Constanța. Cod Galben. Ceață de s-o tai cu cuțitul. Recomandările poliției rutiere

  • Administrația Națională de Meteorologie a emis, la ora 01.30, o avertizare nowcasting tip Cod Galben, valabilă până dimineață, în județul Constanța.
Conform sursei citate se semnalează ceață, vorba românească de s-o tai cu cuțitul, care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.
 
Ceață densă este, la această oră, și în județele Ialomița și Călărași.

În aceste condiții poliția recomandă participanților la trafic, celor puțini care ar trebui să fie la ora aceasta pe drumuri, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Se recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea.

Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mult mai mare.
 

Sursa foto: Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul susţine astăzi al doilea amical din Turcia. Antrenament pe o ceaţă s-o tai cu cuţitul (video)

20 Jun 2017 3954

Atenție, șoferi! Este ceață de o tai cu cuțitul la intrarea în Nicolae Bălcescu

28 Jan 2016 1212