Meteo

Anul trecut de Bobotează județul Constanța era sub Cod Portocaliu de vreme extremă. Ce temperaturi au fost resimțite. Ce temperaturi sunt azi

Gerul Bobotezei pare a fi o legendă dacă ar fi să luăm în calcul ce se întâmplă anul acesta, când temperaturile ar trebui să ajungă, la Constanța, la 12-13 grade Celsius.

Anul trecut însă...

Administrația Națională de Meteorologie posta pe pagina oficială de internet temperaturile resimțite, cele mai scăzute, desigur, la stațiile meteo din județul Constanța.

Iată despre ce este vorba:

- Constanța-35;
- Medgidia-32;
- Cernavodă-22;
- Hârșova-40.
 
Indicele de răcire reprezintă o măsura a temperaturii resimțite și depinde de temperatura aerului și de viteza vântului.
 
Potrivit meteoromania, formula matematica a acestui indice a fost concepută pornind de la analiza modului în care, în situații de temperaturi scăzute și vânt intens, stratul termic protector existent în jurul corpului uman este distrus.

Astfel, temperatura corpului devine mai apropiată de cea a aerului înconjurator, iar senzația de frig va fi mai puternică.

Sursa foto: arhiva ZIUA de Constanta
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Va fi prima zi caniculară. Val de aer cald. Care va fi temperatura resimțită

20 Jun 2017 3719

UPDATE Este ger. Temperaturi resimțite la Constanța, Cernavodă, și Medgidia. La noapte va fi mai ger. Ce spun meteorologii

20 Jan 2017 4081

Ora 19.00. Județul Constanța. Temperaturi și indice de răcire. Ce diferențe sunt. Care erau temperaturile resimțite

12 Jan 2017 3693

În masivul Ceahlau se vor resimti in weekend temperaturi de pana la minus 59 de grade Celsius

05 Jan 2017 1136

Isteria caniculara s-a mai domolit

06 Jul 2007 539