Avertizări cod galben și cod portocaliu de instabilitate atmosferică și caniculă. Vizate sunt și județele Constanța și Tulcea

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu, unele de instabilitate atmosferică, altele de caniculă.
Astfel, ANM a emis o atenționare cod galben de caniculă și disconfort termic valabilă astăzi în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.
 

„În cursul zilei de marți (22 iunie) în județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. În vestul și sud-vestul teritoriului și izolat în rest indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 34 și 37 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 19...20 de grade“ – a precizat ANM.

 
De asemenea, a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabil în intervalul 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00, fiind afectate zonele de munte, Oltenia, Dobrogea, local Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei
 

„În intervalul menționat, în zonele de munte, în Oltenia, Dobrogea, local în Moldova, Muntenia și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe alocuri și în restul țării“ – au precizat meteorologii.

 
Astăzi a fost emisă și o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în intervalul 22 iunie, ora 22:00 – 23 iunie, ora 10:00, fiind vizate de atenționare județele Constanța și Tulcea.
 

„În cursul nopții de marți spre miercuri (22/23 iunie) în județele Constanța și Tulcea instabilitatea atmosferică se va menține accentuată. Vor fi ploi torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor depăși 25....35 l/mp și izolat 50 l/mp“ – au mai precizat meteorologii.


 Un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată este emis pentru intervalul 22 iunie, ora 12:00 – 22 iunie, ora 22:00 și vizează județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui.
 

„În județele Tulcea, Galați, Brăila și Vaslui vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40...60 l/mp“ – au mai transmis meteorologii.

 
Conform ANM, a fost emisă o avertizare cod galben de val de căldură, caniculă și disconfort termic valabilă în intervalul 23, 24 și 25 iunie ce vizează întreaga țară.
 

„În intervalul menționat valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri (23 iunie), va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri (24 și 25 iunie) în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade (nopți tropicale). Notă: Îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină“ – au mai precizat meteorologii.

 
Nu în ultimul rând, un cod portocaliu de val de căldură și disconfort termic accentuat valabil în data de 23 iunie a fost emis pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare.
 

„În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare, valul de căldură se va intensifica, va fi caniculă și disconfortul termic accentuat. Se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse frecvent între 37 și 39 de grade, iar în cursul nopții nu vor coborî, în general, sub 22...25 de grade. Notă: Joi și vineri (24 și 25 iunie), disconfortul termic se va accentua și în Oltenia, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei“ – au mai adăugat meteorologii.

 
În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vreme schimbătoare Coduri galbene și portocalii de caniculă dar și de vijelii și grindină. Ce spune ANM

29 Jul 2021 714

UPDATE Trenurile București Nord - Constanța și retur, anulate din cauza accidentului feroviar de la Fetești

29 Jul 2021 3062

Dobrogea. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Iată ce spun specialiștii

26 Jul 2021 601

Meteo Cod galben de caniculă în Dobrogea

26 Jul 2021 626

Centrul Infotrafic Cum se circulă pe principalele drumuri sau autostrăzi. Unde sunt devieri sau restricții în trafic

25 Jul 2021 698

Cod Galben. Avertizare nowcasting pentru Zona Dobrogei

22 Jul 2021 957

UPDATE. Meteo Cod galben de averse pentru județul Constanța!

21 Jul 2021 3709

UPDATE ANM. Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică

21 Jul 2021 457

Informare meteorologică. Ploi și fenomene de instabilitate atmosferică

21 Jul 2021 884

UPDATE Cod Portocaliu în județul Tulcea. Localități vizate. Ce prognozează specialiştii în meteo

20 Jul 2021 1081

Cod galben și cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină

20 Jul 2021 944

Cum va fi vremea în Dobrogea în următoarele două săptămâni. Când sunt aşteptate ploi la malul mării

19 Jul 2021 1213

După caniculă, revin ploile la malul mării Județul Constanța sub Cod Galben de caniculă, disconfort termic accentuat, dar și instabilitate atmosferică

19 Jul 2021 6837

Administrația Națională de Meteorologie Județele Constanța și Tulcea, sub un nou cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat

18 Jul 2021 702

Caniculă și disconfort termic accentuat pe litoral. A fost emis cod galben pentru județul Constanța

17 Jul 2021 659