Sfaturi și soluții pentru încălzirea locuinței pe timp de iarnă

Chiar dacă iarna deja și-a intrat pe deplin în drepturi, cei care încă nu dispun de un sistem de încălzire eficient nu ar trebui să dea înapoi atunci când găsesc oferte ce par accesibile și de durată. Este o nevoie ce trebuie onorată cât mai eficient cu putință pentru că aceasta vizează direct confortul termic al întregii familii pentru o perioadă destul de mare de timp.

Shop-Einstal.ro este un magazin virtual ce iese în întâmpinarea publicului larg cu o varietate de soluții pentru o listă largă de aplicații, dintre care și cele ce vizează încălzirea locuinței. Pentru că opțiunile de centrale termice sunt atât de multe și complexe, acești experți oferă câteva sfaturi și soluții celor interesați de o investiție în această direcție.

Încălzirea corespunzătoare a locuinței pe timpul iernii

Din varietatea de centrale disponibile în comerț, precum și pe shop-einstal.ro, cele mai rentabile și eficiente par a fi cele care folosesc lemnul sau peleții în calitate de combustibil.

Centralele termice pe bază de lemne

Când vine vorba despre această categorie, poate că unul dintre cele mai importante aspecte de urmărit este cel referitor la cazanul pe care îl are centrala în dotare. Puterea acestora poate fi diferită, în funcție de fiecare producător în parte. De preferat este ca ajutorul unui expert să fie solicitat din acest punct de vedere, acesta fiind capabil să calculeze corespunzător necesarul termic al locuinței. De asemenea, calitatea caloriferelor și a radiatoarelor ce transmit căldura în locuință are impact major în asigurarea unui grad de confort termin pe măsură.

Recomandarea celor de la shop-einstal.ro cu privire la acest detaliu este de a opta pentru instalația realizată din cupru. Chiar dacă prețul acesteia ar putea fi unul ușor crescut, rezistența de care dă dovadă cu trecerea timpului este de apreciat. De altfel, un alt detaliu ce poate face diferența în confortul resimțit în locuință este coșul de fum întrebuințat. De el depinde eficiența pe care o are instalația de încălzire.

Foarte important de avut în vedere este că centralele termice pe lemne prezintă eficiență termică sporită, acestea fiind de asemenea printre soluțiile cele mai ieftine propuse de piața acestui sector. În ceea ce privește gama de centrale pe lemne, magazinul menționat propune două opțiuni și anume cele realizate din fontă și cele cu gazeificare. După preferințe, fiecare poate opta pentru modalitatea pe care o consideră cea mai rentabilă.

Centralele termice pe peleți

Reprezintă o altă variantă preferată de mulți români și tot mai căutată în rândul celor ale căror planuri vizează și o astfel de achiziție. Peleții sunt fabricați din rumeguș și diverse deșeuri lemnoase, după ce au fost tocate și deshidratate. Principalul avantaj pe care îl prezintă această alternativă constă în faptul că este o variantă ecologică, cu mult mai avantajoasă financiar decât modelele care folosesc gazul. În legătură cu prețurile pe care le implică o astfel de investiție, în decursul unui an se consumă de la 3 tone în sus de peleți – asta depinde însă de suprafața de încălzit.

O centrală termică pe peleți este preferată pentru că acest combustibil arde fără a emite o cantitate însemnată de fum și noxe. De asemenea, un avantaj este că cenușa ce rezultă în urma arderii este un îngrășământ natural excelent. Sistemul este o variantă mai ales pentru persoanele care nu dispun de gaz în zona în care locuiesc. Aceștia pot să opteze cu succes pentru peleți și chiar dacă este vorba despre o centrală de bloc, una de cartier sau una pentru instalații industriale.

Remarcate pe această linie se fac modelele BIODOM. Spre exemplu, cazanul de 30 kw Smart este creat pentru spațiile cuprinse între 80 și 400 m2, asta depinzând de cât de bine este izolată clădirea în care se instalează.

 Se recomandă în cazul lor folosirea de peleți din lemne. Funcționarea se face automat, snecul fiind cel care realizează alimentarea cu peleți. Este o componentă a furniturii dispozitivului amplasat în rezervorul de deasupra cazanului. Fără doar și poate produsul se remarcă prin eficiența sporită de care dă dovadă în producerea de agent termic pentru încălzirea instalațiilor.

Randamentul sporit al sistemului este asigurat prin tehnologia inovativă BIO-LOGIC pe care o înglobează acesta. De aici rezultă și economiile de pe partea financiară, precum și lipsa consecințelor negative asupra mediului. Parametrii de ardere sunt astfel reglați în permanență.

Mai simplu spus, centralele pe peleți și îndeosebi modelele BIODOM propuse și pe shop-einstal.ro oferă confort maxim prin depunerea unui efort minim, procesul de ardere fiind automatizat în totalitate.

Așadar, după posibilitățile financiare, dar și în funcție de nevoile personale, fiecare proprietar se poate orienta după centrala pe care o consideră cea mai potrivită. Luarea în calcul a celor menționate este recomandată, soluții avantajoase financiar și practic fiind disponibile pe site-ul menționat la prețuri rentabile.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.