talisman

Cu o lungime de 4,85 metri şi un ampatament de 2,81 metri, berlina franceză are un design exterior care a fost descris în comunicatul oficial ca fiind „elegant“. Partea frontală e dominată de grila cromată a radiatorului şi de logoul Renault. Tot aici se regăsesc luminile de zi cu LED, care luminează în forma literei C. În partea din spate, stopurile foarte lungi pornesc din colţuri şi se continuă către logoul centrat pe capacul portbagajului, care oferă un volum de încărcare de 608 litri.
 
Renault Talisman este o maşină ce se caracterizează printr-un comportament rutier unic, care combină agilitate, siguranţă, dinamism şi confort. Având un design cu linii robuste, dar elegante, ce emană o personalitate puternică, noul model adaugă stilului clasic ADN-ul şi amprenta călduroasă Renault. Interiorul este spaţios şi confortabil pentru toţi pasagerii, iar portbagajul oferă un volum impresionant de 608 dm3. Scaunele din faţă sunt încălzite şi au funcţia de masaj şi ventilaţie. Inedit în acest segment, Renault Talisman asociază sistemul 4 Control cu amortizoarele reglabile electronic, aspect ce face ca vehiculul să fie foarte agil şi stabil pe orice tip de traseu.


 

„Renault îşi schimbă ofensiva produselor şi reînnoirea gamei. Renault Talisman este noul model care intră în clasa berlinelor mari. Cu un design impresionant, noul model se înscrie în noua linie de identitate Renault. Confort şi tehnologie sunt două atribute pe care le vom folosi când vom vorbi despre acest model. Renault Talisman oferă confort prin spaţii generoase, prin scaune unice, cu funcţii caracteristice modelelor de clasă superioară, dar şi prin materialele utilizate. Vorbim de tehnologie inovatoare, pentru că noul Talisman vine cu două sisteme ingenioase. Renault a investit 420 de milioane de euro în dezvoltarea acestui nou model, pentru a veni în faţa dumneavoastră cu o berlină de clasa A, care vă va surprinde“, a declarat Cristina Cristocea, director executiv Renault.

 
Renault Talisman propune tableta multimedia conectată Renault R-Link 2 de 7 inch (format landscape) sau de 8,7 inch (format portrait). R-Link 2 controlează, pe lângă funcţiile clasice de navigaţie, audio şi climatizare, şi pe cele de asistenţă la condus. Secvenţele de întâmpinare sunt acum configurabile, permiţând alegerea celor mai utilizate funcţii şi personalizarea interfeţei.

 

„Din punct de vedere tehnologic, Renault Talisman vine cu o tehnologie de ultimă generaţie. Sistemul Renault Multi-sense îi permite o mulțime de ajustări, de la modul de conducere a mașinii (răspunsul motorului, a direcției și a suspensiei), la ambianța autovehiculului (iluminarea interioară, masajul în scaune, afișajul de informaţii din bord)“, a spus Claudiu Stanciu, din partea reprezentanței Renault Constanța.

 
Renault Talisman este echipat cu un sistem de sonorizare cu 12 boxe, conceput pentru acest model. În interior, Renault Talisman îi aşteaptă pe şofer şi pasageri cu scaunele-faţă inspirate din fotoliile folosite de companiile de transport aerian la clasa Business: încălzite, cu masaj, cu memorie, ajustabile pe zece direcţii şi cu tetiere ajustabile pe şase direcţii. În spate, bancheta oferă spaţiu pentru trei persoane şi poate fi rabatată în format 60/40, pentru a creşte capacitatea portbagajului.

Niveluri de echipare pentru Renault Talisman



 

„Noul Renault Talisman vine cu o propunere competitivă în clasa sa, oferind clienţilor săi o echipare generoasă încă din versiunea de bază. Vă propunem şi o variantă foarte avantajoasă de finanţare. Aceasta înseamnă avans începând de la 0%, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, şi dobândă 0%“, au precizat reprezentanţii de vânzări ai Renault Constanţa.

 
Astfel, există versiunea LIFE, cu un preţ de achiziţie pornind de la 21.800 de euro, versiunea ZEN, cu un preţ de achiziţie pornind de la 24.900 de euro, versiunea INTENS, cu un preţ de achiziţie pornind de la 29.900 euro.
 
Primul nivel de echipare, LIFE, oferă echipamente ca: faruri de zi cu tehnologie LED, cruise control, frână de parcare asistată, sistem de asistenţă la pornirea din rampă, senzori de ploaie şi de lumină, tablou de bord digital TFT 7'', oglinzi retrovizoare reglabile electric şi degivrante, climatizare automată bi-zona cu senzor de toxicitate, Stop&Start.
 
Nivelul de echipare ZEN propune ca echipamente standard în plus faţă de prima versiune: Tehnologia Multi-Sense, scaun pentru şofer reglabil manual pe înălţime, cu reglaj electric lombar şi funcţie de masaj, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil manual, pe înălţime şi lombar. Pentru mai mult confort, clientul beneficiază de senzori de parcare faţă/spate, geamuri electrice faţă şi spate cu impuls, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, Renault R-Link 2, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 7'' şi jante de aliaj Bayadère de 17''.
 
Versiunea de echipare INTENS vine cu: faruri full LED Pure Vision, cu funcţie cornering light şi stopuri spate tip LED cu efect 3D, senzor de avertizare pentru unghiul mort, sistem de închidere şi demaraj „mâini libere“ tip „Full Magic“, lumină de întâmpinare sub oglinzile exterioare, scaun pentru şofer reglabil electric, cu funcţie de memorare şi reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil electric, cu reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaune faţă şi volan cu funcţie de încălzire, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 8,7'', ambianţă de lumini interioare şi jante de aliaj Duetto de 18''.
 
Vor fi oferite versiuni diverse de motorizare, cu puteri cuprinse între 110 CP şi 200 CP. Latura diesel este reprezentată de trei unităţi: dCi 110, dCi 130 şi dCi 160 (prima de 1,5 litri, următoarele de 1,6 litri). Cât despre cele două propulsoare pe benzină, acestea vor împărţi aceiaşi cilindri, de 1,6 litri, şi vor livra puteri de 150 CP şi 200 CP.
 
Numele „Talisman“ ar trebui să prefigureze un destin favorabil pentru noua berlină Renault.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul model Renault-Talisman, la showroom-ul Renault din Constanţa

09 Mar 2016 2391