Tratamentul herniilor inghinale, la Ovidius Clinical Hospital



Hernia inghinală este o afecţiune care se manifestă la nivelul peretelui abdominal din regiunea inghinala şi poate produce disconfort sau chiar durere atunci când cel afectat face efort fizic sau ridică greutăţi. Acest tip de hernie reprezintă chiar o urgenţă chirurgicală atunci când este complicată, fiind cauza apariţiei unei ocluzii intestinale sau peritonite.
La Ovidius Clinical Hospital, echipa de medici specialişti în chirurgie generală se confruntă adesea cu cazuri de hernie inghinală, care au diferite manifestări pentru pacienţi.
 
Astfel, e bine să cunoaştem care sunt cei mai importanţi factori de risc în apariţia herniilor inghinale, dar şi care sunt cele mai bune metode de tratament. 
 
„Herniile apar la nivelul orificiilor slabe din punct de vedere anatomic ale peretelui abdominal. Factorii de risc pentru dezvoltarea herniei sunt efortul fizic intens, tusea cronică, constipaţia, sarcina. Prevenţia este dificilă, însă poate fi realizată prin reducerea factorilor de risc. Sunt câteva recomandări de prevenţie pentru pacient: activitate fizică echilibrată, alimentaţie sănătoasă şi un stil de viaţă sănătos. Hernia se poate manifesta prin disconfort şi chiar durere în zona afectată. Atunci când pacienţii simt o durere în regiunea inghinală, ce poate avea mai multe caractere, fie o durere simplă, fie o arsură, fie o înţepătură mai ales la efort, tuse sau strănut, trebuie să se prezinte la medicul chirurg, pentru un consult. În funcţie de constatările medicului, se poate recomanda şi realizarea unei ecografii de părţi moi pentru a vedea exact defectul parietal de herniere şi conţinutul acesteia. În funcţie de rezultate, se stabileşte atitudinea terapeutică“, ne explică dr. Mihai Hriţcu, medic specialist chirurgie generală la OCH. 

Intervenţia chirurgicală laparoscopică în cazul herniilor inghinale încarcerate sau strangulate



Herniile care nu sunt complicate (încarcerate sau strangulate) nu reprezintă o urgenţă chirurgicală, însă evoluţia lor trebuie monitorizată atent şi urmărite eventualele progrese în dimensiuni. O hernie nu dispare de la sine, cu excepţia herniilor ombilicale la gravide, care se pot retrage după naştere. Tratamentul în condiţii propice este foarte important, iar ideal este ca aceste hernii să fie abordate chirurgical laparoscopic.
 
„Intervenţia chirurgicală laparoscopică este o operaţie care se practică foarte mult în Europa de Vest şi în statele dezvoltate. În România, acest tip de operaţie devine uzuală. Pacienţii o solicită. Am operat peste o sută de astfel de pacienţi în decursul carierei mele şi ne aşteptăm ca numărul să crească. Pacienţii, chiar şi cei cu activitate fizică intensă, cum sunt sportivii, îşi pot relua activitatea în scurt timp după o astfel de intervenţie. Am operat câţiva fotbalişti profesionişti, iar după şase săptămâni, erau deja înapoi pe teren“, menţionează dr. Gabriel Serac, medic primar chirurgie generală, specialist chirurgie bariatrică la clinica Ovidius, despre experienţa intervenţiilor laparoscopice pentru hernie.
 
Şansele de recuperare sunt mari pentru pacienţi în urma intervenţiei chirurgicale laparoscopice. Aceştia nu trebuie să facă eforturi mari cel puţin 4-6 săptămâni, timp în care plasa va fi integrată în ţesut, peretele abdominal va fi întărit şi abia apoi pot reveni la un stil de viaţă obişnuit. Intervenţiile pentru hernie folosind plase duc la scăderea numărului de recidive, iar avantajul este recuperarea postoperatorie foarte rapidă, precum şi reducerea la minimum a durerilor postoperatorii.
 
Ovidius Clinical Hospital, Ovidiu, Constanţa

Telefon: 0241.480.400/401
Email: office@ovidius-ch.ro
www.ovidius-ch.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Performanța adusă acasă Ovidius Clinical Hospital inaugurează un spital nou dedicat bolilor oncologice și cardiovasculare (GALERIE FOTO+VIDEO)

06 Apr 2023 3033

Imagini de la eveniment LIVE VIDEO-TEXT. Se inaugurează noul spital OCH dedicat oncologiei și bolilor cardiovasculare (FOTO)

05 Apr 2023 4279

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România (GALERIE FOTO)

17 Mar 2023 1765

Ce spun reprezentanții Spitalului OCH despre incendiul la reclama luminoasă de pe exteriorul clădirii

21 Jan 2023 1687

Să ne mobilizăm într-o cauză nobilă Un constănțean cu o poveste impresionantă are nevoie de sânge. "Suntem cu toții noduri la aceeași împletitură prin care curge viața"

14 Jan 2023 1672

Acționarii Ovidius Clinical Hospital au introdus un nou cod CAEN în activitatea societății

14 Apr 2022 3891

Ovidius Clinical Hospital lansează serviciul Alprevia online- Prevenția în 10 pași

31 Aug 2021 4019

Veste bună pentru femeile din Constanța A fost inaugurat OCH - Centrul de excelență dedicat cancerului de sân, cu cea mai nouă tehnologie din domeniu (galerie foto + video)

13 Feb 2020 10864

Peste 500 de elevi, cadre didactice şi părinţi, la Târgul de educaţie şi prevenţie în sănătate, organizat de Ovidius Clinical Hospital (galerie foto)

31 May 2019 2481

La noua Policlinică OCH Inedită formă de educație pentru sănătate, în aer liber (galerie foto)

18 May 2019 4743

Surprize la inaugurarea noii policlinici Ovidius Clinical Hospital (fotoreportaj)

17 May 2019 6489

Premieră națională în medicina constănțeană Primul instrument de asistență computerizată a diagnosticului pentru prevenție în medicina primară, la noua policlinică Ovidius Clinical Hospital (galerie foto+video)

17 May 2019 4664

LIVE TEXT. Premieră națională în domeniul sănătății, la Constanța Inaugurarea unui nou centru medical Ovidius Clinical Hospital și lansarea Cardului cu algoritm de prevenție personalizată

16 May 2019 7258

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul Ovidius Clinical Hospital

25 Nov 2017 3421

Afecţiunile de prostată, o problemă medicală des întâlnită în rândul bărbaţilor Simptome, diagnostic şi sfatul medicului specialist

22 May 2017 10722